De 15 beste korte dameskapsels: van pixie kapsels tot korte kapsels voor krullenBekijk alle artikelen

De 15 beste korte dameskapsels: van pixie kapsels tot korte kapsels voor krullen

Is het tijd voor een frisse knipbeurt? Of je nu op zoek bent naar een gedurfde nieuwe look, op zoek bent naar korte kapsels voor dun futloos haar, of alles uit jouw krullen wilt halen, deze uitgebreide gids voor de beste korte dameskapsels heeft voor ieder wat wils!

Korte dameskapsels zijn ontzettend veelzijdig en mooi. Deze zorgvuldig samengestelde collectie van korte kapsels voor oudere dames en jongere vrouwen voldoet aan alle smaken en voorkeuren. Ik zal alles behandelen, van korte pixie kapsels voor vrouwen die zelfvertrouwen uitstralen tot korte kapsels voor krullen die je natuurlijke haar omarmen.

Heb je last van dun haar? Geen zorgen! Ik leid je door korte kapsels voor dun futloos haar die zelfs de fijnste lokken meer volume geven. Plus, ik zal alles bespreken waar je aan moet denken voordat je die grote stap maakt, en hoe je elk prachtig kort kapsel stylet.

Ben je klaar om de beste korte dameskapsels te ontdekken die op dit moment in de mode zijn? Deze selectie laat zien hoe veelzijdig kort haar kan zijn en bewijst dat schoonheid niet afhangt van lengte.

Inhoud

Kies het beste korte dameskapsel voor jou

Laten we eens kijken hoe jij het perfecte korte dameskapsel voor jou kunt vinden.. Hier zijn enkele belangrijke dingen om over na te denken voordat je naar je kappersafspraak gaat:

Kies het beste korte dameskapsel voor jou

1. Overweeg je haartype en textuur

Neem even de tijd om de natuurlijke textuur van je haar te ontdekken. Is het steil, golvend, krullend, of ergens daar tussenin? Kies een kapsel dat goed past bij je natuurlijke haartype, tenzij je het elke dag wilt stylen. Als je krullen hebt, bedenk dan dat ze mogelijk wat meer volume kunnen krijgen wanneer je voor een kort kapsel kiest.

2. Beoordeel je comfort met een grote verandering

Hoe moedig voel je je? Het kort knippen van je haar kan aanvoelen als een moment om nooit te vergeten. Als je klaar bent om de aandacht te trekken, ga ervoor! Maar als je liever een subtielere verandering wilt of op zoek bent naar korte kapsels voor oudere dames, geen zorgen; er zijn genoeg stijlvolle en minder opvallende opties beschikbaar.

3. Toewijding aan styling

Het is tijd voor een reality check. Hoeveel tijd ben je bereid te besteden aan styling elke dag? Sommige korte dameskapsels vergen weinig inspanning, terwijl anderen misschien dagelijks wat meer aandacht vereisen. Wees eerlijk tegen jezelf over je toewijding aan styling.

4. Je gezichtsvorm doet er toe

Je mooie gezichtsvorm speelt een rol bij het vinden van het perfecte korte dameskapsel. Verschillende stijlen vullen verschillende vormen aan. Rond, ovaal, vierkant, of hartvormig - overweeg wat je unieke kenmerken versterkt. Twijfel je over wat bij je past? Vraag dan je kapper om hulp!

5. Persoonlijkheid en stijl

Je haarstijl is een uitdrukking van je persoonlijkheid. Ben je avontuurlijk en gedurfd, of ga je liever voor een klassieke uitstraling? Laat je eigen stijl doorschemeren in je keuze voor een kapsel, en maak een statement dat echt bij je past.

Wat te overwegen voordat je je haar kort knipt

Denk je dat je klaar bent om de sprong te wagen naar kort haar? Geweldig! Voordat je dat doet, laten we het eens hebben over wat je moet weten voordat je dat doet. Ik zal wat voor- en nadelen bespreken van het hebben van kort haar, of je nu kiest voor een kort kapsel voor dun futloos haar, een kort pixie kapsel of een van de korte kapsels voor krullen.

  1. Kort haar is makkelijker te wassen en te verzorgen - Een van de voordelen is dat het over het algemeen makkelijker is om te wassen en te onderhouden. Zeg maar dag tegen het gebruik van een halve fles shampoo in één keer! De beste korte dameskapsels zijn echte toppers als het gaat om gemakkelijke verzorging.
  2. Kort haar droogt sneller - Tijd is van enorm belang, toch? Kort haar droogt over het algemeen sneller, waardoor je kostbare minuten kan besparen in de ochtend.
  3. Stylingsinspanningen verschillen per stijl - Heel kort haar kan gemakkelijk onderhouden worden en te stylen zijn. Wees echter op de hoogte dat bepaalde stijlen, zoals langere pixie kapsels of korte kapsels voor krullen, mogelijk wat meer inspanning kosten.
  4. Kort haar ziet er gezond en vol uit - De magie van kort haar? Het ziet er vaak gezonder, scherper uit, zelfs als je dun haar hebt. Korte kapsels voor dun futloos haar kunnen je helpen meer volume in je haar te krijgen. Korter haar heeft minder gewicht dat aan je haarstrengen trekt, waardoor ze rechtop kunnen staan en een vollere uitstraling kunnen creëren.
  5. Kort haar vereist regelmatig knippen - Regelmatige bezoeken aan de salon zijn het geheim om die scherpe en gepolijste look intact te houden. Zorg er dus voor dat je elke 4-8 weken een knipbeurt inplant, afhankelijk van het korte dameskapsel dat je kiest.
  6. Beperkte styling opties - Met kort haar moet je afscheid nemen van bepaalde stylingsopties. Paardenstaarten en gedetailleerde opgestoken kapsels zijn misschien niet meer mogelijk, maar het voordeel is de moeiteloze charme van kort haar. Het is een fashion statement op zich!
  7. Kies je kapper zorgvuldig uit - Bij het korter gaan, zorg ervoor dat je kapper goed thuis is in de kunst van korte dameskapsels voor vrouwen. Een ervaren professional kan jouw ideeën omzetten in een verbluffend resultaat.
  8. Neem foto's mee - Het klaar hebben van inspiratiefoto's voor je kapper zorgt ervoor dat jullie op dezelfde pagina zitten, zodat je naar huis gaat met het perfecte korte dameskapsel voor jou.

5 korte pixie kapsels

Klaar om de beste korte dameskapsels te ontdekken? Laten we beginnen met enkele van de kortste en meest gedurfde opties: korte pixie kapsels voor vrouwen. Wat zijn pixies precies? Pixie kapsels zijn korter aan de zijkanten en achterkant en langer aan de bovenkant, meestal met een pony. Als je last van dun haar hebt, zijn korte kapsels voor dun futloos haar zoals een pixie een uitstekende keuze om volume en textuur toe te voegen aan je look.

1. Edgy, kort pixie kapsel

Laten we beginnen met een gedurfd kort pixie kapsel. Dit pastel roze, korte pixie kapsel is een gedurfde keuze die zelfvertrouwen uitstraalt en je doet opvallen in de menigte. Het is perfect net als andere korte dameskapsels voor dun futloos haar als je op zoek bent naar een gedurfde transformatie of last hebt van dun haar.

Bovendien is dit korte pixie kapsel een stijl met weinig onderhoud, waarvoor minimale inspanning nodig is om er moeiteloos goed uit te zien. Even snel door je haar met je vingers en je bent klaar om de dag te veroveren.

Styling Tips:

  • Omarm de textuur door een vleugje Mineral Clay Wax toe te voegen voor een nonchalante, doorleefde uitstraling.
  • Overweeg speelse accessoires zoals opvallende oorbellen of haarbanden om de edgy uitstraling te benadrukken.

2. Klassiek kort pixie kapsel

Als volgende is er het tijdloze en absoluut charmante klassieke pixie kapsel. Dit kapsel is iets langer aan de bovenkant, waardoor een zachte en verfijnde uitstraling ontstaat die het al jaren goed doet. Het is een van de fantastische keuzes uit korte kapsels voor oudere dames, met genoeg ruimte voor experimenteren!

De iets langere bovenkant opent deuren naar verschillende mogelijkheden. Of je nu een gladde en gepolijste look verkiest of wat speelse textuur wilt toevoegen, dit pixie kapsel voor vrouwen kan zich mee aanpassen aan je stemming.

Styling Tips:

  • Speel met textuur door lichte krullen toe te voegen voor een moderne twist aan de klassieke look.
  • Experimenteer met een zijwaartse pony of een slicked-back look om je stijl te personaliseren.

3. Golvend kort pixie kapsel met scherpe randen

Dit pixie kapsel voor vrouwen is een prachtige mix van zachtheid en durf. De zachte, natuurlijke golven aan de bovenkant zorgen voor een vleugje elegantie, terwijl de korte en scherpe randen aan de zijkanten en achterkant het een moderne uitstraling geven.

Dit pixie kapsel is een match made in heaven voor degenen met stugger haarof natuurlijke golven, waarbij de natuurlijke textuur van je haar wordt benadrukt.

Styling Tips:

  • Accentueer jouw golven met een Ocean Water Sea Salt Spray voor die moeiteloze nonchalante look.
  • Experimenteer met subtiele highlights om nog meer dimensie toe te voegen aan de bovenste delen van het haar.

4. Nonchalant kort pixie kapsel

Dit korte dameskapsel is ideaal voor een relaxte chique look. Als je fan bent van de 'I woke up like this' vibe, dan is dit pixie kapsel absoluut jouw go-to optie. De charme van deze rommelige pixie zit hem in het vermogen om zelfs fijn haar er vol met volume uit te laten zien. Hierdoor valt het onder een van de fantastische korte kapsels voor dun futloos haar.

Een beetje Mineral Clay Wax is je geheime wapen om die nonchalante perfectie te bereiken. Slechts een kleine hoeveelheid en je bent klaar voor de dag.

Styling Tips:

  • Omarm de nonchalante uitstraling door met je vingers door je haar te gaan.
  • Overweeg het toevoegen van subtiele highlights om de textuur van het kapsel te accentueren.

5. Elegant pixie kapsel met pony

Dit tijdloze pixie kapsel met pony straalt verfijning en klasse uit. Een favoriet onder het elegante publiek, is het een van de populairste korte kapsels voor oudere dames. De mix van nauwkeurigheid en een zachte pony voegen een vleugje charme toe, terwijl het een gevoel van stijl behoudt.

Geef de look een boost met volume spray voor extra body en textuur, terwijl je tegelijkertijd het algehele gepolijste uiterlijk verbetert.

Styling Tips:

  • Gebruik een volume spray of volume poeder voor extra volume dat er natuurlijk uitziet.
  • Experimenteer met een zijscheiding of krullen om een vleugje moderne flair toe te voegen aan de klassieke elegantie.

5 korte dameskapsels op kinlengte

Kapsels op kinlengte zijn precies goed en omlijsten je gezicht prachtig. Van tijdloze bobs tot gedurfde matjes en beeldige bixies (dat zit ergens tussen bobs en pixies), deze korte dameskapsels veranderen jouw kijk op wat kort haar kan zijn.

1. Een wat rommelige bob

Dit korte dameskapsel omarmt het tijdloze van een bob en geeft er een moderne draai aan. Met een vleugje structuur en subtiele lagen voegt het een speels en moeiteloos element toe aan de klassieke bob.

Als je op zoek bent naar veelzijdigheid, dan is dit misschien wel het perfecte korte dameskapsel voor jou. Het kan op verschillende manieren gestyled worden, strak naar achteren gekamd voor een gepolijste uitstraling, natuurlijk gedragen voor een relaxte look, of rommelig en getextureerd voor een wat stoerdere uitstraling.

Styling Tips:

  • Experimenteer met verschillende stylingsproducten en tools om het gewenste niveau van textuur te bereiken, van lichte golven tot rommelige lokken.
  • Speel met de scheiding, een middenscheiding voor een klassieke look of een scheiding aan de zijkant voor een moderne twist.

2. Bob met gelijke lengte

Dit ontspannen kapsel tot aan de kin heeft een simpele elegantie, met alle lokken op gelijke lengte. De bob met gelijke lengte laat tijdloze eenvoud zien. De rechte snit accentueert het steile haar en biedt een nette en verfijnde uitstraling die ideaal is voor fijn haar.

Hoewel de snit zelf gelijk is, kun je toch textuur en meer leven toevoegen. Het introduceren van subtiele golven in dit korte dameskapsel geeft het een meer dynamische, maar toch ook bescheiden uitstraling.

Styling Tips:

  • Gebruik een krultang of stijltang (met een hittebeschermende spray!) om zachte golven te creëren voor watbeweging en textuur.
  • Gebruik een haarolie of een haarlak om een gepolijste en glanzende look te creëren.

3. Warrig kort kapsel met pony

Deze levendige korte bob flirt met speelsheid en verfijning. Het rommelige kapsel voegt een beetje pit toe aan de traditionele look, vooral geschikt voor degenen met golvend haar, waardoor de natuurlijke textuur naar voren komt voor een jongere uitstraling. De pony omlijst je gezicht met stijl.

Styling Tips:

  • Omarm de warrige textuur met een kleine hoeveelheid wax en breng door je haar met je vingers.
  • Experimenteer met verschillende pony-stijlen; een volle pony voor een gedurfd statement of zijwaartse pony voor een subtielere uitstraling.

4. Kapsel op kinlengte met een wispy curtain pony

Dit schattige korte dameskapsel is een heerlijke variatie op de klassieke bob met gelijke lengte. De toevoeging van de wispy pony zorgt ervoor dat er een look ontstaat die zowel eigentijds als zacht is.

De curtain pony heeft misschien wat extra styling nodig, maar over het algemeen is het een praktische en vrij onderhoudsarme optie.

Styling Tips:

  • Stijl de curtain pony door een ronding te maken met een ronde borstel of een stijltang voor een zachte, gezichtsomlijstende uitstraling.
  • Verander de look met haaraccessoires zoals haarbanden of creëer veerkrachtige golven met een krultang.

5. Modern kort matje

Dit is een korte, eigentijdse kijk op het klassieke matje, of zoals sommigen het noemen, een "mixie" die het korte pixie kapsel combineert met het langere matje. Deze gedurfde keuze heeft een korte pony, bakkebaarden en een getextureerde langere achterkant, maar vrees niet - het is ver verwijderd van de zware, lange matjes uit de jaren '80. Ideaal als een van de korte kapsels voor dun futloos haar is een gedurfde keuze die een statement-kapsel creëert dat ook voor fijn haar goed werkt.

Styling Tips:

  • Experimenteer met stylingsproducten om de textuur te benadrukken en geef het moderne matje die moeiteloze stoere uitstraling.
  • Voor wie durft, experimenteer met verschillende haarkleuren.

5 Korte kapsels voor krullen

Krullend haar komt pas echt tot leven wanneer het kort wordt geknipt. Hier zijn de vijf beste kapsels voor vrouwen met kort krullend haar, inclusief korte kapsels voor dun futloos haar. Omarm je natuurlijke textuur en aarzel niet om een kapper te zoeken die bekend is met het knippen van korte kapsels voor krullen om de beste resultaten te behalen.

1. Ronde haarstijl voor krullen

Dit is een van de korte kapsels voor krullen en benadrukt de schoonheid van natuurlijke krullen. Terwijl sommige stijlen misschien niet zo goed werken bij steil haar, is deze speciaal gemaakt voor krullen. De ronde vorm zorgt voor meer veerkracht van je krullen en zorgt voor een speelse en charmante uitstraling.

Bij het stylen, versterk je het natuurlijke krulpatroon en laat je jouw krullen stralen.

Styling Tips:

  • Breng krullen creme aan op vochtig haar en kneed het in om de krullen te definiëren en pluis te verminderen.
  • Als je krullen aan de fijnere kant zijn, breng dan wat krullen mousse aan voor wat extra volume.

2. Erg korte pixie voor krullen

Pixies zijn niet alleen voor steil haar! Dit prachtige pixie kapsel voor kort krullend haar laat de veelzijdigheid van krullend haar zien, inclusief korte kapsels voor krullen. Het is een relaxte optie die een perfecte balans vindt tussen gedurfd en zacht.

Voor degenen die gemak verlangen zonder in te leveren op stijl, werkt deze krullende pixie geweldig. Het vereist aanzienlijk minder styling dan langere krullen, waardoor het je enorm veel tijd kan besparen.

Styling Tips:

  • Sla de stylingproducten over en omarm je natuurlijke textuur door de krullen zichzelf te laten definiëren, waardoor de pixie een zorgeloze uitstraling krijgt.
  • Om pluis te temmen en hydratatie te bieden, breng je een kleine hoeveelheid krul crème of -gel aan op vochtige krullen.

3. Gelaagde krullen bob

Deze korte bob omarmt de natuurlijke textuur van krullend haar. In tegenstelling tot steil haar draait het bij bob's voor krullend haar allemaal om het verbeteren van die natuurlijke veerkracht en beweging. De gelaagde snit brengt je krullen naar voren, waardoor ze met moeiteloze charme kunnen vallen.

Als een van de korte kapsels voor oudere dames met krullen is dit een veelzijdige optie die gemakkelijk kan worden aangepast van alledaags naar elegant.

Styling Tips:

  • Breng gelijkmatig mousse voor krullen aan op vochtig haar voor verbeterd volume en definitie.
  • Experimenteer met een diepe zijscheiding voor een asymmetrische look die de lagen accentueert.

4. Kort pixie kapsel voor krullen

Deze charmante en iets langere pixie is speciaal gemaakt voor krullend haar. Het is een schattige en mooie look die de speelsheid van je krullen omarmt. Met lengte bovenop en een korter silhouet aan de zijkanten en achterkant, versterkt dit pixie kapsel je natuurlijke krultype.

Styling Tips:

  • Breng krullen creme of krul mousse aan op vochtig haar en kneed het in om de krul in definitie te verbeteren en hydratatie te bieden.
  • Experimenteer met verschillende scheidingsopties om de stijl te vinden die je gezichtsvorm en persoonlijke voorkeur aanvult.

5. Golvend kort pixie kapsel

Laat je natuurlijke golven stralen met dit moeiteloze korte pixie kapsel. Deze relaxte stijl is perfect voor degenen die een look waarderen die zowel stijlvol als gemakkelijk te onderhouden is.

Zeg maar dag tegen ingewikkelde stylingroutines, want bij deze golvende pixie draait het allemaal om eenvoud, waardoor je natuurlijke krullen met weinig inspanning in het middelpunt staan

Styling Tips:

  • Omarm het natuurlijk drogen en wikkel je haar in een haarhanddoek voor een natuurlijk en moeiteloos golfpatroon.
  • Overweeg om subtiele highlights toe te voegen om de dimensie en beweging van je golven te verbeteren.

9 Beste stylingproducten voor kort haar

Beste stylingproducten voor kort haar

Het stylen van kort haar is een game-changer, en de juiste producten kunnen het verschil maken bij het bereiken van je perfecte look. Ontdek de unieke eigenschappen van korte stijlen met deze onmisbare stylingproducten die speciaal zijn ontworpen om aan de behoeften van je haar te voldoen:

Voor een rommelige textuur: Mineral Clay Wax

Creëer die moeiteloos verwaaide en getextureerde look met de houvast en flexibiliteit van deze Mineral Clay Wax. Perfect wanneer je een vleugje gecontroleerde chaos wilt toevoegen aan je korte dameskapsel.

Voor volume met een matte finish: Volume Wizard™ Hair Powder

Geef je korte haar een boost met body die boekdelen spreekt! Dit haarpoeder voegt direct volume en textuur toe aan alle korte dameskapsels.

Voor strakke stijlen: Final Touch™ Hair Spray en Styling Stick

Bereik strakke perfectie met een haarlak en/of hair stick. Deze aërosolvrije producten houden je lokken op hun plaats terwijl ze een glanzende afwerking toevoegen voor die gepolijste en verfijnde uitstraling.

Voor korte krullen: Curl Crush™ Defining Gel, Cream, en Mousse

Omarm je krullen met de Curl Crush™ serie die een gel voor krullen, krullen creme, en krullen mousse bevat. Of je nu op zoek bent naar definitie, hydratatie of veerkracht, deze stylingproducten zijn perfect voor jouw kort krullend kapsel.

Voor hittebescherming: Thermal Shield™ Heat Protectant

Houd je korte lokken veilig tijdens je styling avonturen met heat protectant spray. Het beschermt tegen hitte en beschermt de gezondheid van je haar.

Voor strandachtig textuur: Ocean Water Sea Salt Spray

Breng het strand naar je korte haar met een sea salt spray. Perfect om die verwaaide, golvende textuur te bereiken voor een moeiteloze en stijlvolle look.

Haar test

Producten speciaal voor jouw haar

Doe de test

Dit artikel heeft enkele van de beste korte dameskapsels onthuld. Of je nu een fan bent van de speelse korte pixie kapsels voor vrouwen, korte kapsels voor dun futloos haar of dol bent op de chique korte kapsels voor krullen, de mogelijkheden zijn eindeloos. Kort haar spreekt boekdelen, trekt de aandacht met zijn gezondheid, volume en onderhoudsgemak. Kies een kapsel dat bij je past, je natuurlijke schoonheid versterkt en je zelfvertrouwen geeft.

Onze klanten zeggen

Uitstekend

4.2 van de 58.500+ reviews
op

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle artikelen
  • Krullend haar stijlen: een uitgebreid handboek

    Krullend haar stijlen: een uitgebreid handboek

  • De Wet hair look: zo krijg je het + de benodigde producten

    De Wet hair look: zo krijg je het + de benodigde producten

  • hoe krijg je dikker haar?

    Hoe krijg je dikker haar? 10 eenvoudige manieren om dun haar dikker te maken!

  • 20 Beste halflange kapsels: Van de halflange bob tot lob kapsels

    20 Beste halflange kapsels: van de halflange bob tot lob kapsels

  • Kapsels voor lang haar: 10 trendy kapsels voor ieder haartype

    Kapsels voor lang haar: 10 trendy kapsels voor ieder haartype

Bekijk alle artikelen