Ga terug

Onze waardes

Zaken die ons na aan het hart liggen

Meer dan alleen haarverzorging.

Bij Hairlust beloven we natuurlijke haarverzorging te bieden zonder in te leveren op kwaliteit. Wij zijn ons bewust van de impact die onze producten hebben op het haar, de gezondheid en het milieu. Daaruit ontstaat onze vastberadenheid om constant te verbeteren.

Klanten moeten de merken die ze steunen kunnen vertrouwen. De belangrijkste factor? Transparantie. Daarom willen wij onze klanten inzicht geven in onze bedrijfsprocessen, principes en producten.

Om een kader te bieden voor onze inspanningen op het gebied van duurzaamheid en transparantie, werken wij met de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties, die ons helpen om ons streven naar een klimaatneutraal beleid te organiseren. Wij hebben verschillende initiatieven genomen om dit te bereiken, waaronder onze samenwerking met Ecologi, een platform dat oplossingen voor klimaatactie biedt. Omdat wij niet geloven in het verspillen van kostbare materialen, wordt het merendeel van onze verpakkingen gemaakt van post-consumer gerecyclede (PCR) materialen.

De zorgvuldige selectie van ingrediënten, onze uitsluitend veganistische producten en de ontwikkeling van niet-schadelijke processen hebben ons het Ecocert-certificaat opgeleverd volgens de COSMOS Organic-norm, een van de strengste milieunormen in de sector. Bovendien zijn onze producten gecertificeerd door de Vegan Society. Hairlust biedt zuivere haarverzorgingsproducten, wat betekent dat er nooit schadelijke of ongewenste chemicaliën in zullen zitten.

Duurzaam, veganistisch, biologisch. Als dit dingen zijn die je na aan het hart liggen dan is Hairlust de bewuste keuze voor jou.

Ben je benieuwd naar de genoemde punten van onze toewijding aan verbetering van haar, gezondheid en milieu? Klik hieronder voor meer gedetailleerde informatie!

Zaken waar we echt om geven

 • We zijn hier niet om je te vertellen wie je bent of hoe je eruit moet zien. Bij Hairlust geloven we dat je haar een verhaal over jou vertelt. Een vorm van zelfexpressie, creativiteit en empowerment.

  Haar gaat verder dan enkel hoe het eruitziet en het volgen van de laatste trends. Het is een belangrijk onderdeel van je persoonlijke ontwikkeling - jouw verhaal.
  En jij bepaalt hoe je dat verhaal vertelt. Wij zijn hier om je de megafoon te geven:

  Wees trots. Laat je haren los.

  hairlust Your hair. Your story.™
 • We zijn hier om te blijven en je kunt ons vertrouwen. We zijn trots op onze producten en alles waar ze voor staan; van de natuurlijke en biologische ingrediënten tot de verpakking.

  Onze klanten verdienen het allerbeste, punt uit. Daarom nemen wij geen risico's met betrekking tot de kwaliteit. Wij nemen productkwaliteit zo serieus dat we meer willen doen dan alleen goede kwaliteit beloven - we willen er zeker van zijn dat we die beloftes ook nakomen.

  Daarom testen we onze producten bij Eurofins, een onafhankelijk laboratorium. Eurofins is een erkend onafhankelijk laboratorium dat grondige analyses uitvoert om te garanderen dat alle geproduceerde producten aan onze standaarden voldoen. Daardoor kunnen we met een gerust hart beweren dat onze producten aan de hoogste kwaliteitsnormen voldoen en geen schadelijke of ongewenste chemicaliën bevatten.

 • We doen ons uiterste best om duurzaamheid in elk proces van ons bedrijf op te nemen. Dit is onze garantie aan jou. Of het nu gaat om de keuze van partners, productie beslissingen, leveringsbeleid of interne belangen, wij geloven dat duurzaamheid de enige weg vooruit is.

  We vinden het ook belangrijk om transparant te zijn over onze dagelijkse activiteiten. Bij alles wat we doen, willen we op ooghoogte staan met onze klanten om je belangrijke inzichten te geven in onze bedrijfsprocessen en principes. Dit geeft ons geloofwaardigheid, en jou een band met ons als merk. 

  Om een kader te bieden voor onze inspanningen op het gebied van duurzaamheid en transparantie, werken wij met de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties, die gericht zijn op een duurzamere toekomst voor iedereen. Wij hebben besloten ons specifiek te richten op de volgende SDG's:

  Duurzame energie (Doel 7). Het implementeren van nieuwe energieoplossingen is nu goedkoper, betrouwbaarder en efficiënter dan ooit tevoren. Het is essentieel om klimaatverandering tegen te gaan, aangezien de huidige afhankelijkheid van fossiele brandstoffen schadelijk is voor de planeet.

  Verantwoorde consumptie en productie (doel 12). De mens heeft de overvloed aan natuurlijke grondstoffen van de planeet niet op verantwoorde wijze gebruikt. Daarom hebben we duurzame consumptie- en productiepatronen nodig om de toegebrachte schade te keren.

  Klimaatactie (doel 13). Onderwijs, innovatie en het nakomen van klimaatverplichtingen zijn nodig om de nodige veranderingen door te voeren om de planeet te beschermen. Deze veranderingen zullen de infrastructuur moderniseren en nieuwe banen en meer creëren.

 • Het is geen geheim dat ieder mens en bedrijf op de een of andere manier invloed heeft op het klimaat. Wij produceren haarverzorgingsproducten en verzenden die naar onze klanten door heel Europa. In dat proces zijn er veel stappen waaraan gewerkt kan worden om de klimaatvoetafdruk te verkleinen. Zo hebben wij bijvoorbeeld het grootste deel van onze productie naar Denemarken verplaatst om dicht bij onze klanten te zijn. We selecteren onze grondstoffenleveranciers zorgvuldig op basis van verantwoorde principes en houden altijd rekening met afstanden en leveringsmethoden.

  In 2021 hebben we besloten om een stap verder te gaan door onze CO₂-uitstoot volledig te compenseren en daardoor klimaatneutraal te worden. Dit doen we door bomen te planten en non-profit organisaties te steunen die wereldwijd omvangrijke klimaatinitiatieven uitvoeren door middel van directe donaties.

  Voorbeelden van projecten die we steunen zijn:

  First Ever Wind Power Project in Honduras:

  Als land met meer dan 10 miljoen inwoners en een verschuiving van de landbouw naar de energie-intensieve textielindustrie is de vraag naar energie in Honduras de afgelopen 20 jaar meer dan verdubbeld. Het "Cero de Hula Wind Project" draagt bij tot de doelstelling van het land om 60% van zijn energie uit hernieuwbare bronnen te halen. Naast de bouw van het windpark zijn er 57.000 bomen geplant en profiteert de plaatselijke bevolking van het project door bijvoorbeeld de mogelijkheid van werkgelegenheid.

  Biogasafval omzetten in elektriciteit in Thailand:

  Stokerijen produceren grote hoeveelheden afvalwater met organisch afval, waardoor krachtige broeikasgassen zoals methaan in de atmosfeer vrijkomen als ze niet worden behandeld. Papop Biogas heeft methaanvergisters geïnstalleerd tussen de afvoerput van de Thaise San Miguel Liquor distilleerderij en de lagunes. Deze vergisters behandelen het afvalwater en gebruiken het opgevangen methaan voor de productie van elektriciteit. Naar schatting vermindert dit project de uitstoot met meer dan 87.000 ton per jaar.

  Herbebossing in Changalane, Mozambique:

  Mozambique heeft de afgelopen eeuwen veel schade opgelopen. De mangrove-monden en de inheemse bossen in de regio zijn grotendeels uitgedund door intensieve houtkap voor brandhout en houtskool. Bovendien hebben recente aanhoudende extremistische bedreigingen in Noord-Mozambique duizenden toch al kwetsbare inwoners getroffen en op de vlucht gejaagd. Bijna 70% van de Mozambikanen woont in uitgestrekte plattelandsgebieden en 66% van hen is jonger dan 24 jaar. De non-profitorganisatie "Eden Reforestation Projects" huurt lokale mensen in om bomen te kweken, te planten en de volwassenheid van de geplante bomen te bewaken. In Changalane, een dorp waar vooral vrouwen van volwassen leeftijd wonen, werd dit concept toegepast om de gemeenschap te ondersteunen, die van oudsher van de landbouw leeft. Eind 2021 waren ter plaatse meer dan 2 miljoen bomen geplant.

  Je kunt hier meer lezen over hoe we werken met onze klimaatprojecten.

  klimaat neutraal
 • Wij hechten belang aan de oorsprong van het materiaal dat wij in onze verpakkingen gebruiken, en aan de impact ervan op onze planeet. Daarom gebruiken wij gerecycled materiaal (PCR) in onze productverpakkingen zodat gebruikte materialen een nieuw leven krijgen.

  Wij zijn een trotse partner van Plastic Change, een Deense milieuorganisatie die strijdt voor een wereld zonder plasticvervuiling. Wij steunen een toekomst zonder vervuiling en sluiten ons aan bij de strijd voor een afvalvrije samenleving waarin plastic steeds opnieuw wordt gebruikt. We moeten allemaal minder en beter plastic gaan gebruiken om te zorgen voor het milieu, het klimaat en de gezondheid.

  Al onze productverpakkingen zijn 100% recyclebaar, of het nu gaat om plastic, karton of glas.

  We zijn een samenwerking aangegaan met SMALLRevolution, een missiegedreven Deense start-up die vastbesloten is plastic afval om te zetten in decoratieve stukken. Na onze rebranding in september 2022 bleven we met wat restverpakkingen zitten en we wisten dat deze grondstoffen te kostbaar waren om weg te gooien. Onze partner hielp ons om ons voornemen om te zetten in een visie en van daaruit in een totale blikvanger. De paarse verpakkingen van onze oude Hair Growth & Repair for Blondes serie veranderden in prachtige lavendelkleurige vazen en meubels.

  Deze en andere creaties uit deze collectie zijn nu in beperkte oplage verkrijgbaar. Klik hier voor de producten.

  We hopen echt dat onze klanten ons voorbeeld volgen en ons helpen door verpakkingen op de juiste manier te recyclen. Houd je meer van creatieve doe-het-zelf projectjes? Bekijk dan onze leuke upcycling gidsen, waarin we uitleggen en op video laten zien hoe je lege Hairlust verpakkingen een nieuw leven kunt geven.

  gerecycled materiaal
 • Het overgrote deel van onze producten bevat natuurlijke ingrediënten die afkomstig zijn van zuivere grondstoffen, waarvoor wij een biologische certificering hebben verkregen. Wij geloven echt dat dit een verschil maakt! Biologische grondstoffen verbeteren zowel de kwaliteit van onze producten als jouw gezondheid.

  Bij het koken gebruiken we allemaal ingrediënten die je kunt herkennen, die je in de natuur kunt plukken en eten zonder bang te hoeven zijn voor je welzijn. Maar de stoffen die we via supplementen binnenkrijgen, op onze hoofdhuid smeren of gebruiken om ons haar te wassen, komen ook in ons lichaam terecht en kunnen onze gezondheid beïnvloeden! Daarom kiezen wij voor de zuiverste en biologische ingrediënten waar mogelijk in onze producten.

  Sommige van onze ingrediënten zijn uitsluitend afkomstig van biologische landbouw. Dit betekent dat deze ingrediënten worden geteeld in een landbouwsysteem dat minder pesticiden gebruikt, en als ze dit wel gebruiken dan is het ecologisch gebaseerd. Ook gebruiken ze biologische meststoffen gebruikt die op hun beurt bijdragen aan minder bodemerosie. Punica Granatum fruitextract is een van deze ingrediënten. Hetzelfde afleidingsprincipe geldt ook voor het hydraterende ingrediënt Theobroma Cacao Seed Butter ofwel cacaoboter en Aloe Barbadensis Leaf Juice, een belangrijk hydraterend en voedend ingrediënt in onze producten. Eveneens biologisch en rijk aan voedingsstoffen, vitaminen en mineralen is de door ons gebruikte Simmondsia Chinensis Seed Oil ofwel jojoba-olie.

  Al deze genoemde ingrediënten worden gebruikt in onze meest natuurlijke productlijn, de Moisture Hero™ Series. De haarolie en de Pre-Shampoo Balm bestaan voor 100% uit ingrediënten van natuurlijke oorsprong, waarvan minstens 21% afkomstig is uit de biologische landbouw, op de voet gevolgd door de Moisture Hero™ shampoo, conditioner en haarmasker.

  De Moisture Hero™ producten zijn niet de enige die biologisch zijn. De meeste van onze producten zijn gecertificeerd als COSMOS Organic door het agentschap Ecocert Greenlife, een algemeen erkende Europese certificering voor cosmetische producten. Wanneer een product COSMOS Organic gecertificeerd is, kan je als consument altijd het exacte percentage van natuurlijke en biologische ingrediënten controleren. Om de certificering te krijgen, moet een product minimaal 99% natuurlijke ingrediënten bevatten, evenals dat minimaal 95% van de planten in de formule van biologische oorsprong moeten zijn. Bovendien moet ten minste 10% van de wasbare en 20% van de niet-wasbare ingrediënten biologisch zijn. Dit garandeert ook de afwezigheid van GGO's en petrochemische ingrediënten zoals parabenen of synthetische kleurstoffen.

  COSMOS Organic garandeert dat alle ingrediënten op verantwoorde en respectvolle wijze worden geproduceerd. Je kunt er dus zeker van zijn dat producten met deze certificering zijn geproduceerd onder omstandigheden die rekening houden met zowel het milieu als de mensen (bijv. werknemers). Er is meer: de certificering garandeert ook dat de productverpakkingen op verantwoorde wijze zijn ontwikkeld volgens alle toepasselijke voorschriften. Hier lees je meer over de COSMOS Organic Standard.

 • Wij zijn ervan overtuigd dat dieren en mensen absoluut niet mogen lijden voor schoonheid! De grote meerderheid van onze producten zijn daarom gecertificeerd veganistisch. De producten die niet gecertificeerd zijn worden nog steeds geproduceerd onder 100% veganistische omstandigheden, zonder gebruik te maken van dierlijke ingrediënten of testen.

  Wij hebben besloten een duidelijk standpunt in te nemen in deze kwestie. Als bedrijf streven we ernaar een verschil te maken voor de levenskwaliteit van dieren, het milieu en de gezondheid van jouw haar - de enige manier om dit te doen is door er helemaal voor te gaan.

  Veganistische waarden zijn streng en daarom hebben we besloten een groot deel van onze producten te laten certificeren door The Vegan Society. Ze zijn voorzien van The Vegan Trademark, een erkende internationale certificering voor authentieke veganistische producten die over de hele wereld wordt gebruikt.

  Om het Vegan Trademark-keurmerk te verkrijgen, mag een product geen dierlijke ingrediënten bevatten en mogen er geen dierproeven van welke aard dan ook zijn gebruikt bij de vervaardiging van het product of de ingrediënten. Bovendien moet duidelijk worden vermeld of het product genetisch gemodificeerde organismen (GGO's) bevat, en zo ja, mogen er geen dierlijke genen of stoffen zijn gebruikt. Last but not least, moet het product zijn geproduceerd zonder enig risico van contact met dierlijke ingrediënten of producten.

 • Helaas zitten er veel ingrediënten in cosmetische producten die meer kwaad dan goed doen. Uiteraard hebben wij ervoor gekozen om deze helemaal te vermijden. Schoonheid mag nooit ten koste gaan van gezondheid!

  Hairlust producten zijn zuivere producten, dat betekent dat wij geen schadelijke of ongewenste chemicaliën gebruiken. Met andere woorden, zeggen we nee tegen parabenen, ftalaten, synthetische sulfaten en allergene geurstoffen. Onze producten bevatten ook geen per- en poly-fluoralkylstoffen (PFAS), Methylisothiazolinone (MIT), hormoonontregelende chemicaliën (EDC's), formaldehyde-afgevende conserveringsmiddelen (FRP's) of ingrediënten die van dieren afkomstig zijn.

 • Hoewel we in sommige producten geurstoffen gebruiken, zijn we er altijd zeker van dat we alleen volledig natuurlijke geurstoffen gebruiken die in kleine hoeveelheden worden gedoseerd. Daarom gebruiken we geen van de officiële 26 allergene geurstoffen. Omdat een goede haarverzorgingsroutine je gezondheid niet in gevaar mag brengen, zorgen wij ervoor dat onze producten hypoallergeen zijn. Je kunt dus gerust zijn in de keuze voor natuurlijke haarverzorging van Hairlust.

Ook interessant om te bekijken

 • Achter ons logo

  Ontdek het verhaal achter ons logo
  Lees meer
 • Inspire

  Een verzamelplek voor haarliefhebbers!
  Lees meer
 • Video Studio

  Verken onze video studio
  Lees meer