Proteïne voor je haar: De 5 beste proteïne haar behandelingen!Bekijk alle artikelen

Proteïne voor je haar: De 7 beste proteïne haar behandelingen!

Bedenk eens wat we ons haar regelmatig aandoen. Voor de meesten onder ons zijn föhnen, stylen, kleuren en nog veel meer gewone onderdelen van onze haarroutine. Maar na een tijdje kan ons haar hieronder lijden. Droogheid, gespleten haarpunten en slappe lokken zijn allemaal symptomen van vermoeide, zwakke haren.

Als je merkt dat deze problemen de kop opsteken, is het belangrijk om een stapje terug te doen en na te denken over hoe je je haar weer gezond kunt maken. Je weet wel, voordat je haar halverwege afbreekt. Als je ernstig beschadigde haren hebt, zullen conditioners en vochtinbrengende crèmes niet volstaan. Wat je haar echt nodig heeft zijn haarproducten met proteïne, en daarom kan een proteïne behandeling voor beschadigd haar wonderen doen.

Nieuwsgierig naar de voordelen van proteïne voor het haar? Lees dan verder. We bespreken alles wat je moet weten over hoe je een proteïne behandeling voor beschadigd haar kunt gebruiken. Plus, we zullen je ook de beste proteïne haar behandeling aanraden die je kunt gebruiken om je haar te herstellen.

Inhoud

Waarom zijn proteïnen belangrijk voor het haar?

Om te begrijpen waarom proteïnen zo belangrijk zijn voor het haar en waarom je zou moeten overwegen om een proteïnebehandeling toe te voegen aan je normale haarverzorgingsroutine, is het eerst belangrijk om de structuur van het haar te begrijpen. Daar gaan we het hier over hebben.

Net zoals het lichaam, en de spieren in het bijzonder, eiwitten nodig hebben om te functioneren, zo is ook het haar afhankelijk van eiwitten om te voorkomen dat het afbreekt of juist aangroeit. Eiwit helpt ook om vocht in het haar vast te houden en helpt de vochtbalans van het haar te handhaven, dus een van de meest voorkomende symptomen van een gebrek aan eiwit in het haar is droogheid of kroes.

Het zit zo, ons haar is eigenlijk gemaakt van proteïne! Keratine, om precies te zijn. Keratine maakt het grootste deel van onze haarstrengen uit en helpt ze gezond en elastisch te houden. Dit eiwit geeft het haar zijn structuur, vorm en sterkte. Zonder proteïne wordt je haar futloos, plat en zwak, en kan het niet groeien.

Wat is een proteïne haar behandeling?

Een proteïne haar behandeling zit vol herstellende producten boordevol proteïnen die ons haar gemakkelijk kan absorberen. Haarproducten met proteïne helpen om schade aan de haarlokken te herstellen, waardoor het haar sterker en gezonder wordt.

Je kunt een proteïne behandeling voor beschadigd haar maken met ingrediënten uit je keuken, maar we vertellen je later meer over de beste proteïne behandeling voor haar.

Wat doet een proteïne haar behandeling eigenlijk?

De beste proteïne haar behandeling werkt door gehydrolyseerde proteïnen aan de haarschubben te hechten om de schubbenlaag te verharden. Dit helpt de haarstrengen van buiten naar binnen te herstellen. Bovendien helpt een proteïne vuller voor haar als er gaten of leemtes in de cuticula zijn, deze op te vullen door een barrière rond de haarschacht te creëren. Dit helpt ook om het haar te beschermen tegen toekomstige schade!

Zoals je ziet zijn er dus heel wat voordelen aan een proteïne behandeling voor het haar!

Voordelen van een proteïne behandeling voor beschadigd haar

Protein Repair

Zoals we al zeiden, kan proteïne voor haar een groot verschil maken voor het uiterlijk en het gevoel van je lokken. Dit zijn de voordelen van een proteïne haar behandeling:

  • Het herstelt de structuur van de haarschacht om de lokken te versterken
  • Het beschermt tegen toekomstige beschadiging
  • Het verlengt de tijd tussen knipbeurten om je te helpen langer en sterker haar te laten groeien
  • Het elimineert tekenen van haarbeschadiging zoals gespleten haarpunten en overmatige droogheid

Hoe vaak moet ik een proteïne haar behandeling gebruiken?

Vochtinbrengende behandelingen zoals conditioners en haarmaskers kunnen meerdere keren per week worden gebruikt, maar een proteïne haar behandeling hoef je slechts om de zoveel tijd te gebruiken.

Proteïne voor het haar kan tot op zekere hoogte heilzaam zijn, maar te vaak een proteïne behandeling voor het haar gebruiken kan zelfs schade veroorzaken! Wij raden aan om een proteïne haar behandeling niet vaker dan 3 keer per maand te gebruiken. Het is ook belangrijk om te weten dat een proteïne behandeling voor beschadigd haar altijd moet worden gevolgd door een diepe conditioning behandeling om ervoor te zorgen dat je haar daarna niet stijf en broos aanvoelt.

Bekijk hieronder hoe je een proteïne haar behandeling kunt gebruiken:

Soorten proteïne behandelingen voor haar

Als het gaat om proteïne vullers voor het haar, zijn er verschillende opties die je kunt uitproberen. Laten we eens kijken naar de verschillende soorten proteïne haar behandelingen.

Dagelijkse verzorging

Sommige shampoos en conditioners zijn geformuleerd met proteïnen om schade dagelijks te helpen herstellen en voorkomen. Deze haarproducten met proteïne zijn veilig voor dagelijks gebruik. Tip: we vertellen je later in dit artikel wat onze favoriete versterkende shampoo en conditioner is. Blijf lezen!

Licht doordringende behandelingen

Dit soort proteïne haar behandelingen zijn perfect om matig beschadigd haar nieuw leven in te blazen. Ze staan bekend om hun intense hydraterende eigenschappen en zijn zacht genoeg om wekelijks te gebruiken.

Proteïneherstellers

In geval van extreme chemische of fysische schade kan het haar uitvallen. In dergelijke situaties kan een proteïne vuller helpen om zoveel mogelijk van je haar te redden. Aangezien dit soort haarproducten met proteïne intensiever zijn, hoef je ze slechts 2-3 keer per maand te gebruiken.

Vergeet niet om een proteïnebehandeling altijd op te volgen met een vochtinbrengende conditioner om uitdroging en haarbreuk te voorkomen. Te veel proteïne in het haar kan het haar broos en pluizig maken als je niet voorzichtig bent.

Haar test

Producten speciaal voor jouw haar

Doe de test

Tekenen dat je een proteïne haar behandeling moet proberen

Denk je dat je misschien een proteïne vuller voor haar nodig hebt? Laten we eens kijken naar enkele van de meest voorkomende tekenen dat je misschien moet investeren in een proteïne behandeling voor haar.

Verlies van elasticiteit

Loss of elasticity

De proteïne keratine is verantwoordelijk voor de natuurlijke elasticiteit van je haar en maakt het mogelijk het haar te stylen. Wanneer keratine echter afbreekt door beschadiging, kan de elasticiteit van je haar in het gedrang komen. Om te testen of je haar zijn elasticiteit verloren heeft, trek je aan een haartje terwijl het nat is. Als deze breekt met weinig tot geen rek, probeer dan een proteïne vuller voor haar om het haar weer sterk te maken.

Gebroken haar en haaruitval

Wanneer je met je vingers door je haar gaat, merk je dan dat er veel haar uitvalt? Als dat zo is, kan dat een teken van beschadiging zijn. Ook veel gespleten haarpunten duiden op overmatige droogte en beschadiging.

Pluizig haar

Frizz

Wat veroorzaakt pluizig haar? Wanneer je haar droog is, wordt de schubbenlaag ruw. In combinatie met vochtig weer is dat het perfecte recept voor pluizig haar. De buitenste laag van het haar neemt het vocht uit de lucht op, waardoor het haar opzwelt en gaat kroezen.

Wist je dat proteïne voor je haar ook kan helpen tegen extra pluizig haar? Als je merkt dat je meer pluishaar hebt dan normaal, kunnen haarproducten met proteïne helpen om het wat gladder te maken.

De 7 beste proteïne behandelingen voor haar

De beste proteïne behandelingen voor je haar zijn degene die prioriteit geven aan de gezondheid van je haar op lange termijn in plaats van snelle oplossingen te bieden. Laten we eens kijken naar enkele van onze favoriete producten die we speciaal hebben ontwikkeld met het oog op blijvend gezond haar.

Protein Repair™ Hair Mask

Als het gaat om een geweldige proteïne vuller voor haar, hebben we ons Protein Repair™ Hair Mask gemaakt om een van de beste proteïne behandelingen voor haar op de markt te zijn. Als je droog, slap of beschadigd haar hebt, kan ons proteïne masker helpen bij de wederopbouw en reconstructie van het haar van buiten naar binnen voor gezonde, sterke en mooie lokken. Onze proteïnerijke mix dringt diep door in het haar en de haarzakjes om belangrijke eiwitten zoals collageen en keratine te verhogen en opnieuw op te bouwen, terwijl de elasticiteit van het haar wordt verbeterd

Curl Crush™ Hair Mask

Gezonde krullen hebben alles te maken met het behouden van de juiste balans tussen eiwitten en vocht, ga daarom op zoek naar de juiste krullen verzorging. Curl Crush™ Hair Mask is geformuleerd met natuurlijke ingrediënten om slappe, droge en beschadigde krullen weer tot leven te brengen. Dit verzorgende krullenmasker bevat een actieve mix van veganistische micro-eiwitten, bamboe-extract en een hydraterend suikercomplex, waardoor krullen zacht, sterk en pluisvrij blijven.

Enriched Blonde™ Silver Hair Mask

Heb je beschadigd haar door blonderen? Enriched Blonde™ Silver Hair Mask is een gerichte zilver haarmasker voor jou. Het vermindert effectief koperachtige tonen en herstelt beschadigd haar. Dankzij de hydraterende organische plantaardige ingrediënten en herstellende micro-eiwitten, biedt deze haarbehandeling voor blondines langdurige hydratatie terwijl zwakke haarvezels worden hersteld om breuk te voorkomen.

Enriched Blonde™ Silver Shampoo and Conditioner

Als je haar is geblondeerd of gekleurd, heeft het waarschijnlijk meer eiwitten nodig dan een eiwitbehandeling alleen kan bieden. Daarom is het kiezen van een zilvershampoo en conditioner de beste keuzen voor geblondeerd haar. Zodat het met herstellende micro-eiwitten, voedende ingrediënten en paarse kleurpigmenten, geblondeerd haar om het gezond, zacht en koel houdt.

Scalp Delight™ Detox Scrub

Een ander onderdeel van de algehele haargezondheid is hoofdhuidverzorging. Als je hoofdhuid ongezond is, kun je last krijgen van roos en schilfers, een trekkerig gevoel en jeuk. Dit is allemaal onaangenaam en kan ook de gezondheid van je haar aantasten. Onze speciaal geformuleerde Scalp Delight™ Detox Scrub maakt gebruik van biologische Scandinavische ingrediënten om op een milde wijze de dofmakende resten van producten, mineralen uit hard water, overtollige oliën en dode huid van de hoofdhuid en het haar te verwijderen voor een gezondere, gehydrateerde hoofdhuid. Ondertussen helpen gehydrolyseerd plantaardig eiwit en haverextract om haarbreuk en gespleten haarpunten te verminderen.

Grow Perfect™ Thickening Spray

Een andere manier om een gezondere hoofdhuid te creëren is het gebruik van een behandeling voor je haarzakjes. Onze unieke leave-in formule met pepermunt helpt de hoofdhuid gezond te houden door de droge, jeukende hoofdhuid direct te kalmeren en te hydrateren. Het helpt ook de bloedcirculatie in het gebied te verbeteren, wat op zijn beurt de haarfollikelfunctie verbetert en zelfs kan helpen om het haar sneller te laten groeien! Bovendien zorgt dit product ook voor een onmiddellijke volumeboost en voor dikker uitziend haar op korte termijn.

Vergeet je haar niet van binnenuit te voeden!

Je kan de allerbeste proteïne behandeling voor haar gebruiken, maar uiteindelijk begint een goede gezondheid van je haar op lange termijn van binnenuit. Een gezond dieet met eiwitrijk voedsel zoals bonen, peulvruchten en vis kan helpen als een natuurlijke proteïne vuller voor het haar, en zal ook je huid en nagels helpen.

Naast een gezond dieet kan het dagelijks innemen van een haarsupplement ervoor zorgen dat je haar alle vitaminen, mineralen en andere voedingsstoffen krijgt die het nodig heeft om zo gezond, glanzend en sterk mogelijk te zijn. Onze Hair Formula Gummies for Women zitten boordevol alle vitaminen en mineralen die je nodig hebt om een optimale haargroei te ondersteunen, waaronder biotine, foliumzuur, vitamine C en zink. Bovendien zijn ze vrij van kunstmatige kleur- en smaakstoffen en gelatine

Als deze zoete gummies niets voor jou zijn, bieden wij ook haarsupplementen in tabletvorm aan.

De beste proteïne haar behandeling die je zelf kunt maken

Als je op zoek bent naar een proteïne haar behandeling in nood, zijn er verschillende DIY-opties die je thuis kunt maken. Hoewel ze niet alle voordelen hebben van een gerichte proteïnevulling voor het haar, kunnen ze wel tijdelijk verlichting bieden.

Begin met eierdooiers, avocado of Griekse yoghurt als basis, roer en combineer dan extra vochtinbrengende ingrediënten zoals kokosolie, kokosmelk, honing of banaan erdoor. Breng het aan op droog haar en laat het 10-20 minuten intrekken voordat je het met shampoo en conditioner uitspoelt. Wees creatief door verschillende ingrediënten te mengen om te zien wat het beste werkt voor jouw unieke haartype en textuur!

Als je haar serieuze hulp nodig heeft, kan proteïne voor haar serieuze voordelen bieden. Van het versterken van je lokken van buiten naar binnen, tot het helpen bevorderen van de groei, het gebruik van een proteïne behandeling voor haar of proteïne vuller voor haar is een van de beste manieren om ervoor te zorgen dat je haar lang gelukkig en gezond blijft.

Onze klanten zeggen

Uitstekend

4.2 van de 58.500+ reviews
op

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle artikelen
  • Bamboe haarhanddoek: Daarom heb jij er een nodig

    Bamboe haarhanddoek: Daarom heb jij er een nodig

  • hoe krijg je dikker haar?

    Hoe krijg je dikker haar? 10 eenvoudige manieren om dun haar dikker te maken!

  • pluizig haar

    Wat te doen tegen pluizig haar? 9 Bewezen tips tegen pluishaar

  • 14 beste vitamines tegen haaruitval

    Haaruitval? Dit zijn de 10 beste vitamines tegen haaruitval!

  • zwaar beschadigd haar door blonderen herstellen

    Zwaar beschadigd haar door blonderen herstellen: 10 makkelijke stappen!

Bekijk alle artikelen