De Wet hair look: zo krijg je het + de benodigde productenBekijk alle artikelen

De Wet hair look: zo krijg je het + de benodigde producten

Van de bekendste sterren van Hollywood tot influencers die op de sociale media feeds verschijnen: de wet hair look is synoniem geworden met glamour en stijl. Blijf lezen om te ontdekken hoe je de strakke en gepolijste look thuis kunt creëren. Het is makkelijker dan je zou denken!

Het wetlook kapsel is een standaard look geworden voor iedereen die verlangt naar een moeiteloos chique uitstraling die stijlvol is. In deze gids verdiep ik me in de tips en tricks van het bereiken van de perfecte wet look, waarbij ik de producten, technieken en inspiratie onderzoek die nodig zijn om indruk te maken met deze trending stijl.

In tegenstelling tot wat het misschien lijkt, is het verkrijgen van de wet look verrassend eenvoudig. Ik zal de stappen uitleggen die nodig zijn om je lokken te transformeren, of je je nu voorbereidt op een speciale gelegenheid of gewoon je dagelijkse look weer wat interessanter wilt maken. Ik zal ook enkele tips van experts delen over hoe je de wetlook op krullend haar kunt krijgen, evenals onmisbare producten voor de wet hair look.

Inhoud

Wat is een wet hair look?

In tegenstelling tot waar de naam je aan doet denken, is het wetlook kapsel niet het resultaat van echt druipend nat haar, maar eerder een zorgvuldig samengestelde illusie die wordt bereikt dankzij de juiste producten en technieken. Het begrijpen van hoe je de wet look haartrend kunt krijgen, houdt in dat je gespecialiseerde producten gebruikt voor de wet look, zoals wetlook gels en haaroliën. Deze producten werken nauw samen om een glanzende afwerking te creëren die de indruk wekt van nat haar. De strakke en gepolijste look kan worden aangepast aan verschillende stijlen, van een strak knotje tot nonchalant rommelige krullen.

Wie kan de wetlook dragen?

Het mooie van de wet hair look is de veelzijdigheid ervan, het werkt namelijk met allerlei verschillende haartypes en lengtes. Of jouw lokken nu steil, golvend, gekruld, kort of lang zijn, het wetlook kapsel kan worden aangepast aan jouw unieke persoonlijke kenmerken.

Voor mensen met steil haar is het bereiken van de wet look over het algemeen erg eenvoudig. De gladheid en glans van het kapsel vormen een prachtige aanvulling op steile lokken, waardoor een gepolijste en moeiteloos chique uitstraling ontstaat. Mensen met krullend haar hoeven de wetlook echter niet uit de weg te gaan. Golvend of krullend haar voegt een unieke draai toe aan de wet look en biedt een verbluffende combinatie van gestructureerde krullen met de zachtheid van een wet finish.

In de volgende secties ga ik dieper in op hoe je de wetlook kunt krijgen, met overwegingen voor verschillende haartypes en looks. Maak je klaar om de geheimen te ontdekken van de wet hair look, en hoe je deze voor jou ook kan laten werken!

Hoe creëer je de wetlook: basisstappen

Het bereiken van de wetlook is een kunst die een paar belangrijke stappen omvat, waarbij gewone lokken worden getransformeerd in een glanzend meesterwerk. Of je nu op zoek bent naar een casual wet look of een meer gepolijste stijl, deze essentiële stappen over hoe je de wetlook haartrend kunt creëren begeleiden je door het proces, zodat je de trend met vertrouwen kunt omarmen.

1. Begin met vochtig haar

Begin met vochtig haar

De eerste stap naar de perfecte wet look is het beginnen met de juiste basis. Begin met vochtig (niet nat), pas gewassen haar om de weg vrij te maken voor de glanzende transformatie. Ongeveer 50-60% droog haar is het beste uitgangspunt. Als alternatief kun je jouw haar vochtig maken met een sprayflacon. Als je op zoek bent naar een wetlook knot of paardenstaart in plaats van een volledige wetlook, kan droog haar ook als geschikt uitgangspunt dienen, vooral als je haar een beetje vettig is.

2. Gebruik de juiste producten

Gebruik de juiste producten

De magie van de wet hair look ligt in het gebruik van de juiste producten. Breng een goeie hoeveelheid krullen gel aan vanaf de aanzet tot in de puntjes, focus hier vooral op de aanzet. Voor het beste resultaat meng je de wetlook gel met andere producten zoals natuurlijke haarolie, crème of mousse. Alleen wetlook gel kan je haar een beetje hard maken, maar door de juiste mix van stylingproducten samen te stellen, krijg je een langduriger en zachter gevoel. Voel je dus vrij om een beetje creatief te zijn en een goede hoeveelheid van deze producten te gebruiken. Deze stap legt de basis voor de glanzende afwerking die de wet look definieert.

Extra tip: Als je dik haar hebt, zorgt het werken in secties voor een gelijkmatige verdeling

3. Creëer je afgewerkte stijl

Creëer je afgewerkte stijl

Stijl vervolgens je haar naar jouw voorkeuren. Voor een extra strakke uitstraling doet een varkenshaar borstel of kam met fijne tanden wonderen. Als je krullend haar hebt, kies dan voor je vingers of een borstel dat speciaal voor de wetlook voor krullend haar is ontworpen om de integriteit van je natuurlijke textuur te behouden. Met deze stap kan jij jouw wet look vormgeven volgens je persoonlijke stijl, of het nu een strakke paardenstaart, losse golven of gedefinieerde krullen zijn. Blijf scrollen voor meer stijlinspiratie.

4. Maak de look af met glans en fixatie

Maak de look af met glans en fixatie

Om de glans van de wet look te versterken, rond je jouw styling routine af met een haarolie. Deze laatste stap voegt een stralende glans toe aan jouw lokken. Gebruik daarnaast een haarlak om het kapsel op zijn plaats te houden, zodat het de hele dag blijft zitten. Voor die vervelende uitstekende babyhaartjes zorgt een edge control gel of hair stick voor de finishing touch. Hierdoor worden eventuele lastige plukjes getemd en het zorgt voor een algeheel gepolijst effect.

Door deze basisstappen te volgen, beheers je de kunst van de wet hair look, en transformeer je je lokken in een glanzend meesterwerk dat moeiteloos de aandacht trekt en verfijning uitstraalt. Laten we nu dieper ingaan op de overwegingen voor verschillende haartypes en -stijlen om ervoor te zorgen dat deze trend ook geweldig voor jou werkt!

Stappenplan voor de wetlook voor krullend haar

Krullend haar voegt een dynamische en betoverende draai toe aan de klassieke wet look. Houd rekening met deze dingen om de wetlook van krullend haar te omarmen boven op de basisstappen.

1. Begin met gehydrateerde krullen

Krullend haar is van nature droger, dus het is van cruciaal belang dat je krullen goed gehydrateerd zijn. Begin met het wassen van je haar met voedende, curly girl producten en zorg ervoor dat je krullen goed vochtig zijn voordat je stylingproducten aanbrengt.

2. Kies stylingproducten die zijn ontwikkeld voor krullend haar

Kies voor producten die speciaal zijn samengesteld voor krullend haar om de oorspronkelijke natuurlijke textuur van je haar te behouden. Kies een gel voor krullen die houvast biedt zonder dat dit ten koste gaat van de flexibiliteit. Voor het beste resultaat combineer je de gel met een hydraterende krullen creme, voedende krullen mousse, en/of een voedende haarolie zonder siliconen voor een zachte, tastbare finish. Krullend haar houdt van vocht, en het gebruik van een ruime hoeveelheid stylingproducten voor de wetlook is niet alleen acceptabel, maar wordt ook aangemoedigd. Zorg ervoor dat je elke krul bedekt voor een gelijkmatige en langdurige wet look.

3. Style en definieer je krullen

Gebruik je vingers of een speciale krullen borstel om indien nodig individuele krullen te definiëren, zodat je verzekerd bent van een vredige mix tussen de wetlook en de unieke textuur van je krullen. Of, als je de voorkeur geeft aan een look met meer volume, probeer dan haarclips te gebruiken tijdens het droogproces. Trek secties van je krullen voorzichtig naar beneden en gebruik haarspeldjes om ze verder naar beneden te trekken terwijl je haar droogt. Deze techniek zorgt ervoor dat de krullen iets uitrekken, wat bijdraagt aan een langduriger effect voor de wet look krullend haar.

Video-tutorial: moeiteloze wetlook voor krullend haar

Ontdek de geheimen van de moeiteloze en chique wet look voor krullend haar in slechts een paar eenvoudige stappen met deze video-tutorial. Dit wetlook kapsel heeft strakke, gepolijste voorste delen die gestyled zijn met een krul crème en achter de oren vastgezet zijn, terwijl de rest van het haar natuurlijk blijft en gestyled is met een volume gevende mousse.

De producten die in de video worden gebruikt:

Hoe maak je een strakke wetlook knot?

Een wetlook knotje is een elegant kapsel dat voor alle haartypes werkt. In dit gedeelte begeleid ik je door de stappen om het perfecte wetlook knotje te creëren, een veelzijdig en gemakkelijk kapsel dat geschikt is voor verschillende gelegenheden.

1. Maak je haar niet doorweekt

In tegenstelling tot losse wetlook kapsels, hebben opsteekkapsels over het algemeen minder vocht nodig. Je kunt beginnen met droog haar of licht vochtige lokken, afhankelijk van je voorkeur. Als je met droog haar werkt, is dit een uitstekende optie voor die momenten waarop je weinig tijd hebt of als je haar wat vettig is. Het wetlook knotje kan je look gemakkelijk transformeren en biedt een gepolijste afwerking om eventuele vettigheid te verbergen.

2. Minimale producten voor maximale elegantie

De schoonheid van wet look haarknotjes ligt in hun eenvoud. Je zult merken dat opsteekkapsels over het algemeen minder producten vereisen vergeleken met losse stijlen. Een wetlook gel of een paar spraytjes haarlak zijn meestal voldoende om de gewenste gladheid van jouw knotje te bereiken. Deze minimalistische aanpak vereenvoudigt vaak niet alleen je routine, maar zorgt ook voor een strakke en verfijnde uitstraling.

3. Voeg een voedende haarolie of pre-shampoo toe

Een strak knotje biedt de perfecte gelegenheid voor een pre-shampoo behandeling voordat je jouw haar wast, terwijl je er scherp en elegant uitziet. In plaats van een stylingproduct kun je uitsluitend vertrouwen op een olierijke pre-shampoo behandeling of haarolie om je lokken glad te maken en ze een natte glans te geven. Dus als je al haarolie hebt aangebracht of wat restjes olie in je haar hebt, is een wet look knotje de perfecte stijl om deze subtiele glans te laten zien.

4. Maak het haarknotje

Verzamel je haar in een hoge of lage paardenstaart, afhankelijk van je voorkeur. Strijk eventuele losse haren glad met een kam met fijne tanden of een zachte borstel, en draai of wikkel de paardenstaart in een strak knotje. Zet de knot vast met haarspelden of een haar elastiek, zodat het geheel strak en netjes wordt afgewerkt.

5. Geef je look de finishing touch

Om het wetlook effect te versterken, besproei je knotje lichtjes met een glans versterkende haarlak voor langdurige perfectie. Overweeg eventuele losse lokken vast te zetten met extra haarspelden en wat wetlook gel.

Het wet hair look knotje is niet alleen een goede optie voor een verfijnd en verzorgd uiterlijk, maar is ook ongelooflijk veelzijdig, waardoor het geschikt is voor verschillende gelegenheden. Of je nu een formeel evenement bijwoont of op zoek bent naar een snelle en stijlvolle oplossing op een drukke dag, het wetlook knotje combineert moeiteloos eenvoud en verfijning.

Video-tutorial: Strakke, wetlook knot

Volg deze eenvoudige tutorial om een glad, wetlook knotje te creëren met voedende haarolie en balsem. Het is de perfecte look de dag voor jouw haarwasdag!

Producten gebruikt in de video:

7 Prachtige wet hair looks

De wet hair look is geen one-size-fits-all trend; het is een canvas voor creativiteit en persoonlijke expressie. Laten we verschillende versies van deze strakke stijl verkennen, geïnspireerd door bekende mensen die de veelzijdigheid van de wetlook hebben laten zien.

1. Strakke knot met een midden scheiding

Onderscheid je van het klassieke knotje door je haar naar achteren te strijken en een middenscheiding te creëren. Deze gepolijste look voegt een vleugje verfijning toe aan het tijdloze knotje, waardoor het perfect is voor formele gelegenheden of een stijlvol dagje uit.

2. Extra wet effect op lang haar

Breng je innerlijke Megan Fox tot leven met een extra wet look op lange lokken. Omarm het glinsterende effect, laat het vocht langs je haren stromen en maak een gewaagd en glamoureus statement.

3. Krullende wetlook bob

Leg de essentie van Rihanna's stijl vast met een krullende wet look bob. Omarm de natuurlijke textuur van je krullen en geef ze de glanzende charme van de wet look, waardoor een chique en speelse uitstraling ontstaat.

4. Opgestoken wetlook met spelden

Creëer een dynamisch wet look opsteekkapsel, geïnspireerd door Cara Delevingne. Maak creatief gebruik van haarspelden om rondingen en wendingen in het kapsel te introduceren. Je kunt de spelden verwijderen zodra je haar droog is, waardoor een unieke en moeiteloos chique afwerking ontstaat.

5. Strakke paardenstaart voor krullen

Transformeer de klassieke paardenstaart met een wet look twist. Houd het grootste deel van je haar natuurlijk en maak de aanzet glad voor een gepolijste look. Probeer een edge-control gel op je babyhaartjes voor een twist op de klassieke paardenstaart.

6. Wetlook bob met gekrulde punten

Channel de iconische stijl van Jennifer Lopez met een wetlook bob met gekrulde punten. Deze variatie voegt een speels en glamoureus tintje toe aan de traditionele bob en benadrukt de schoonheid van de natte afwerking voor alle lengtes.

7. Licht rommelige wetlook golven

Omarm de charme van een ietwat rommelige wetlook op krullend haar voor een moeiteloos chique uitstraling. Deze relaxte variant combineert de glanzende uitstraling van de wet look met de ontspannen sfeer van warrige krullen, waardoor een uitstraling ontstaat die zowel stijlvol als toegankelijk is.

Experimenteer met deze variaties om de wet look te ontdekken die bij jouw stijl en persoonlijkheid past. Of je nu de voorkeur geeft aan strakke verfijning of een meer ontspannen uitstraling, de wet hair look biedt eindeloze mogelijkheden voor zelfexpressie.

De beste producten voor een wetlook

Zoals je inmiddels weet, draait het bij het creëren van de perfecte wetlook kapsel allemaal om de juiste combinatie van producten om je lokken een glanzende finish te geven. Bekijk deze zorgvuldig samengestelde selectie van producten die zijn ontworpen om je wet hair look naar nieuwe hoogten te tillen.

Final Touch™ Hair Spray

Deze haarspray biedt een medium hold en een prachtige glans. Ideaal voor het vastzetten van je wetlook, zodat deze de hele dag blijft zitten.

Final Touch™ Hair Styling Stick

Tem vervelende plukken en voegt glans toe met behulp van deze hair stick. Het is een veelzijdig stylingproductdat perfect is voor het leggen van de laatste hand aan een strakke look, en zorgt voor een gepolijste en nette uitstraling.

Curl Crush™ Defining Gel

Hoewel speciaal ontwikkeld voor krullend haar, doet deze gel voor krullen wonderen voor alle haartypes om een perfecte wet look te creëren. De hydraterende formule zorgt voor de juiste balans tussen fixatie en glans.

Split Fix™ Hair Oil

Creëer een gladde, glanzende afwerking met haarolie. Perfect om te mengen met je wetlook gel voor een zijdezachte toepassing en afwerking. Deze veelzijdige olie brengt een sprankje luxe en luminescentie toe aan je wetlook.

Moisture Hero™ Hair Oil

Een natuurlijke haarolie die niet alleen verzorgt en hydrateert, maar ook een natuurlijke glans geeft. Ideaal voor degenen die streven naar een gezonde, stralende finish voor hun wetlook kapsel.

Moisture Hero™ Pre-Shampoo Balm

Verwen je haar met extra vocht en voeding met deze haarbalsem. Het is verrassend effectief voor het maken van een strak opsteekkapsel, en biedt zowel een glanzende afwerking als houdvast, terwijl het je haar hydrateert.

Curl Crush™ Defining Mousse

Perfect voor het toevoegen van volume en definitie aan krullen, werkt deze krullen mousse ook als een fantastische metgezel van een wetlook gel voor het bereiken van een wetlook bij krullend haar met een vleugje veerkracht.

Curl Crush™ Defining Cream

Voor degenen die de voorkeur geven aan een romige consistentie en een meer natuurlijke finish, biedt de krullen creme voldoende vocht terwijl het je krullen elegant definieert.

Curl Crush™ Fine Mist Spray Bottle

Ideaal voor wanneer je wet look kapsel begint met droog haar, deze waterspuit bevochtigt je haar gelijkmatig en zorgt voor een vlekkeloze finish.

Vegan Bristle Brush

Deze vegan haarborstel, met zachte haren die de textuur van everzwijnhaar nabootsen, is de perfecte borstel voor het creëren van strakke looks. De zachte aanrakingen zorgen voor een gladde en gepolijste uitstraling en verdeelt de producten gelijkmatig zonder aan je haar te trekken of ze te beschadigen.

Haar test

Producten speciaal voor jouw haar

Doe de test

In de wereld van haarstijling is de wetlook geëvolueerd tot een tijdloze en betoverende stijl die zowel rode lopers als modeshows blijft domineren. Van hoe je wetlook gel gebruikt tot het scala aan gespecialiseerde producten voor wetlook haar, heeft deze uitgebreide gids de geheimen ontrafeld achter het bereiken van een glanzende en verfijnde uitstraling. Of je nu kiest voor een strakke knot, voor krullen, of een gepolijste opsteekkapsel met spelden. De wet look is het symbool geworden van elegantie. Leer alles over hoe je thuis zelf deze wet hair look kunt creëren.

Onze klanten zeggen

Uitstekend

4.2 van de 58.500+ reviews
op

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle artikelen
  • Krullend haar stijlen: een uitgebreid handboek

    Krullend haar stijlen: een uitgebreid handboek

  • De voordelen van aloë vera voor haar + aloë vera verzorging

    De voordelen van aloë vera voor haar + aloë vera verzorging

  • Bamboe haarhanddoek: Daarom heb jij er een nodig

    Bamboe haarhanddoek: Daarom heb jij er een nodig

  • Curly Girl Methode

    Dé Curly Girl methode: Mijn favoriete CG producten & stappenplan

  • Hoofdhuid psoriasis: van symptomen tot natuurlijke remedies

    Hoofdhuid psoriasis: van symptomen tot natuurlijke remedies

Bekijk alle artikelen