Beste shampoo voor gekleurd haar: hoe voorkom je dat je haarkleur vervaagt?Bekijk alle artikelen

Beste shampoo voor gekleurd haar: hoe voorkom je dat je haarkleur vervaagt?

Als je dit artikel leest, is de kans groot dat je gekleurd haar hebt of overweegt om je haar te verven. Of je nu je grijze haren wilt camoufleren of voor een totaal nieuwe kleur wilt gaan, je weet waarschijnlijk wel dat je haar wat extra aandacht kan gebruiken na een kleurbehandeling.

Gekleurd haar is wat kwetsbaarder dan onbehandeld haar. Zonder de juiste nabehandeling kan je haar droog en broos worden, of je kan zelfs gebroken haar veroorzaken. Zonder het gebruik van de juiste producten kan je haarkleur snel vervagen en een ongewenste kleur aannemen. Om je haarkleur zo lang mogelijk te beschermen en je lokken gezond te houden, is het van cruciaal belang dat je de beste shampoo voor geverfd haar gebruikt.

Inhoud

Kleurbeschermende shampoo zorgt er niet alleen voor dat je haar goed wordt gereinigd, maar beschikt ook over eigenschappen die ervoor zorgen dat er zo min mogelijk kleurstoffen wordt weggespoeld. De beste shampoo en conditioner voor gekleurd haar herstellen ook eventuele droogheid of beschadigingen die zijn veroorzaakt door de kleurbehandeling. Shampoo voor gekleurd haar is extra hydraterend en mild, waardoor je haar zacht en glad aanvoelt.

Lees verder om erachter te komen hoe belangrijk het gebruik van een shampoo voor gekleurd haar is, hoe je je gekleurde haar het beste kunt beschermen, en wat de beste shampoo en conditioner voor gekleurd haar is.

Waarom zou je een speciale shampoo voor gekleurd haar gebruiken?

Maar waarom zou je eigenlijk een speciale shampoo voor gekleurd haar gebruiken? Is je dagelijkse shampoo niet goed genoeg? Is shampoo voor geverfd haar echt zo anders dan gewone shampoo?

De shampoo die je regelmatig gebruikt, heeft misschien niet dezelfde belangrijke kleurbeschermende eigenschappen als een shampoo voor gekleurd haar. De beste shampoo voor gekleurd haar is speciaal samengesteld om je nieuwe haarkleur zo lang mogelijk te beschermen. Een kleurbeschermende shampoo biedt een milde reiniging zonder je haar uit te drogen of de kleur te vervagen. Shampoo voor gekleurd haar zorgt ervoor dat je nieuwe haarkleur zo lang mogelijk mooi blijft en er geen ongewenste kleurveranderingen optreden.

Aangezien de chemische bestanddelen van de haarverf je haar kunnen uitdrogen en beschadigen, is het belangrijk om voor een herstellende en vochtinbrengende shampoo te kiezen. Shampoos voor gekleurd haar houden de vochtbalans van je haar op peil, wat haarschade tot een minimum beperkt en voorkomt dat je haar uitdroogt of gaat pluizen.

Nu je weet dat shampoo voor geverfd haar iets anders werkt dan een normale shampoo, vraag je je misschien of wat de beste shampoo voor gekleurd haar is.

Hoe vind je de beste shampoo voor geverfd haar?

Hoe vind je de beste shampoo voor geverfd haar

Door het grote aanbod van producten voor gekleurd haar is het kiezen van de beste kleurbeschermende shampoo geen eenvoudige taak. De belangrijkste voorwaarde is dat de shampoo voor gekleurd haar zo mild en herstellend mogelijk is. Ga op zoek naar producten die haarschade herstellen en je haar verstevigen, zodat het sterk genoeg blijft voor toekomstige kleurbehandelingen. Als je deze tips in je achterhoofd houdt, wordt het kiezen van de beste shampoo en conditioner voor gekleurd haar al iets gemakkelijker.

Als je op zoek gaat naar milde producten die je haar niet ontdoen van zijn natuurlijke oliën, is het belangrijk om voor een sulfaatvrije shampoo te kiezen. Shampoo voor gekleurd haar zonder sulfaten en siliconen is mild voor je haar. Vooral het vermijden van sulfaten is erg belangrijk, omdat deze agressieve ingrediënten je haarkleur sneller kunnen laten vervagen. Vermijd in ieder geval alle producten die een ‘zuiverende’ werking hebben, aangezien deze producten zijn samengesteld om je haar te grondig te reinigen. De belangrijkste boodschap: shampoo voor gekleurd haar zonder sulfaten is de beste keuze.

De beste shampoo en conditioner voor gekleurd haar hebben een hoog herstellend vermogen. Belangrijke ingrediënten, zoals microproteïnen, helpen om de haarschubben te herstellen en sluiten, waardoor schade wordt hersteld en je haar mooi en gezond blijft. Dit herstelt niet alleen chemisch beschadigd haar, bijvoorbeeld nadat je je haar geblondeerd hebt, maar beschermt ook je haarkleur.

De beste shampoo en conditioner voor gekleurd haar bevatten krachtige ingrediënten die het vochtgehalte van je haar een boost geven. Hierdoor gaat je haar glanzen en blijft het mooi en gezond. Ik raad je aan om te kiezen voor vegan of biologische producten die verrijkt zijn met antioxidanten. Deze antioxidanten vangen vrije radicalen in zowel je hoofdhuid als je haar. Vrije radicalen in je haar kunnen kleurvervaging veroorzaken, dus de antioxidanten bieden je haarkleur extra bescherming door deze vervaging tegen te gaan.

Als je je haar net blond of zilver hebt geverfd, kies dan voor een zilvershampoo met paarse kleurpigmenten. Deze speciale formulering houdt ongewenste koperkleurige of gele tinten op afstand en beschermt die mooie, koele ondertoon.

Haar test

Producten speciaal voor jouw haar

Doe de test

De beste kleurbeschermende shampoo’s voor verschillende haartypes

Welke shampoo en conditioner voor gekleurd haar het beste bij jou past, is afhankelijk van je haartype. Je haarverzorgingsproducten afstemmen op je haartype kan je een hoop tijd en frustratie besparen als je je haarkleur in topconditie wilt houden.

1. Kleurbeschermende shampoo voor blond, geblondeerd of grijs haar

Blond of grijs haar zijn de moeilijkste kleuren om te onderhouden. Blond of grijs haar kan door veelvuldige wasbeurten of omgevingsfactoren een koperen tint krijgen, waardoor je haar eerder geel lijkt. Als je haar een warme, koperen tint begint te vertonen, is het tijd voor een zilvershampoo. De paarse pigmenten neutraliseren het gele effect, waardoor je haar zijn koele kleur behoudt. Het gebruik van zilvershampoo en conditioner, zoals onze Enriched Blonde™ Duo, zal je blonde of grijze haarkleur beschermen.p>

2. Kleurbeschermende shampoo voor breekbaar, droog of beschadigd haar

Als je breekbaar of beschadigd haar hebt, van nature of door overmatig verven, is het belangrijk om een milde shampoo en conditioner met herstellende ingrediënten te gebruiken. Zo blijft je haar gezond en je kleur langer mooi. Split Fix™ Shampoo en Conditioner is zeer mild voor je haar, herstelt schade en revitaliseert je haar en hoofdhuid.

3. Kleurbeschermende shampoo voor dun of fijn haar

Haaruitval of dunner wordend haar is een veelvoorkomend probleem. Het beste wat je kunt doen om dunner wordend haar tegen te gaan, is het gebruik van producten die de haarzakjes stimuleren en de haargroei bevorderen. Wanneer je je haar vaak verft, kunnen je haarzakjes uitdrogen en gevoelig worden, wat kan leiden tot haaruitval. Grow Perfect™ Shampoo bevat natuurlijke ingrediënten die de ideale omstandigheden op je hoofdhuid creëren om de haargroei te stimuleren.

4. Kleurbeschermende shampoo voor krullen of golvend haar

Als je krulhaar hebt, weet je vast hoe lastig het is om je krullen pluisvrij en goed gedefinieerd te houden. Krullend haar heeft vaak wat extra verzorging nodig om er op zijn best uit te zien. Voedende en hydraterende producten zijn de beste producten voor krullend haar om het gezond te houden. Voor krullend haar is het extra belangrijk om voor een shampoo voor gekleurd haar zonder sulfaten te kiezen, zoals Curl Crush™ Shampoo.

Sommige mensen met krulhaar kiezen voor co-washing om extra vocht in te sluiten. Co-washing houdt in dat je je haar alleen met conditioner wast, in plaats van met shampoo. Hoewel dit misschien niet voor iedereen een optie is, kan een extra vochtboost helpen om droog haar gezond te houden en je haarkleur te beschermen. Curl Crush™ Co-Wash is speciaal ontwikkeld om je haar tegelijkertijd te reinigen en te voeden, dus het kan in principe zowel als shampoo als conditioner voor gekleurd haar worden gebruikt - als je krullen hebt!

5. Beste volume shampoo voor geverfd haar

Veel volume shampoos zijn samengesteld met veel te agressieve ingrediënten die de kleur van je haar kunnen verwijderen. Maar niet de Volume Wizard™ Shampoo! Deze shampoo geeft je haar veerkrachtig volume, en verzacht en hydrateert je haar tegelijkertijd. Voor het maximale effect gebruik je de shampoo samen met de Volume Wizard™ Conditioner en Volume Wizard™ Hair Powder, zodat het lijkt alsof je net bij de kapper vandaan komt.

Hoe kun je je haarkleur nog meer beschermen?

Het is geen gemakkelijke opdracht om de beste shampoo voor gekleurd haar te vinden, maar het is een van de beste dingen die je kunt doen om je haarkleur te beschermen. Als aanvulling op de beste shampoo en conditioner voor gekleurd haar, zijn hier nog een paar manieren om je haarkleur zo lang mogelijk levendig te houden:

1. Was je haar zo min mogelijk

Je kunt je haarkleur beschermen door je haar zo min mogelijk te wassen. Sommige mensen kunnen wel een week zonder shampoo, terwijl andere na slechts één of twee dagen al toe zijn aan een wasbeurt. Jij kent je haar het beste. Experimenteer met je wasfrequentie om te ontdekken hoe lang je zonder shampoo kunt (zonder dat je haar ontembaar wordt). Zorg ervoor dat je een shampoo en conditioner voor gekleurd haar gebruikt als je het besluit te wassen.

Mijn geheim om mijn haar maar een paar keer per week te wassen is droogshampoo poeder. De non-aerosol Refresh Powder™ Dry Shampoo verfrist mijn haar onmiddellijk. En dankzij de natuurlijke formule is het goed voor mijn haar en hoofdhuid!

2. Blijf uit de zon

Bescherm je haar tegen ultraviolette straling (UV) met een zonbeschermingsspray. Als je te veel tijd in de zon doorbrengt, drogen je haarzakjes uit, met droog, beschadigd en pluizend haar als gevolg. Ook kan te veel blootstelling aan de zon je haarkleur sneller doen vervagen of een warme tint bezorgen. Om een ongewenste haarkleur te voorkomen, kun je onze Sun Defense Hair Mist proberen. Deze spray beschermt en hydrateert je haar, en houdt zo je haarkleur langer mooi. Ook helpt dit product ter zonnebescherming voor het haar, om schadelijke langetermijneffecten van de zon op je haar te beperken.

3. Vermijd hittestyling

Hitte zorgt ervoor dat je haarkleur sneller vervaagt. Hittestyling kan het haarzakje beschadigen, waardoor je haar uitdroogt en eerder breekt. Vermijd het gebruik van hitte op je haar en probeer in plaats daarvan onze Heatless Curls Kit. Met deze revolutionaire kit creëer je zachte, gladde krullen, zonder de schadelijke gevolgen van hittestyling.

Als hittestyling voor jou onmisbaar is, gebruik dan altijd een hittebeschermer, zoals Thermal Shield™ Heat Protectant. Deze heat protectant spray creëert een barrière tussen je föhn, krul- of stijltang en je gekleurde haar. Als je je haar wilt föhnen, gebruik dan eerst een Bamboo Hair Towel Wrap. Bamboe is van nature absorberend en droogt je haar extra snel, zodat je het minder lang hoeft te föhnen. Door je haar zo min mogelijk bloot te stellen aan hitte, zal het zijn kleur en glans zo lang mogelijk behouden en bovendien gezond en goed gehydrateerd blijven.

4. Gebruik een haarmasker

Als je haar na een kleurbehandeling droog of broos aanvoelt, neem dan de tijd om hydraterende en herstellende producten in je haarverzorgingsroutine op te nemen. Geef het vochtgehalte van je haar een boost door meer te doen dan slechts een conditioner voor gekleurd haar. Om zoveel mogelijk vocht in te sluiten, verwen je je haar minimaal één keer per week met een haarmasker voor droog haar. Split Fix™ Hair Mask herstelt gespleten haarpunten en gebroken haar, biedt intensieve hydratatie en beschermt tegen toekomstige schade. Als de conditie van je haar sterk is verminderd door kleurbehandelingen, kies dan voor producten die versterkende microproteïnen bevatten, zoals dit Protein Repair™ Hair Mask. Dit haarmasker herstelt alle vormen van haarschade en versterkt de natuurlijke structuur van je haar.

Een shampoo voor geverfd haar gebruiken is de makkelijkste manier om je haarkleur te beschermen. Vergeet niet dat de beste shampoo voor gekleurd haar afhangt van jouw specifieke haartype en -kleur. Een goede haarverzorging is voor iedereen van groot belang, ongeacht je haartype. Het zorgt ervoor dat je haarkleur zo min mogelijk vervaagt en je haar gezond en sterk blijft voor toekomstige kleurbehandelingen!

Onze klanten zeggen

Uitstekend

4.2 van de 58.500+ reviews
op

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle artikelen
  • De 6 beste natuurlijke haarmaskers om droog en beschadigd haar te herstellen

    De 6 beste natuurlijke haarmaskers om droog en beschadigd haar te herstellen

  • Hoe gebruik je een haarmasker? Volg dit deep conditioner stappenplan

    Hoe gebruik je een haarmasker? Volg dit deep conditioner stappenplan

  • De beste hydraterende conditioners tegen droog en pluizig haar

    De beste hydraterende conditioners tegen droog en pluizig haar

  • Haar Porositeit Gids: Hoog versus laag poreus haar en waarom het uitmaakt

    Haar porositeit gids: Hoog versus laag poreus haar en waarom het uitmaakt

  • Beste haarolie voor droog haar

    Beste haarolie voor droog haar - 9 redenen om natuurlijke haarolie te gebruiken

Bekijk alle artikelen