De Beste Producten voor Krullend Haar: Alles Wat Je Moet WetenBekijk alle artikelen

De beste producten voor krullend haar: alles wat je moet weten

De juiste krullen verzorging is een delicaat proces, maar zolang je de beste producten voor krullend haar gebruikt, zit je goed. De beste krullend haar producten voor jouw haartype vinden kan echter met vallen en opstaan gaan. Lees verder om die valkuilen te vermijden!

Hoeveel haarverzorgingsproducten zijn er op de markt die beloven je perfecte, zijdezachte krullen te geven? Of die je natuurlijke krullen een boost beloven zoals een Curl Crush™ Defining Cream van hoge kwaliteit zou moeten doen, maar het uiteindelijk niet waarmaken? Te veel om te tellen.

Omdat ik weet hoe vermoeiend dit proces kan zijn, ben ik hier om je te helpen. In dit artikel zal ik je helpen om je krultype te identificeren en je leren hoe je de beste producten voor krullend haar kunt vinden op basis van jouw specifieke krullen. Ik zal je ook enkele algemene tips geven over hoe je voor je natuurlijke krullen kunt zorgen.

Lees verder en ontdek de beste krullen verzorging en de beste krullend haar producten.

Inhoud

Hoe vind je de beste haarproducten voor krullen?

Voordat je op zoek gaat naar de beste producten voor krullend haar, moet je eerst de tijd nemen om je haar te leren kennen. Dit zal je helpen om te bepalen welke producten voor golvend haar of haarproducten voor krullen het beste zijn voor jou.

Leer je haar kennen

Iedereen heeft een haartype. Er zijn specifieke types van golvend of krullend haar met textuur. Mijn haartype ligt bijvoorbeeld tussen type 2A en type 2B. Wat betekent dat? Het betekent dat mijn haartextuur fijn en golvend is en dat ik een paar secties met S-vormige golven heb. Omdat ik golvend haar heb, gebruik ik specifieke producten voor golvend haar voor mijn haartextuur. Maak je geen zorgen als je je krultype nog niet weet, ik ga je hierbij helpen.

Allereerst moet je bij het bepalen van je krultype nagaan of je golvend, krullend of kroeshaar hebt. Type 2 haar is golvend, met buigzame haren en grote S-vormige golven. Type 3 haar is krullend en kan variëren van grote losse krullen tot strakke veerkrachtige krullen. Dit haartype is gevoeliger voor droogte. Type 4 is spiraalvormig haar dat zeer strak is met Z-vormige krullen. Dit haartype kan kort lijken door het inkrimpen van de krullen.

Vanaf hier heeft elk haartype subclassificaties gebaseerd op de haartextuur, vorm en diameter van de krullen. Het is gebruikelijk om verschillende krulpatronen in je haar te hebben, dus maak je geen zorgen als je het gevoel hebt dat je meer dan één type op je hoofd kunt vinden!

Ontdek je krulpatroon

krulpatronen

Hier is een lijst van golvend, krullend en kroeshaar types die je zal helpen om de beste producten voor krullend haar te vinden:

Types 2A-C: Golvend haar

Zoals ik hierboven al vermeldde, zijn 2A, 2B en 2C golvende haartypes. 2A haar heeft de minste textuur en volume en wordt als bijna steil beschouwd. Type 2B heeft grotere S-vormige golven dan 2A, maar de golven beginnen meestal onder de kruin van het hoofd. 2C haartypes zijn de dikste van de golvende haartypes en kunnen zelfs eerder krullend dan golvend lijken. Bij dit type zijn de krullen beter gedefinieerde S-vormen die beginnen bij de haaraanzet.

Als je golvend haar hebt raad ik je aan om volumeboostende producten voor golvend haar te gebruiken zoals de Ocean Water Sea Salt Spray of een hoofdhuid behandeling zoals de Grow Perfect™ Thickening Spray om wat textuur en volume aan je wortels toe te voegen. Een andere belangrijke tip voor type 2A tot C is om je te concentreren op meer lichtgewicht producten voor golvend haar in plaats van zware producten voor krullend haar.

HairLust - Ocean Water Sea Salt Spray HairLust - Ocean Water Sea Salt Spray

Ocean Water Sea Salt Spray

Zeezout spray verrijkt met Aquaxyl™, die zorgt voor volume, textuur en versteviging voor alle haartypes.

€19.95

Lees meer
HairLust - Grow Perfect™ Thickening Spray HairLust - Grow Perfect™ Thickening Spray

Grow Perfect™ Thickening Spray

Leave-in haarverdikking spray, verrijkt met RootBioTec™ dat de haardichtheid verhoogt.

€29.95

Lees meer

Types 3A-C: Krullend haar

Nu zijn we in krullend haar territorium. Type 3A is het grootste krultype dat meer volume en textuur heeft dan golvend haar maar niet zo dicht is als andere krullende haartypes. 3B krullen lijken op veerkrachtige pijpenkrullen die de omtrek van een stift hebben. 3C is het strakste krultype, met krullen die strak genoeg zijn om rond een potlood te wikkelen.

De beste producten voor natuurlijk krullend haar van dit type zijn hydraterende producten. Om 3A-C krullen te versterken, raad ik je aan om producten voor krullend haar te gebruiken zoals de Curl Crush™ Defining Cream om definitie te geven en pluis weg te houden. Dit is een van de beste producten voor krullend haar. Een uitstekende shampoo voor krullen is de ​​Curl Crush™ Shampoo omdat het je haar hydrateert en beschermt terwijl het de haargroei stimuleert!

HairLust - Curl Crush™ Defining Cream HairLust - Curl Crush™ Defining Cream

Curl Crush™ Defining Cream

Leave-in krullen crème voor gedefinieerde, pluisvrije en gezondere krullen - zonder een plakkerig laagje.

€19.95

Lees meer
HairLust - Curl Crush™ Shampoo HairLust - Curl Crush™ Shampoo

Curl Crush™ Shampoo

Sulfaatvrije shampoo voor krullen die het haar en de hoofdhuid op milde wijze reinigt en hydrateert.

€23.95

Lees meer

Types 4A-C: Kroeshaar

Type 4 haar is kroesend. Wanneer type 4A haar nat is, zijn de krullen en spiralen niet zo opvallend, maar zodra het droog is, is er een merkbare krimp. 4B heeft een strakkere krul dan type 4A met een scherpe Z-vorm en is vaak stug en ruw. Type 4C heeft de strakste krul van de zig-zag krullen. Dit haartype heeft het meest te kampen met krimp wanneer het droog is. Het coole aan kroeshaar, is dat het zeer veelzijdig is en op verschillende manieren kan worden gestyled.

Kroes haar is het meest vatbaar voor pluis en droogte, dus een intensief voedende en hydraterende verzorging is essentieel. Door haarproducten voor krullen die zwaardere oliën bevatten toe te voegen aan je krullen verzorging, zal je krullend haar meer hydratatie en definitie krijgen. Je zult zeker haarproducten voor krullen willen die speciaal ontworpen zijn om natuurlijke krullen te beschermen en te verzorgen. Hair Growth & Repair Krullen Conditioner is een geweldige conditioner voor alle krultypes, omdat het zowel een co-wash als een leave-in of rinse out krullen conditioner is! Naast een krullen conditioner, is het toevoegen van een hydraterende en versterkende behandeling zoals de Curl Crush™ Hair Mask aan je wekelijkse routine niet te missen.

HairLust - Curl Crush™ Conditioner HairLust - Curl Crush™ Conditioner

Curl Crush™ Conditioner

3-in-1 krullen conditioner: gebruik als co-wash, leave-in of gewone conditioner.

€23.95

Lees meer
HairLust - Curl Crush™ Hair Mask HairLust - Curl Crush™ Hair Mask

Curl Crush™ Hair Mask

Haarmasker voor krullen met pure, natuurlijke ingrediënten dat slappe, droge en beschadigde krullen weer tot leven brengt.

€26.95

Lees meer

Bepaal de poreusheid van je haar

Haar poreusheid verwijst naar hoe goed je haar product en vocht absorbeert. Het wordt bepaald door de vorm en grootte van je haarschubben, dat is de buitenste laag van de anatomie van je haarstreng. Het type van je haarschubben is meestal genetisch bepaald. Maar agressieve gewoontes, zoals te veel hitte gebruiken en niet de juiste producten voor krullend haar gebruiken, kunnen je haarschubben aantasten waardoor ze poreuzer worden. Je kunt een hoge, gemiddelde of lage poreusheid in je haar hebben.

De float-test is een snelle methode om je poreusheidstype te bepalen. Neem een haar en leg het in een glas water. Als je haar blijft drijven heb je een lage poreusheid, maar als het zinkt heb je een hoge poreusheid. Haar dat zachtjes door het glas zakt heeft een gemiddelde poreusheid. Het is echter goed om in gedachten te houden dat deze snelle haar poreusheidstest slechts een indicatie is.

Een andere goede aanwijzing voor de poreusheid van je haar is hoe snel je haar aan de lucht droogt. Hoe sneller je haar droogt, hoe hoger de poreusheid. Hoe lang of dik je haar is zal natuurlijk invloed hebben op de droogtijd, maar de poreusheid is de meest bepalende factor voor hoe snel je haar droogt. Om je een beter idee te geven, haar met een hoge poreusheid kan volledig droog zijn in 2 uur, terwijl het voor haar met een lage poreusheid meer dan 8 uur kan duren.

Nu je een idee hebt van je poreusheidstype, dit is wat het betekent:

haar poreusheidstype

 • Hoge poreusheid - Een hoge poreusheid betekent dat de haarschubben grotere openingen vertonen - hetzij door erfelijkheid, hetzij door beschadiging. Je haar kan (te veel) vocht opnemen maar het niet zo gemakkelijk vasthouden. De beste producten voor krullend haar met een hoge poreusheid zijn leave-in behandelingen of andere haarproducten voor krullen die helpen het vocht in te sluiten. Haar met een hoge poreusheid heeft zwaardere hydraterende producten nodig en het kan een goed idee zijn om verschillende leave-in producten te gebruiken om pluis tegen te gaan. Bedek je krullen met Curl Crush™ Conditioner en Curl Crush™ Defining Cream voor maximale hydratatie. Vergeet ook niet dat hoe meer beschadigd het haar is, hoe meer herstellende proteïne het nodig heeft. Daarom zijn regelmatige proteïnebehandelingen geweldig voor haar met een hoge poreusheid.
 • Gemiddelde poreusheid - Een gemiddelde, of normale, poreusheid is een gelijkmatige gladheid van de haarschubben met weinig openingen. Dit betekent dat je haren goed vocht aantrekken en vasthouden en niet veel onderhoud nodig hebben. Dus als je een gemiddelde poreusheid hebt, mag je jezelf gelukkig prijzen!
 • Lage poreusheid - Haar met een lage poreusheid wordt vaak beschouwd als het gezondste haar dat er het meest glanzend uitziet. Het stoot water af als je het nat probeert te maken, omdat de haarstrengen minimale tot geen openingen in de haarschubben hebben. De keerzijde is dat ook vocht en voedingsstoffen niet zo gemakkelijk in de haren kunnen doordringen. Als je haar een lage poreusheid heeft, kies dan voor lichtgewicht producten met bevochtigingsmiddelen zoals glycerine die helpen vocht aan te trekken, en vermijd zware producten die alleen maar op je haar blijven zitten waardoor het er vettig uitziet. Naar mijn mening is Curl Crush™ Shampoo de beste shampoo voor krullen met een lage poreusheid.
HairLust - Curl Crush™ Shampoo HairLust - Curl Crush™ Shampoo

Curl Crush™ Shampoo

Sulfaatvrije shampoo voor krullen die het haar en de hoofdhuid op milde wijze reinigt en hydrateert.

€23.95

Lees meer
HairLust - Curl Crush™ Conditioner HairLust - Curl Crush™ Conditioner

Curl Crush™ Conditioner

3-in-1 krullen conditioner: gebruik als co-wash, leave-in of gewone conditioner.

€23.95

Lees meer

Hoe zet je je natuurlijke krullen in de spotlights?

Het kan nodig zijn om proteïneversterkende of vochtversterkende producten toe te voegen om het beste in je krullen naar boven te halen. Als je haar zeer elastisch is en te zacht aanvoelt of als je krullen gemakkelijk uitvallen en er minder krullend uitzien dan vroeger, heb je misschien proteïneversterkende producten voor krullend haar nodig. Als je haar broos, stug en droog is, heb je vochtversterkende producten nodig. De sleutel tot gezond uitziende krullen is de juiste balans tussen vocht en proteïne.

Producten Met Proteïne:

Mensen met een hoge of gemiddelde poreusheid kunnen baat hebben bij toegevoegde proteïne

 • Curl Crush™ Hair Mask - Dit masker zorgt voor een gelijkmatige balans van proteïne en vocht en is een geweldig product voor krullend haar van alle soorten.
 • Curl Crush™ Shampoo - De beste shampoo voor krullen reinigt je haar zachtjes zonder het uit te drogen.
 • Curl Crush™ Conditioner - Het is belangrijk om conditioners te gebruiken die speciaal voor krullend haar zijn ontwikkeld, omdat die vaak de meeste hydratatie geven.
 • Protein Repair™ Hair Mask - Als je op zoek bent naar een intensief herstellende proteïnebehandeling voor beschadigde krullen met een hoge poreusheid, is dit een uitstekende optie.

Producten Zonder proteïne:

Als je haar een lage poreusheid heeft of erg droog en breekbaar aanvoelt, wil je je concentreren op vochtinbrengende haarproducten voor krullen:

 • Curl Crush™ Defining Cream Ik denk dat dit een van de beste krullend haar producten is. Het zorgt voor pluisvrije, zachte natuurlijke krullen en zit vol met antioxidanten om je krullen te beschermen en te versterken. Lees dit artikel over krulcrèmes en mousses, als je niet zeker weet welk stylingproduct voor krullen je moet kiezen.
 • Sun Defense Hair Mist - Ik hou van deze hydraterende spray omdat hij makkelijk te gebruiken is en een prachtige glans geeft. Dit is een van mijn favoriete producten voor golvend haar.
 • Moisture Hero™ Pre-Shampoo Balm - Deze balsem geeft je haar een vochtboost en glansbevorderende behandeling en is een geweldig product voor krullend haar, wanneer je haar wat extra liefde nodig heeft.
HairLust - Moisture Hero™ Pre-Shampoo Balm HairLust - Moisture Hero™ Pre-Shampoo Balm

Moisture Hero™ Pre-Shampoo Balm

Pre-shampoo haarbalsem op 100% natuurlijke basis om extreem droog en pluizig haar te behandelen.

€32.95

Lees meer
HairLust - Sun Defense Hair Mist HairLust - Sun Defense Hair Mist

Sun Defense Hair Mist

Ultra hydraterende leave-in spray met een natuurlijke UV-filter voor zonnebescherming van het haar.

€23.95

Lees meer

4 Belangrijke tips voor krullen verzorging

Naast het gebruik van krullend haar producten, zijn hier enkele cruciale tips voor krullen verzorging:

 • Gebruik Een Sulfaatvrije Shampoo - Gebruik alleen sulfaatvrije shampoo voor krullen en vermijd overmatig wassen. Anders droog je je natuurlijke krullen uit. Hetzelfde geldt voor producten die siliconen of uitdrogende alcohol bevatten.
 • Weg Met De Borstel - Overmatig borstelen kan pluis veroorzaken en de lokken beschadigen, vooral als je krullen hebt met een hoge poreusheid. Als je wat klitten moet wegkammen, gebruik dan een kam met brede tanden op nat haar terwijl je een krullen conditioner gebruikt. Zo verwijder je voorzichtig klitten en verdeel je het product over je haren.
 • Geen Hitte - Naast het weggooien van de borstel, is het tijd om te stoppen met het gebruik van hitte tools. Het zal je haar alleen maar beschadigen op de lange termijn. Gebruik in plaats van een föhn een zachte Haarhanddoek om je haar zachtjes te drogen.
 • Bescherm Je Haar Tijdens Het Slapen - Om je krullen gedefinieerd en pluisvrij te houden, is het belangrijk dat je ze 's nachts ook niet wrijft. De zijdezachte Silky Bamboo Pillowcase houdt je krullen gehydrateerd en beschermd terwijl je slaapt.

Voor meer gedetailleerd advies over krullen verzorging, lees deze gids voor de Curly Girl Methode.

HairLust - Bamboo Hair Towel Wrap, Roze HairLust - Bamboo Hair Towel Wrap, Roze
Bespaar tot 10%

Bamboo Hair Towel Wrap, Roze

Hair Towel Wrap gemaakt van een bamboemix die het haar snel en op milde wijze droogt.

€11.95

Lees meer
HairLust - Silky Bamboo Pillowcase, Parelwit HairLust - Silky Bamboo Pillowcase, Parelwit
Bespaar tot 10%

Silky Bamboo Pillowcase, Parelwit

Bamboe kussensloop, met een zijdezacht oppervlak dat haar en huid beschermt.

€26.95

Lees meer

Andere essentiële producten voor krullend haar

Hier zijn enkele andere geweldige krullend haar producten om toe te voegen aan je krullen verzorgingsroutine:

 • Scalp Delight™ Detox Scrub + Scalp Massage Borstel - Zorg ervoor dat je je hoofdhuid aandacht geeft en af en toe eens goed reinigt. Zuiverende wasbeurten zijn vooral belangrijk voor mensen met krullend haar, omdat het gebruik van alleen milde shampoos of co-washen in combinatie met veel stylingproducten kan leiden tot productophoping. Dus om je krullen er gezond en veerkrachtig uit te laten zien, moet je ze af en toe scrubben zonder sulfaten!
HairLust - Scalp Delight™ Detox Scrub HairLust - Scalp Delight™ Detox Scrub
Verkoopt snel ⚡️

Scalp Delight™ Detox Scrub

Verfrissende, sulfaatvrije hoofdhuid scrub voor de jeukende, vette of droge hoofdhuid.

€26.95

Lees meer
HairLust - Scalp Delight™ Scalp Massage Brush HairLust - Scalp Delight™ Scalp Massage Brush

Scalp Delight™ Scalp Massage Brush

Hoofdhuidmassage borstel voor een zachte peeling en ontspannende stimulatie van de hoofdhuid.

€12.95

Lees meer
 • Hair Formula Gummies for Women - Om je haar van binnenuit gezond te houden, kun je haargroeisupplementen nemen, zoals deze heerlijke gummies, die ervoor zorgen dat je haar sterk en gezond groeit.
 • Ocean Water Sea Salt Spray - Dit is een siliconenvrije styling spray die textuur en volume geeft aan alle haartypes zonder ze uit te drogen. Een goed voorbeeld van een product voor golvend haar dat volume geeft aan die platte lokken.
HairLust - Hair Formula Gummies for Women HairLust - Hair Formula Gummies for Women
Bespaar tot 50%

Hair Formula Gummies for Women

Suikervrije kauwbare vitaminen voor vrouwen met natuurlijke aardbeiensmaak.

€32.95

Lees meer
HairLust - Hair Formula Tablets for Women HairLust - Hair Formula Tablets for Women
Bespaar tot 50%

Hair Formula Tablets for Women

Tabletten voor het haar voor vrouwen, rijk aan essentiële vitaminen, mineralen en aminozuren.

€32.95

Lees meer

Voor degenen met steil of golvend haar die prachtige krullen willen creëren, is de Heatless Curls Kit een geweldig hulpmiddel om fijn haar 's nachts om te toveren in veerkrachtige krullen zonder warmte.

Ik hoop dat ik je wat nuttige tips en kennis heb gegeven over hoe je de beste krullend haar producten kunt vinden. Welke producten voor krullend haar gebruik jij? Vertel het me in de reacties hieronder!

Onze klanten zeggen

Uitstekend

4.4 van de 58.000+ reviews
op

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle artikelen
 • Heatless Curls overnight: stap voor stap je haar krullen zonder hitte

  Heatless curls overnight: stap voor stap je haar krullen zonder hitte

 • Hvad er Curly Girl Metoden? Sådan kommer du i gang med metoden

  Dé Curly Girl methode: Onze favoriete CG producten & Stappenplan

 • sulfatfri shampoo

  Shampoo zonder sulfaten: Zo vind je de beste sulfaatvrije shampoo

 • Bambus versus silkepudebetræk: 4 grunde til at du skal vælge bambus

  Bamboe versus zijden kussensloop: 4 redenen om voor bamboe te gaan

 • Bamboe haarhanddoek: Daarom heb jij er een nodig

  Bamboe haarhanddoek: Daarom heb jij er een nodig

Bekijk alle artikelen