14 beste vitamines tegen haaruitvalBekijk alle artikelen

Haaruitval? Dit zijn de 14 beste vitamines tegen haaruitval!

Heb je last van haaruitval? Haaruitval vitamines in de vorm van haaruitval supplementen, ook wel bekend als pillen tegen haaruitval, kunnen misschien helpen. Lees verder om te leren welke vitamines tegen haaruitval de beste zijn en welke haaruitval supplementen je kunt vinden die werken voor jou.

Maar misschien weet je niet zeker of zulke haarvitamines überhaupt werken? En als dat zo is, welke zijn dan het meest effectief zodat je de beste resultaten kunt bereiken? Als je antwoorden op deze vragen en nog veel meer wilt, lees dan verder in onze kleine gids over haarvitamines die de haargroei kunnen bevorderen.

Inhoud

Moet ik haaruitval vitamines gebruiken?

Het is normaal om 50 tot 150 haren per dag te verliezen. Maar als je meer verliest dan dat, kun je haaruitval hebben. Als je haaruitval hebt, kan het zijn dat je meer haar dan normaal op je haarborstel of in je doucheputje ziet. Sommige mensen kunnen hun haaruitval ook zien. Mannen hebben bijvoorbeeld de neiging om haaruitval te merken als uitdunning rond de haarlijn en op de kruin van het hoofd. Voor vrouwen komt verspreide haaruitval vaker voor. Dit betekent dat in plaats van een terugtrekkende haarlijn, ze zullen merken dat hun scheiding breder wordt of dat hun paardenstaart dunner wordt.

Als je last hebt van haaruitval, kun je baat hebben bij het nemen van een haaruitval supplement, zoals Hair Formula Gummies for Women of Hair Formula Gummies for Men. Er zijn veel verschillende oorzaken van haaruitval, zoals haaruitval door een tekort aan vitamines of mineralen. In deze gevallen kan het nemen van vitamines voor haaruitval je helpen om voller en gezonder haar te krijgen. Zelfs als je geen haaruitval hebt, kan het een slimme keuze zijn om een haaruitval vitamines te nemen als preventieve maatregel.

Zoals bij alle supplementen raad ik aan om met je huisarts te praten voordat je vitamines tegen haaruitval gaat nemen!

Hoe werken vitamines tegen haaruitval?

Een goed uitgebalanceerd eetpatroon helpt je om je algehele gezondheid te behouden en je haar gezond te houden. Volgens de Eetwijzer bestaat een gezond dieet voor een groot deel uit fruit, groenten en volle granen, met kleinere hoeveelheden eiwitten, bonen, zuivelproducten en oliën. Chips, snoep, koekjes en andere zoetigheden en snacks moeten met mate worden gegeten.

Dieet

Maar een gezond voedingspatroon is makkelijker gezegd dan gedaan! Met alle stress van het dagelijks leven kan het lastig zijn om de grote verscheidenheid aan voedingsmiddelen te eten die je haarfollikels nodig hebben om haar te laten groeien. Daarom is haaruitval in veel gevallen het gevolg van een slecht dieet of een voedingstekort.

Het goede nieuws is dat vitamines tegen haaruitval werken door je dieet aan te vullen met alle vitamines en mineralen die je haarzakjes nodig hebben voor een gezonde haargroei. Ze helpen om "de gaten in je voedingspatroon op te vullen", zodat je haargroei nooit lijdt.

Haaruitval supplementen kunnen de haarfollikels echter alleen effectief voeden als ze zijn samengesteld met de beste vitamines voor haaruitval. Om erachter te komen welke vitamines voor haaruitval de beste zijn, moet je snel verder lezen!

Wat zijn de beste vitamines tegen haaruitval?

Mineralen

Bij het shoppen voor haaruitval supplementen moet je er een kiezen welke vitamines tegen haaruitval bevat, met enkel de beste haaruitval vitamines. Deze vitaminen en mineralen zijn onder andere:

Vitamine A

Een van de belangrijkste vitamines voor haaruitval is vitamine A.Vitamine A helpt je lichaam om je huid en haar te ontwikkelen en behouden. Vitamine A ondersteunt ook de productie van talg, de natuurlijke olie die je huid en haar gehydrateerd houdt. Zonder voldoende talgproductie kan je haar broos worden en vatbaar zijn voor haarbreuk.

Vitamine B12

Hoewel het proces niet volledig wordt begrepen, wordt verwacht dat deze vitamine de haargroei stimuleert, omdat het een vitale rol speelt bij de snelle deling van de cellen in de haarfollikel. Daarom wordt een vitamine B12-tekort in verband gebracht met haaruitval.

Veganisten of vegetariërs hebben meer kans op een vitamine B12-tekort omdat dierlijke producten zoals vlees en zuivel de enige goede bronnen van deze vitamine tegen haaruitval zijn.

Dus, als je een plantaardig eetpatroon volgt, overweeg dan om een haaruitval vitamines te nemen met vitamine B12.

Biotine

Biotine speelt een belangrijke rol in de synthese van een gezonde huid, haar en nagels en is daarom een van de beste vitamines tegen haaruitval. Een laag biotinegehalte, ook wel bekend als vitamine B7, wordt ook in verband gebracht met haaruitval. Uit een onderzoek uit 2016 onder vrouwen met haaruitval bleek dat 38% van de deelnemers een biotine tekort had.

Vitamine C

Vitamine C is ook een van de beste haaruitval vitamines. Vitamine C helpt bij het bestrijden van oxidatieve stress, die is verantwoordelijk is voor verouderd haar. Een van de symptomen van vitamine C tekort is gekroesd haar.

Vitamine C helpt ook bij de opname van ijzer. IJzergebrek (ook wel bloedarmoede genoemd) is ook een van de belangrijkste oorzaken van haaruitval.

Vitamine D

Vitamin D tekort wordt in verband gebracht met alopecia areata, een vorm van haaruitval die ook bekend staat als kale plekken bij vrouwen. Vitamine D is een belangrijke vitamine tegen haaruitval omdat het helpt bij het ondersteunen van een gezonde haarfollikel functie.

Vitamine E

Vitamine E is een krachtige antioxidant die de haargroei van mensen die last hebben van haaruitval zou verhogen.

Zink

Net als vitamine D, wordt zink in verband gebracht met alopecia areata. Zink speelt een belangrijke rol in de functionele activiteiten van de haarfollikel.

Selenium

Selenium is een sporenelement dat een vitale rol speelt in de groei en het behoud van gezond haar. Zo doodt selenium bijvoorbeeld roosverwekkende schimmels en beschermt het het haar ook tegen vrije radicalen. Haaruitval is een van de symptomen van selenium tekort.

Silicium

Silicum is nog een mineraalspoor waarvan bekend is dat het je haar versterkt en beschermt tegen haarbreuk. Hoewel siliciumdioxide de haaruitval niet ongedaan maakt, helpt het wel om overmatig haaruitval te voorkomen door te beschermen tegen haarbreuk.

Foliumzuur

Foliumzuur draagt bij aan een gezonde celgroei, zoals de cellen in je haarfollikels die je haar laten groeien. Foliumzuur helpt ook om nieuwe rode bloedcellen te creëren die voedingsstoffen naar je haarfollikels transporteren, waardoor ze gezond haar kunnen laten groeien.

Pantotheenzuur (vitamine B5)

Pantotheenzuur speelt een rol in de celdeling die optreedt in de wortel van de haarfollikel. Pantotheenzuur kan ook helpen om vroegtijdige grijze haren te voorkomen.

Jodium

Jodium ondersteunt de functie van de schildklier, die hormonen vrijmaakt die de haargroei reguleren. Daarom is haaruitval een veelvoorkomend symptoom van jodiumtekort.

Riboflavine (Vitamine B2)

Riboflavine helpt bij de groei en het functioneren van je cellen. Een van de symptomen van een riboflavine tekort is haaruitval. Hoewel een tekort aan riboflavine zeldzaam is, zou je haaruitval kunnen ervaren als je niet genoeg riboflavine uit je dagelijkse voeding haalt.

Niacine (Vitamine B3)

Niacine helpt om het voedsel dat je eet om te zetten in energie die je cellen kunnen gebruiken. Een tekort aan niacine zorgt er ook voor dat je haar dunner wordt.

Haar test

Producten speciaal voor jouw haar

Doe de test

Wat je moet weten over welke haaruitval vitamines je kunt gebruiken

Nog iets om rekening mee te houden: sommige haaruitval supplementen zijn beter geformuleerd dan andere. Naast het feit dat je pillen tegen haaruitval de beste vitaminen tegen haaruitval bevatten, moet je het etiket controleren om er zeker van te zijn dat er niets anders in zit.

Is je haaruitval vitamine bijvoorbeeld gemaakt met synthetische smaakstoffen, gluten of andere potentieel giftige ingrediënten? Is het getest op dieren? De beste haaruitval supplementen zijn dierproefvrij en geformuleerd met natuurlijke ingrediënten die beter zijn voor je lichaam.

Voor & na met Hairlust

Hairlust før og efter
Voor
Resultaat tot nu toe
Hairlust før og efter
Voor
Resultaat tot nu toe
Hairlust før og efter
Voor
Resultaat tot nu toe
Hairlust før og efter
Voor
Resultaat tot nu toe
Hairlust før og efter
Voor
Resultaat tot nu toe
Hairlust før og efter
Voor
Resultaat tot nu toe
Hairlust før og efter
Voor
Resultaat tot nu toe

*Resultaten kunnen variëren per persoon.

Bekijk alle reviews

Welke haaruitval vitamines ik aanraad

Nu je weet welke vitamines tegen haaruitval de beste zijn, is het tijd om te praten over de beste manier om ervoor te zorgen dat je al die vitamines tegen haaruitval consumeert: door het nemen van vitamines voor haaruitval. Haaruitval supplementen zijn geformuleerd met vitaminen, mineralen en andere voedingsstoffen die een gezonde haargroei ondersteunen. Dit zijn mijn keuzes voor de beste haaruitval supplementen boordevol vitamines tegen haaruitval:

Hair Formula Gummies for Women

Deze populaire en hoog beoordeelde veganistische haaruitval vitamine zitten vol met vitamines voor haaruitval en andere ingrediënten die aantoonbaar helpen bij haaruitval, waaronder vitamine C, silica, vitamine E, pantotheenzuur, biotine, zink, vitamine A, foliumzuur, jodium, vitamine B12 en vitamine D. En omdat deze pillen tegen haaruitval heerlijke gummies zijn, is het gemakkelijk te onthouden om ze in te nemen!

Hair Formula Gummies for Men

Hairlust's populaire gummy haaruitval supplementen zijn er ook in een formule speciaal voor mannen! Deze haaruitval supplementen zitten vol met alle vitaminen en mineralen die je nodig hebt om gezond haar te laten groeien, waarbij de formule is afgestemd op de unieke behoeften van haaruitval bij mannen.

Hair Formula Tablets for Women

Op zoek naar een extra sterke formule met vitamines voor haaruitval? Probeer Hairlust Hair Formula Tablets for Women. Deze pillen tegen haaruitval zijn geformuleerd met aminozuren - de bouwstenen van proteïne - om een gezonde haargroei te bevorderen.

Hair Formula Tablets for Men

Hairlust heeft ook extra sterke pillen tegen haaruitval, speciaal voor mannen. Om de haargroei bij mannen met haaruitval te bevorderen, hebben we ook extra vitamines tegen haaruitval toegevoegd, zoals riboflavine en niacine.

En je hoeft je geen zorgen te maken over gluten of synthetische smaken. Alle Hairlust supplementen zijn veganistisch, dierproefvrij, glutenvrij en geformuleerd met ingrediënten en vitamines tegen haaruitval die goed voor je zijn.

4 Andere manieren om haargroei te bevorderen

Dus naast het nemen van vitamines tegen haaruitval, wat kan je doen om je haargroei te verbeteren? Ik heb een paar suggesties:

1. Was je haar met de juiste producten

Naast het aanpakken van haaruitval door haaruitvalsupplementen te gebruiken, raad ik aan een haargroei shampoo en andere haargroeibevorderende producten te gebruiken die van buitenaf werken. Grow Perfect™ Shampoo en Conditioner bevatten actieve ingrediënten zoals AnaGain™, energie gevende cafeïne en biologische rozemarijnolie die je haaruitvalcyclus vertragen om overmatig haaruitval te voorkomen en de haargroei te reactiveren.

Gebruik Grow Perfect™ Hair Growth Serum om je resultaten nog verder te verbeteren. Dit haargroei serum wordt aangedreven door natuurlijke extracten waarvan klinisch is bewezen dat ze de haargroei verbeteren, haaruitval verminderen en de algehele gezondheid van de hoofdhuid verbeteren.

2. Haarbreuk voorkomen

Een andere manier om een gezonde haargroei te bevorderen is door breuk te voorkomen. Als je droog, beschadigd haar hebt, wordt het broos en breekt het gemakkelijk. Dit kan ervoor zorgen dat het haar er dunner uitziet.

Gebruik om breekbaar haar te herstellen en voorkomen ons Split Fix™ Hair Mask. Dit voedende masker bevat biologische plantenextracten en oliën die het haar hydrateren en versterken. Gebruik het één tot twee keer per week voor het beste resultaat

3. Detox je hoofdhuid

Een andere veel voorkomende oorzaak van haaruitval is een ongezonde hoofdhuid, daarom is het een slimme zet om je hoofdhuid te ontgiften om de gezondheid van je hoofdhuid te stimuleren.

Geef je hoofdhuid onder de douche een goede scrubbeurt met Scalp Delight™ Detox Scrub. Gebruik daarna de Grow Perfect™ Thickening Spray.

Ik ben dol op dit product omdat het op twee manieren tegen dunner wordend haar helpt. Ten eerste verfrist en verbetert de voedende formule met organische muntolie de doorbloeding van de hoofdhuid, wat een gezonde haargroei bevordert. Grow Perfect™ Thickening Spray zorgt ook voor meer volume in het haar, voor direct dikker uitziend haar!

4. Verbeter je bloedcirculatie

Je weet al dat je bloed alle vitamines en mineralen die je eet aan je haarzakjes levert. Het is dus logisch dat je, door de bloedtoevoer naar jouw hoofdhuid te verbeteren, kunt bijdragen aan een gezonde haargroei. Regelmatige hoofdhuidmassage kan de werkzaamheid van het nemen van vitamines voor haaruitval verbeteren!

Een van de gemakkelijkste manieren om de doorbloeding van de hoofdhuid te bevorderen, is door je hoofdhuid regelmatig te masseren met Scalp Delight™ Scalp Massage Brush voor hoofdhuid. Deze tool heeft zachte siliconen borstelharen die zachtjes exfoliëren en de hoofdhuid stimuleren. Bovendien heeft het een gemakkelijk vast te pakken, ergonomisch ontwerp dat hoofdhuidmassage een makkie maakt.

Ik hoop dat dit artikel je heeft geholpen om te begrijpen hoe haaruitval pillen werken en naar welke vitamines voor haaruitval je moet zoeken. Vergeet niet om je huisarts te raadplegen voordat je vitamines tegen haaruitval gaat gebruiken.

Onze klanten zeggen

Uitstekend

4.2 van de 58.500+ reviews
op

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle artikelen
  • De 6 beste natuurlijke haarmaskers om droog en beschadigd haar te herstellen

    De 6 beste natuurlijke haarmaskers om droog en beschadigd haar te herstellen

  • Hoe gebruik je een haarmasker? Volg dit deep conditioner stappenplan

    Hoe gebruik je een haarmasker? Volg dit deep conditioner stappenplan

  • De beste hydraterende conditioners tegen droog en pluizig haar

    De beste hydraterende conditioners tegen droog en pluizig haar

  • Haar Porositeit Gids: Hoog versus laag poreus haar en waarom het uitmaakt

    Haar porositeit gids: Hoog versus laag poreus haar en waarom het uitmaakt

  • Beste haarolie voor droog haar

    Beste haarolie voor droog haar - 9 redenen om natuurlijke haarolie te gebruiken

Bekijk alle artikelen