zwaar beschadigd haar door blonderen herstellenBekijk alle artikelen

Zwaar beschadigd haar door blonderen herstellen: 10 makkelijke stappen!

Er is geen twijfel mogelijk: blonderen is de meest effectieve manier om je haar lichter te maken. Of je nu gaat voor platinablond of je haar wilt ontkleuren voordat je het een andere levendige kleur geeft, blonderen is vrijwel altijd een noodzaak. Helaas zorgt blonderen bijna altijd voor beschadigd haar.

Lees verder om te weten te komen wat de oorzaak is van door blonderen beschadigd haar, of je zwaar beschadigd afgebroken haar kunt herstellen en wat de beste haarbehandeling is voor beschadigd haar.

Inhoud

Wat is beschadigd haar door blonderen?

Laten we beginnen met uit te leggen hoe haar blonderen werkt. Ons haar krijgt zijn kleur door een pigment dat melanine wordt genoemd en dat in de haarschacht leeft. De haarschacht is bedekt met een beschermend laagje proteïneschubben, de zogenaamde cuticula. Wanneer je je haar ontkleurt, opent het blondeermiddel deze schubbenlaag om de melanine in het haar te veranderen. Het blondeermiddel ontdoet het haar echter ook van zijn natuurlijke beschermende vezels en oliën.

Hoe blonderen werkt

Hoewel de schubbenlaag zich in theorie weer zou moeten sluiten en weer normaal zou moeten worden, verstoort blondeermiddel deze schubben, zodat ze niet meer plat kunnen liggen (daarom heeft geblondeerd beschadigd haar vaak meer volume - elke streng neemt letterlijk meer ruimte in beslag). Zo ontsnapt er vocht uit de binnenste delen van de haarschacht. Het haar wordt droog, breekbaar en vatbaar voor breuk. Dat is door blonderen beschadigd haar in een notendop!

Hoe herken je beschadigd haar door blonderen?

Dus hoe weet je of het ontkleuren van je haar droog beschadigd haar door blonderen heeft opgeleverd? Hier zijn een paar waarschuwingstekens:

Symptomen van beschadigd haar door blonderen

1. Verlies van natuurlijke glans

Haar ziet er normaal gesproken glanzend uit omdat de cuticula, de buitenste laag, plat ligt, waardoor het licht er soepel op kan reflecteren. Zoals ook eerder benoemd, beschadigt bleekmiddel de cuticula, waardoor deze omhoog komt en ruwer wordt. Hierdoor neemt het vermogen van licht om op het haaroppervlak te reflecteren af, waardoor beschadigd haar er doffer uit ziet. Daarom is een van de tekenen van droog beschadigd haar door blonderen het ontbreken van een natuurlijke glans.

2. Klitten

Normaal gesproken liggen de nagelriemen plat en uitgelijnd, waardoor de strengen soepel over elkaar kunnen glijden. Wanneer de cuticula echter door blonderen wordt beschadigd, kunnen de onregelmatigheden in de structuur ervoor zorgen dat aangrenzende strengen blijven haken en aan elkaar plakken, wat resulteert in klitten.

3. Breekbaar en droog

Bleekmiddel ontdoet het haar van zijn natuurlijke vocht en oliën, waardoor het poreuzer wordt en gevoeliger voor uitdroging. Door de verstoring van de beschermende cuticula kan vocht uit de binnenste lagen van het haar ontsnappen, wat leidt tot beschadigd en breekbaar haar. Normaal gesproken fungeert de cuticula als een barrière om vochtverlies te voorkomen, maar als deze door blonderen wordt beschadigd, wordt het haar uitgedroogd en kwetsbaar.

4. Statisch haar

Beschadigd haar wordt verzwakt en is gevoeliger voor breuk. Dit kan zich manifesteren als kortere, gebroken strengen die uitsteken uit de rest van het haar, beter bekend als losse lokken of statisch haar. Bovendien kan het gebrek aan vocht en structurele integriteit van gebleekt haar pluizigheid veroorzaken, wat verder bijdraagt ​​aan het ontstaan ​​van losse haartjes.

5. Gespleten punten

Breuk veroorzaakt door blonderen kan gespleten haarpunten tot gevolg hebben, waarbij de haarschacht aan de uiteinden in twee of meer fragmenten splitst. Wanneer de cuticula wordt aangetast, worden de binnenste lagen van het haar blootgesteld aan omgevingsstressoren, waardoor ze verzwakken en gaan rafelen. Gespleten haarpunten zijn een zichtbare indicatie van beschadigd haar, en verschijnen vaak als kleine, rafelige lokken aan de haarpunten.

Dat klinkt allemaal behoorlijk slecht, toch? Dus als je je afvraagt hoe je zwaar beschadigd afgebroken haar moet herstellen, lees dan verder.

Geblondeerd beschadigd haar versus verbrand haar

Als je je haar nog nooit hebt geblondeerd, betekent dat nog niet dat je vrijuit gaat. Verbrand haar heeft veel gemeen met geblondeerd beschadigd haar. Net als blonderen kunnen hete tools het haar uitdrogen en de beschermende schubbenlaag blijvend beschadigen. Als je verbrand haar hebt, gelden veel van onze tips voor het herstellen van door blonderen droog en beschadigd haar ook voor jou!

Nu je de ins en outs van beschadigd haar kent, lees snel verder om te ontdekken of je zwaar beschadigd afgebroken haar kunt herstellen.

6 fouten bij beschadigd haar door blonderen

De kans is groot dat je één van deze slechte haargewoontes hebt opgepikt. De beste behandeling voor het herstellen van zwaar beschadigd afgebroken haar is eigenlijk preventie. Als je een van deze fouten maakt, zorg er dan voor dat je de juiste stappen volgt om te voorkomen dat je door blonderen droog beschadigd haar (en door hitte beschadigd of verbrand haar!) krijgt, zodat je beschadigd haar in de toekomst niet meer hoeft te herstellen.

1. De verkeerde shampoo

Het eerste wat je moet doen is ervoor zorgen dat je een shampoo gebruikt die is geformuleerd voor blond haar. Blond haar, met name geblondeerd haar, heeft speciale behoeften als het gaat om reiniging.

Daarom hebben we Enriched Blonde™ Silver Shampoo. Deze milde en voedende zilvershampoo is speciaal geformuleerd met het hydraterende Aquaxyl™ complex en biologische plantenextracten van aloë vera, mango en kruipbraam om het beschadigde haar te hydrateren en te beschermen tegen verdere schade.

Bovendien heeft het actieve paarse pigmenten die ongewenste kopertinten neutraliseren. Enriched Blonde™ Silver Shampoo heeft ook een pH-waarde die bijna identiek is aan die van de menselijke huid, wat betekent dat het je hoofdhuid niet irriteert.

2. Geen conditioner gebruiken

We hopen dat dit vanzelfsprekend is, maar het overslaan van de conditioner is een grote no-no voor alle haartypes, en vooral voor mensen met droog beschadigd haar door blonderen of door hitte beschadigd en verbrand haar.

Hoewel elke conditioner beter is dan helemaal geen conditioner, is het het beste om er een te gebruiken die speciaal is samengesteld voor fijn haar, zoals Enriched Blonde™ Silver Conditioner. Deze zilverconditioner is geformuleerd met biologische ingrediënten zoals aloë vera, zoethoutwortelextract, abrikozenpitolie en zoete amandelolie die je haar hydrateren en beschermen terwijl je de hoofdhuid behandelt om een gezonde haargroei te stimuleren. Wees proactief door je haar elke keer als je het wast te conditioneren om te voorkomen dat je zwaar beschadigd afgebroken haar later moet herstellen.

3. Geen intensieve behandeling gebruiken

Weet je nog die beschermende schubben waar we je over vertelden? Die zijn gemaakt van proteïne. Dus als je beschadigd haar door blonderen of verbrand haar hebt, is het vrij noodzakelijk dat je een diep voedende proteïne behandeling gebruikt, om de beschermende laag op je haar te versterken.

Enriched Blonde™ Silver Hair Mask is een conditionerende en herstellende behandeling die is ontwikkeld voor beschadigd haar door blonderen, daarnaast bevat het ook paarse kleurpigmenten die je tint koel houdt. Dit paarse haarmasker is samengesteld met twee soorten micro-eiwitten die diep in je cuticula doordringen om eiwitten aan te vullen, hydratatie te bieden en het vermogen van je haar om water vast te houden te verbeteren.

Protein Repair™ Hair Mask maakt gebruik van gehydrolyseerde plantaardige en gistproteïnen om de belangrijkste haarproteïnen weer op te bouwen, waardoor het door blonderen droog en beschadigde haar sterker en glanzender wordt en minder snel breekt. Voor het beste resultaat gebruik je het 1 tot 3 keer per maand, afhankelijk van de mate van beschadiging.

4. De verkeerde tools gebruiken op nat haar

Wist je dat het haar kwetsbaarder is als het nat is en dus vatbaarder voor breuken? Dit geldt vooral voor door blonderen beschadigd haar, dus het is belangrijk om de juiste tool te gebruiken bij het ontklitten van nat haar. Een gewone haarborstel is niet goed genoeg!

In plaats daarvan raden wij aan om een grove kam of wet brush te gebruiken, die zachte siliconenharen heeft die zachtjes kammen zonder je haar te breken. Bovendien maakt het ergonomische ontwerp het ontklitten van je haar een fluitje van een cent

5. Je haar niet laten bijpunten

Om je haar zo lang mogelijk te behouden, heb je misschien een paar knipbeurten overgeslagen. Grote fout! Droog, beschadigd haar door blonderen en verbrand haar zijn gevoelig voor gespleten haarpunten. Als je je haarpunten niet laat knippen, kunnen die gespleten haarpunten de haarschacht optrekken, waardoor ze veel dichter bij je hoofdhuid kunnen breken. Vertaling? Statisch en pluizig haar.

Zorg ervoor dat je minstens één keer per drie maanden een bezoekje aan de kapper plant en nog vaker als je gespleten haarpunten opmerkt. Als je zwaar beschadigd afgebroken haar wilt herstellen is deze stap absoluut noodzakelijk.

6. Geen hittebescherming gebruiken

Zoals we al eerder zeiden, kunnen hitte tools aanzienlijke schade veroorzaken, zelfs aan ongeverfd haar. Dus als je droog, beschadigd haar door blonderen hebt, dan kun je je voorstellen hoeveel erger de schade zal zijn! Vertrouw ons, je wilt je haar niet extra laten beschadigen door de hitte.

Dat betekent niet dat je voor altijd afscheid moet nemen van je stijltang, maar je moet wel een hittebeschermer zoals Thermal Shield™ Heat Protectant gebruiken voordat je je haar in model brengt.

Wist je dat een gebrek aan proteïne je droog en pluizig haar kan bezorgen?

Kun je zwaar beschadigd haar herstellen?

Helaas niet. Er is niets wat je kunt doen om echt beschadigd afgebroken haar te herstellen. Als de schade eenmaal is aangericht, is daar niets meer aan te doen. Gelukkig is het mooie van haar dat het altijd groeit! Als je droog beschadigd haar door blonderen of verbrand haar hebt, hoef je alleen maar wat extra liefde te geven terwijl je wacht tot er nieuw, onbeschadigd haar groeit.

Wat je ook kunt doen is de schade onder controle houden voordat het nog erger wordt. Dit zal helpen bij het verzachten van een aantal van de onaangename effecten van door blonderen beschadigd haar en verbrand haar zoals breuk en gespleten haarpunten.

Haar test

Producten speciaal voor jouw haar

Doe de test

10 simpele stappen: beschadigd haar behandelen

Dit is het moment waarop je hebt gewacht! Hoe kun je het beste zwaar beschadigd afgebroken haar herstellen?

Als het gaat om door blonderen beschadigd haar of verbrand haar, is er geen magische truc die je haar zal “herstellen". Gezonde haargewoontes zullen er echter voor zorgen dat je eventuele bestaande schade beperkt en dat je haar in de toekomst geen verdere schade meer oploopt. Vergeet niet dat je hoofdhuid steeds nieuwe haren krijgt! Als je lief bent voor je haar, zal het je uiteindelijk belonen door gezond en glanzend te zijn. Dus eigenlijk is een gezonde haarverzorgingsroutine de manier om beschadigd, afgebroken haar te herstellen. Dit is wat we aanbevelen:

1. Blondeer minder vaak (of helemaal niet)

Het spreekt voor zich dat hoe minder vaak je je haar ontkleurt, hoe minder haarschade je zult hebben! Probeer het bijwerken van je haarwortels uit te stellen en vermijd het blonderen van delen van je haar die al geblondeerd zijn. Of beter nog, blondeer je haar helemaal niet!

2. Bereid je haar voor voordat je het blondeert

Haar dat gezond en sterk is om mee te beginnen heeft minder kans op schade als het geblondeerd wordt. Gebruik voor een bezoek aan je kapper een proteïnerijk haarmasker voor droog en beschadigd haar zoals Protein Repair™ Hair Mask om er zeker van te zijn dat je haar in topconditie is.

3. Behandel je haar niet teveel

Laat je haar niet te veel chemische processen ondergaan zonder dat er voldoende tijd is om het haar te laten rusten en te herstellen. Dubbele ontkleuring van het haar of blonderen en permanenten zijn twee goede voorbeelden van overbewerking. Dit is een enorme no-no (misschien wel de grootste no-no in de haarverzorging!) en kan het haar stug maken en zelfs laten uitvallen.

Vraag je haarstylist om advies hierover, maar wij raden aan om minstens een week te wachten tussen de behandelingen door en tussendoor de beste haarmaskers voor droog en beschadigd haar te gebruiken.

4. Wees voorzichtig met chloor

Natuurlijke blondines weten dit al, maar je moet extra voorzichtig zijn met het blootstellen van je haar aan chloor, een chemische stof die normaal gesproken in zwembaden voorkomt. Waarom? Ten eerste kan chloor je haar groen maken (niet wat je wilt!). Maar het kan ook het beschadigde haar verder uitdrogen en leiden tot meer breuk.

Hoewel het het beste is om te voorkomen dat je haar nat wordt als je gaat zwemmen, kan je ook voorkomen dat je haar chloor opneemt door het te spoelen met schoon water voordat je erin duikt.

5. Bescherm je haar tegen zonbeschadiging

Je weet hoe UV-stralen je huid kunnen beschadigen? Nou, ze kunnen ook je haar beschadigen, vooral als je al beschadigd haar door blonderen of verbrand haar hebt. Maak er een gewoonte van om zonnebescherming voor het haar te gebruiken.

Mijn favoriet is de Sun Defense Hair Mist om aan te brengen op het haar voordat ik een lange tijd in de zon zit. Deze voedende spray is geformuleerd met biologische aloë vera, açaí-extract en Phytessence™ french oak extract welke je op een natuurlijke manier beschermen tegen UV-schade.

6. Laat je hitte tools liggen

Terwijl het gebruik van een hittebeschermer zoals Thermal Shield™ Heat Protectant helpt schade te beperken, is het vermijden van hittetools de beste manier om door hitte beschadigd haar te voorkomen.

Tip: probeer prachtige hitteloze krullen te maken met een Bamboo Heatless Curls Kit in plaats van een krultang. Dezelfde resultaten maar dan zonder schade!

7. Upgrade je voedingspatroon

Weet je nog dat we zeiden dat je moest wachten tot je haarfollikels nieuw en gezond haar hadden laten groeien om van door blonderen beschadigd haar of verbrand haar af te komen? Nou, de beste manier om je haarzakjes te ondersteunen bij het laten groeien van nieuw haar is het eten van een gezond dieet vol magere proteïnen, gezonde vetten en veel fruit en groenten.

Om er zeker van te zijn dat je alle voedingsstoffen binnenkrijgt, kun je ook denken aan het toevoegen van een haargroei supplement zoals Hair Formula Gummies for Women of Hair Formula Tablets for Women aan je voedingspatroon. Deze supplementen zijn geformuleerd met alle voedingsstoffen die je haarzakjes nodig hebben om de haargroei te optimaliseren, zodat ze gezond en sterk haar kunnen laten groeien.

Als je op zoek bent naar de beste verzorging voor beschadigd haar, dan is dit een stap die je zeker niet wilt overslaan.

8. Gebruik goede haarbandjes

Als je beschadigd haar door blonderen of verbrand haar hebt, zou je kunnen denken dat je je haar maar het beste in een knotje kunt dragen. Dan zal je immers niet in de verleiding komen om je haar te verhitten! Maar als je traditionele elastiekjes gebruikt, doe je misschien meer kwaad dan goed. Waarom? Omdat traditionele haarelastieken aan het haar trekken, waardoor breekbare, door blonderen beschadigde lokken kunnen breken. Gebruik in plaats daarvan hair rings die het haar zachtjes op de plek houden zonder het te breken.

9. Vervang je katoenen badhanddoek

Een andere gemakkelijke ruil die je kunt maken is het vervangen van je gewone katoenen handdoek door een Bamboo Hair Towel Wrap. Een bamboe handdoek voor het haar is zachter en gladder dan katoen, wat betekent dat het niet aan je haar trekt wat leidt tot haarbreuk en pluizig haar.

10. Hydrateren, Hydrateren, Hydrateren!

Door blonderen beschadigd haar en verbrand haar hunkert naar vocht en haarvriendelijke oliën zijn de beste manier om je lokken de vochtbalans te geven die ze verdienen!

We raden niet aan om meteen de olijfolie uit je voorraadkast te pakken en deze direct op je haar aan te brengen (hoewel je dat wel kunt doen als je dat wilt!). Gebruik in plaats daarvan ons 100% natuurlijke Moisture Hero™ Hair Oil of Moisture Hero™ Pre-shampoo Hair Balm met sheaboter, biologisch olijfolie-extract, jojoba-olie en zonnebloemolie om het haar van buiten naar binnen te voeden.

Als je op zoek bent naar de beste behandeling voor beschadigd haar, sla dit dan zeker niet over!

Onze klanten zeggen

Uitstekend

4.2 van de 58.500+ reviews
op

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle artikelen
 • zonnebescherming voor het haar: haar zonnebrand

  Zonnebescherming voor het haar: Waarom moet je haar zonnebrand gebruiken?

 • Bamboe haarhanddoek: Daarom heb jij er een nodig

  Bamboe haarhanddoek: Daarom heb jij er een nodig

 • hoe krijg je dikker haar?

  Hoe krijg je dikker haar? 10 eenvoudige manieren om dun haar dikker te maken!

 • pluizig haar

  Wat te doen tegen pluizig haar? 9 Bewezen tips tegen pluishaar

 • 14 beste vitamines tegen haaruitval

  Haaruitval? Dit zijn de 10 beste vitamines tegen haaruitval!

Bekijk alle artikelen