Kapsels voor lang haar: 10 trendy kapsels voor ieder haartypeBekijk alle artikelen

Kapsels voor lang haar: 10 trendy kapsels voor ieder haartype

Lang haar is ontzettend veelzijdig, zodat je voor elke gelegenheid een andere look kunt creëren. Van het populaire butterfly kapsel voor lang haar tot klassieke kapsels voor lang haar met een pony en laagjes, hieronder vertel ik je alles over de haartrends van dit moment.

Ben je toe aan een ander kapsel voor je lange haar? De mogelijkheden zijn eindeloos! Lang haar is de ultieme basis voor een nieuwe look, maar er zijn een paar aspecten waar je rekening mee moet houden. Daarom ga ik je wegwijs maken in de wereld van kapsels voor lang haar, inclusief lang haar met laagjes aan de voorkant en kapsels voor golvend haar.

Als je net als ik fijn of dun haar hebt, kan het lastig zijn om je kapsel volume te geven. Maak je geen zorgen, want ik geef je ook tips voor de beste kapsels voor lang, dun haar, zodat je moeiteloos een divawaardige look kunt creëren.

In dit artikel deel ik de beste stylingtips en laat ik je de mooiste kapsels voor lang haar met laagjes zien. Ook vertel ik je hoe je lang haar tot in de puntjes kunt verzorgen om het te laten stralen van gezondheid.

Klaar om de mooiste kapsels voor lang haar te ontdekken? Laten we beginnen!

Inhoud

Hoe kies je het beste kapsel voor lang haar?

Je bent klaar om de sprong te wagen en je lange lokken een make-over te geven – maar hoe doe je dat eigenlijk? Het begint allemaal met het kiezen van het perfecte kapsel voor lang haar. Het is belangrijk dat je nieuwe kapsel er niet alleen geweldig uitziet, maar ook bij jouw haartype en leefstijl past. Houd daarbij rekening met de volgende factoren:

Hoe kies je het beste kapsel voor lang haar?

1. Hoe dik is je haar?

De dikte van je haar speelt een belangrijke rol bij het bepalen van je ideale kapsel voor lang haar. Heb je van nature dik haar? Dan heb je geluk! Je kunt kiezen uit allerlei verschillende stijlen, van lang haar met laagjes tot steil, lang haar met een pony en laagjes. Maar niet getreurd als je niet gezegend bent met dik haar, ik laat je ook de beste kapsels voor lang, dun haar zien!

2. Wat is je haartype?

Ook je haartype is bepalend voor je kapselkeuze. Krullend haar komt tot leven met laagjes, terwijl steil haar zich uitstekend leent voor glanzende, gladde looks. Golvend haar zit ertussenin en is daarmee erg veelzijdig. Daarom zijn de meeste kapsels geschikt voor golvend haar.

3. Hoe snel wordt je haar vet?

Houd rekening met hoe snel je haar vet haar krijgt. Als je regelmatig droogshampoo gebruikt om je haar op te frissen, kun je beter kiezen voor een makkelijk kapsel dat je niet elke dag in model hoeft te brengen. Als je haar minder snel vet wordt, kun je je ook uitleven met trendy kapsels voor golvend haar met een pony en laagjes.

4. Hoeveel moeite wil je doen?

Hoeveel moeite wil je doen

Wees eerlijk over de moeite die je bereid bent te doen om je haar te stylen. Sommige kapsels vereisen minimale dagelijkse styling, terwijl andere wat meer tijd en aandacht vragen. Kies dus een kapsel dat bij jouw dagelijkse routine past.

5. Hoe vaak wil je naar de kapper?

Bedenk tot slot hoe vaak je de kapper wilt bezoeken. Sommige kapsels voor lang haar moeten regelmatig worden bijgeknipt om ze in vorm te houden. Als je weinig tijd hebt voor onderhoudsbezoekjes, kies dan voor een kapsel dat in de tussentijd mooi kan uitgroeien.

Houd rekening met deze factoren om eenvoudig een kapsel voor lang haar te vinden dat precies bij jou past. Lees snel verder om jouw droomkapsel voor lang haar te ontdekken!

Lang haar met laagjes aan de voorkant

Laagjes zijn altijd hip – en met goede reden! Ze zijn namelijk hét geheim om je lange lokken meer diepte, textuur en volume te geven. Dit zijn de vier mooiste kapsels voor lang haar met laagjes aan de voorkant:

1. Butterfly kapsel voor lang haar met laagjes

Deze trendy stijl met lange en korte lagen is ideaal als je op zoek bent naar een levendige look met veel volume en textuur. Dit volle kapsel voor lang haar staat vooral goed als je dik haar hebt. Aangezien er een groot gedeelte van je haar wordt weggeknipt om de laagjes te creëren, is dit misschien niet het beste kapsel voor lang, dun haar.

Styletip: omarm je natuurlijke slag als je golvend haar hebt. Spray wat volume spray op je laagjes om ze meer body te geven. Of gebruik een krultang (met hittebeschermer!) om het butterfly-effect te versterken.

2. Kapsel voor golvend haar met laagjes

Deze nonchalante, maar elegante stijl is perfect voor krullend of golvend haar. Ideaal als je je natuurlijke slag wilt accentueren en je haar tegelijkertijd meer volume wilt geven.

Styletip: als je van nature golvend haar hebt, laat het dan aan de lucht drogen voor een natuurlijke look. Gebruik een krullen mousse voor meer volume of een krullen creme voor subtiele definitie en hydratatie.

3. Lang haar met subtiele laagjes

Dit veelzijdige kapsel met een V-vorm vergt weinig onderhoud en is geschikt voor steil of licht golvend haar. De subtiele laagjes geven je haar meer volume en diepte, zodat het een levendige uitstraling krijgt, zonder dat er al te veel haar wordt afgeknipt.

Styletip: gebruik een vented brush en föhn om volume te creëren bij de haaraanzet of maak heatless curls voor een relaxte uitstraling.

4. Klassiek kapsel voor lang haar met curtain bangs

Dit tijdloze, elegante kapsel voor lang haar met een pony staat bij alle haartypes, maar vooral als je van nature steil of licht golvend haar hebt. Een ideaal kapsel voor een stijlvolle, maar toch nonchalante look.

Styletip: leer hoe je thuis een prachtige blowout kunt creëren om de laagjes te accentueren en fixeer met een medium-hold haarspray. Gebruik een ronde borstel om je curtain bangs te stylen, zodat ze je gezicht elegant omlijsten.

Met een balayage, highlights of andere kleurtechniek accentueer je de laagjes en geef je je kapsel meer diepte en dimensie. Of je nu gaat voor een trendy butterfly kapsel voor golvend haar of lang haar met laagjes aan de voorkant, met deze stijlvolle kapsels kun je alle kanten op.

Kapsels voor lang haar met pony

Kapsels voor lang haar met een pony zijn niet meer weg te denken. Een pony geeft je kapsel een stijlvol accent en kan je gezicht mooi omlijsten. Dit zijn drie fantastische kapsels om te overwegen:

1. Lang haar met een pony en laagjes

Deze stijl is perfect voor om je kapsel een rebels tintje te geven. Het is geschikt voor steil en golvend haar en kan gemakkelijk worden gestyled. Houd er wel rekening mee dat deze pony om de 4 tot 6 weken moet worden bijgeknipt om in vorm te blijven.

Styletip: gebruik een volume poeder om een stoere, nonchalante look te creëren.

2. Kapsel voor lang haar met curtain bangs

Curtain bangs passen bij bijna elk haartype. Deze trendy pony omlijst het gezicht en zorgt voor een elegante uitstraling. Curtain bangs zijn niet alleen veelzijdig, maar ook gemakkelijk. Je kunt ze namelijk eenvoudig wegstoppen in de rest van je haar, als je geen zin hebt om je pony elke dag te stylen.

Styletip: gebruik een ronde borstel en een föhn of stijltang om je curtain bangs te stylen. Maak een draaiende beweging naar buiten voor het kenmerkende curtain-effect.

3. Krullend lang haar met pony

Als je van nature krullend haar hebt, kan een pony een echte eyecatcher zijn. Blaas je natuurlijke krullen nieuw leven in met dit stijlvolle kapsel voor lang haar. Als je voor deze stijl gaat, raad ik je aan om een kapper te zoeken die gespecialiseerd is in het knippen van krullend haar.

Styletip: breng een mousse voor krullen naar keuze aan en laat je krullen aan de lucht drogen voor een natuurlijke, nonchalante look.

Kapsels voor lang, dun haar

Heb je fijn of dun haar? Ook dan kun je van de mooiste kapsels voor lang haar genieten. Een geschikt kapsel samen met de juiste stylingproducten kan je haar zelfs voller dan ooit doen lijken. Dit zijn drie kapsels die wonderen doen voor lang, dun haar:

1. Blunt cut voor lang, dun haar

Bij de zogenaamde ‘blunt cut’ wordt je haar op één lengte geknipt, zonder laagjes. Hierdoor oogt je haar voller en dikker. Laat de onderkant in een lichte U-vorm knippen in plaats van een kaarsrechte lijn, voor een natuurlijke uitstraling.

Styletip: om het effect van de blunt cut te versterken, gebruik je een volumizing spray en föhn je je haar ondersteboven om meer volume te creëren. Gebruik volume poeder om droog haar te stylen en het meer body te geven.

2. Kapsel voor lang, dun haar met face framing

Een kapsel voor lang haar met face framing is een geweldige keuze voor lang, dun haar. De laagjes rondom je gezicht geven je haar meer diepte, waardoor het voller lijkt, en accentueren de vorm van je gezicht.

Styletip: gebruik wat sea salt spray om de lichte laagjes beter uit te laten komen en een dynamische look te creëren.

3. Kapsel voor lang, dun haar met wispy bangs

Deze vederlichte pony staat prachtig bij lang, dun haar. De horizontale lijn zorgt voor structuur en vestigt de aandacht op je ogen. Net als de blunt cut geeft deze pony je haar meer dikte en volume. Als je erg dun haar hebt, kies dan voor een extra lichte pony om niet te veel volume weg te nemen bij de rest van je haar.

Styletip: om te voorkomen dat je pony tussen twee wasbeurten in vet wordt, kun je een natuurlijke droogshampoo gebruiken voor een snelle opfrisbeurt. Gebruik een volumespray om de rest van je haar meer body te geven, zonder je fijne lokken te verzwaren.

Je vraagt je misschien af waarom kapsels met veel laagjes geen goede keuze zijn voor fijn of dun haar. Kapsel met uitgesproken laagjes, zoals de butterfly haircut, kunnen het haar namelijk nog dunner doen lijken. Dit komt doordat er veel haar wordt weggeknipt om de laagjes te creëren, wat het volume van je haar niet ten goede komt.

Om het effect van deze kapsels voor lang, dun haar te versterken, kun je volume shampoo, conditioner en volume poeder gebruiken om je haar een extra volumeboost te geven.

Hoe bereid je je haar voor op een knipbeurt?

Voordat je je naar de kapper haast met een trendy kapsel in gedachten, is het belangrijk om de juiste voorbereidingen te treffen. Zo heb je straks nog meer plezier van je nieuwe kapsel voor lang haar met laagjes. Of je nu voor een volledige make-over gaat of simpelweg je puntjes laat bijknippen, zo bereid je je haar optimaal voor op een knipbeurt:

Behandel je haar met een masker?

Verwen je haar met een voedend haarmasker voordat je naar de kapper gaat. Een masker zal je lokken hydrateren en versterken, waardoor het hanteerbaarder wordt en je haar het knippen en stylen beter doorstaat. Als je snel last hebt van gespleten haarpunten, probeer dan Split Fix™ Hair Mask. Voor zeer droog en pluizig haar is Moisture Hero™ Hair Mask dé oplossing.

Was je haar niet voordat je het laat kleuren

Als je van plan bent om je haar te laten verven of blonderen, was je haar dan niet van tevoren. Je pas gewassen haar en hoofdhuid kunnen gevoeliger zijn voor de chemicaliën die worden gebruikt om je haar te kleuren. Lees dit als je graag stralend blond haar wilt.

Overleg met je haarstylist

Bespreek je wensen met je kapper voordat je je haar laat knippen. Een stylist kan je tips geven op basis van jouw unieke haartype. Ook kan je kapper je verwachtingen bijstellen en een passend kapsel adviseren als je haar erg beschadigd of dun is.

Hoe vaak moet je lang haar laten knippen?

Hoe vaak moet je lang haar laten knippen?

Je lange haar mooi en gezond houden gaat verder dan die eerste knipbeurt; consequente verzorging is net zo belangrijk. Om je lange lokken er op hun best uit te laten zien, zul je regelmatig een onderhoudsbezoekje aan de kapper moeten plannen.

Ik raad je aan om je haar elke 2 tot 4 maanden te laten knippen. Dit gaat misschien tegen je gevoel in als je je haar langer probeert te laten groeien, maar regelmatige knipbeurten zijn juist essentieel voor lange, weelderige lokken. Door je punten bij te laten knippen, voorkom je gespleten haarpunten en haarbreuk, die je lengte teniet kunnen doen. Dus als je van een Rapunzel-waardige haarlengte droomt, is het beter om je vaste knipbeurt niet over te slaan.

Haarverzorging na het knippen

Het geheim achter lang haar dat straalt van gezondheid? Constante verzorging, zelfs direct na je knipbeurt! Zodra je je frisse coupe hebt laten knippen, is het tijd om je kostbare lokken te verzorgen. Dit zijn enkele essentiële verzorgingstips om je nieuwe kapsel mooi en gezond te houden:

1. Kies de juiste producten voor je haartype

Investeer in haarverzorgingsproducten die zijn afgestemd op jouw haartype, of je nu steil, golvend of krullend haar hebt. Dankzij het gebruik van de juiste producten ziet je kapsel er op zijn best uit en blijft je haar gezond.

2. Ontdek de kracht van haarolie en leave-in conditioners

Vooral als je je haar hebt laten blonderen of verven, kunnen haaroliën en leave-in conditioners een wereld van verschil betekenen voor je kapsel. Deze producten voeden en beschermen het haar, waardoor het zijn levendige uitstraling behoudt.

3. Stap over op kleurbeschermende shampoo

Heb je niet alleen een nieuwe coupe, maar ook een nieuwe haarkleur? Stap dan over op shampoo voor gekleurd haar die specifiek zijn ontwikkeld voor geverfd haar. Deze producten beschermen de intensiteit van je nieuwe haarkleur en voorkomen vroegtijdige vervaging. Als je blond haar hebt, kies dan voor een milde zilvershampoo en conditioner.

4. Wees voorzichtig met stylen

Wees extra voorzichtig met je nieuwe kapsel, vooral als je haar een chemische behandeling heeft ondergaan of als het van nature kwetsbaar is. Gebruik een bamboe haarhanddoek om wrijving en pluishaar tot een minimum te beperken. Ontwar je haar zonder schade met een wet brush of een grove kam.

5. Vind de juiste stylingproducten

Experimenteer met verschillende stylingproducten die je kapsel net wat extra flair geven. Of je nu een volumizing spray, texturizing hair clay of curl defining gel gebruikt, de juiste producten kunnen je helpen om de gewenste look te bereiken en je haar te laten stralen. Wees niet bang om nieuwe technieken uit te proberen als je voor een gewaagd nieuw kapsel gaat, zoals een butterfly haircut of ga voor de wetlook.

6. Overweeg heatless styling

Bescherm je haar tegen hitteschade door met heatless styling te experimenteren. Maak de mooiste krullen door je haar te vlechten of op te steken, zonder het bloot te stellen aan warme stylingtools.

In dit artikel heb je allerlei trendy kapsels voor lang haar voorbij zien komen, van lang haar met laagjes tot de mooiste kapsels voor lang, dun haar. Of je nu kiest voor een ‘blunt cut’, volumineuze laagjes of een gedurfde butterfly haircut, de mogelijkheden zijn eindeloos. Wees niet bang om te experimenteren met verschillende kapsels voor lang haar en stylingproducten. Omarm de veelzijdigheid van je lange haar, geef je creativiteit vrij spel en laat jouw unieke stijl zien.

Onze klanten zeggen

Uitstekend

4.2 van de 58.500+ reviews
op

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle artikelen
  • Krullend haar stijlen: een uitgebreid handboek

    Krullend haar stijlen: een uitgebreid handboek

  • De Wet hair look: zo krijg je het + de benodigde producten

    De Wet hair look: zo krijg je het + de benodigde producten

  • hoe krijg je dikker haar?

    Hoe krijg je dikker haar? 10 eenvoudige manieren om dun haar dikker te maken!

  • 20 Beste halflange kapsels: Van de halflange bob tot lob kapsels

    20 Beste halflange kapsels: van de halflange bob tot lob kapsels

  • De 15 beste korte dameskapsels: van pixie kapsels tot korte kapsels voor krullen

    De 15 beste korte dameskapsels: van pixie kapsels tot korte kapsels voor krullen

Bekijk alle artikelen