beste anti-roos shampooBekijk alle artikelen

De beste anti-roos shampoo: direct geen last meer van een schilferige hoofdhuid

Er is niks erger dan je klaar maken voor je werk of school, om dan witte roos en schilfers op je favoriete zwarte topje te zien. Geloof me, ik heb het ook meegemaakt. Iedereen heeft wel eens last van roos. Maar als je vaak roos hebt, wordt het misschien wel eens tijd dat je investeert in een hoogwaardige anti-roos shampoo zonder sulfaten.

Welke shampoo tegen roos moet je kiezen? Wat is de beste anti-roos shampoo? Je hoeft je geen zorgen te maken, ik heb het onderzoek al voor jou gedaan. Blijf lezen om erachter te komen wat de oorzaken zijn van roos, hoe je anti-roos shampoo gebruikt en mijn keuze voor de beste shampoo tegen schilfers.

Inhoud

Wat veroorzaakt roos?

Roos is een veelvoorkomende huidaandoening die ervoor zorgt dat je hoofdhuid gaat schilferen. Hoewel het niet besmettelijk is, kan het wel behoorlijk gênant zijn. Bovenop de opvallende schilfers is onder andere ook jeuk een ander vervelend symptoom van roos.

oorzaken van roos

Oorzaken van roos zijn onder meer:

  • Droge huid (daarom wordt roos vaak erger in de winter wanneer een droge hoofdhuid wel vaker voorkomt).
  • Vet haar hebben of je haar niet genoeg wassen (als je vermoedt dat je roos wordt veroorzaakt door vet haar, lees dan dit artikel over de beste shampoo voor vet haar).
  • Allergieën of gevoeligheden voor de ingrediënten in jouw haarverzorgingsproducten.
  • Te sterke groei van Malassezia, een soort schimmel.
  • Een medische aandoening zoals seborrheic dermatitis, eczeem of hoofdhuid psoriasis.

Voor meer informatie over de oorzaken van roos, lees dan onze blog over roos.

Ongeacht de oorzaak van je roos, het gebruik van een speciaal samengestelde shampoo tegen roos lost de meeste milde gevallen van roos op.

Hoe werkt een anti-roos shampoo?

Anti-roos shampoo (ook wel een shampoo tegen roos of een shampoo voor een schilferende hoofdhuid genoemd) is een speciaal soort shampoo tegen schilfers met actieve ingrediënten die deze helpen te verwijderen, maar ook huidcel- en talgproductie verminderen en zowel jeuk als irritatie verzachten. Bovendien bevatten de beste anti-roos shampoos vaak antimicrobiële en schimmelwerende ingrediënten om de overmatige groei van schimmels tegen te gaan.

Het is absoluut niet nodig om chaotische haarmaskers in de keuken te verzinnen of je haar met azijn uit te spoelen. Een shampoo tegen schilfers is de meest effectieve manier om milde gevallen van roos te behandelen en kunnen vaak direct resultaat opleveren. Veel mensen vinden zelfs dat overschakelen op een anti-roos shampoo alles is wat ze hoeven te doen om die schilfers voorgoed uit hun haren te verwijderen.

Ingrediënten in anti-roos shampoos

Zoek tijdens het winkelen voor de beste anti-roos shampoo of shampoo tegen schilfers naar formules die zowel verzachtende als hydraterende ingrediënten combineren (om jeuk te behandelen) plus schimmelwerende en antimicrobiële ingrediënten die de oorzaak van het probleem aanpakken.

Ingrediënten in anti-roos shampoos

Zoek dus naar zowel verzachtende als hydraterende ingrediënten, evenals antischimmel- en antimicrobiële stoffen zoals:

  • Aloë Vera - Als je ooit zonnebrand hebt gehad, ben je waarschijnlijk al bekend met aloë vera. Deze verzachtende gel is afkomstig van de sappige aloë plant en helpt bij verschillende huidaandoeningen, waaronder dus ook roos. Bovendien heeft aloë vera hydraterende en ontstekingsremmende eigenschappen die helpen om een pijnlijke hoofdhuid te kalmeren. Daarom zou de beste shampoo tegen roos aloë vera moeten bevatten.
  • Glycerine - Glycerine is een bevochtiger die vocht uit de lucht haalt om je haar en hoofdhuid gehydrateerd te houden. Glycerine is zeer effectief in het vasthouden van vocht, zelfs bij koud en droog weer. Studies tonen aan dat glycerine ook kan helpen bij de behandeling van roos. Bijvoorbeeld, een studie toonde aan dat het toevoegen van glycerine gedurende acht weken, roos vermindert. En hoewel de naam erg chemisch klinkt, bestaat er ook natuurlijke glycerine afgeleid van plantaardige oliën.
  • Tea Tree Olie - De beste shampoo tegen roos bevat vaak tea tree olie. Deze plantaardige olie heeft hydraterende en schimmelwerende eigenschappen die helpen bij het aanpakken van de oorzaken van roos, waaronder een droge huid en schimmelgroei. Verschillende onderzoeken hebben de werkzaamheid van tea tree olie tegen roos aangetoond. Onder andere een onderzoek uit 2002 toont aan dat shampoo tegen schilfers met tea tree olie als ingrediënt, roos met maar liefst 41 procent verminderde. Tea tree olie helpt ook om de hoofdhuid te kalmeren en jeuk door roos te verminderen.
  • Dermosoft® decalact MB - ​​Dermosoft® decalact MB is een 100% natuurlijk afgeleid antimicrobieel actief ingrediënt waarvan bewezen is dat het effectief is tegen micro-organismen die roos veroorzaken. Het is een natuurlijk alternatief voor andere actieve ingrediënten in anti-roos shampoos die hard kunnen zijn voor de huid of het haar.

Haar test

Producten speciaal voor jouw haar

Doe de test

Waarom kiezen voor een anti-roos shampoo zonder sulfaten?

Ik heb ingrediënten besproken waarnaar je moet zoeken in de beste anti-roos shampoo, maar hoe zit het met ingrediënten die je moet vermijden? Het belangrijkste ingrediënt dat je in de beste anti-roos shampoo moet vermijden, is eigenlijk een familie van ingrediënten die sulfaten worden genoemd.

Sulfaten zijn reinigingsmiddelen die te vinden zijn in veel huishoudelijke schoonmaakmiddelen, zepen en shampoos. Sulfaten laten shampoos schuimen, maar ze kunnen ook een negatieve invloed hebben op jouw huid en gezondheid. Sulfaten kunnen je huid irriteren, je poriën verstoppen en acne veroorzaken. Bovendien kunnen sulfaten de huid uitdrogen en in sommige gevallen roos veroorzaken. Omdat sulfaten zo uitdrogend zijn, zijn ze ook niet geschikt voor haartypes die gevoelig zijn voor uitdroging, zoals krullend of pluizend haar. Ten slotte kunnen ze het pigment uit het haar halen, wat ook niet ideaal is voor degenen die hun haar kleuren.

Mijn haarstylist raadt zelfs aan om een ​​shampoo te gebruiken die is samengesteld met sulfaten als manier om kleur te verwijderen! Daarom is het zo belangrijk om een anti-roos shampoo zonder sulfaten te kiezen. Ben je juist op zoek naar een shampoo om kleur te behouden? Lees dan verder in onze blog over shampoo voor gekleurd haar.

Voordelen van het gebruik van een anti-roos shampoo zonder sulfaten:

  • Ze irriteren de huid niet en drogen je haar niet uit.
  • Ze zijn geschikt voor de gevoelige huid en droog of krullend haar.
  • Ze zijn kleurveilig.
  • Je kunt ze vaker gebruiken dan een sterke, medische shampoo tegen roos.

En maak je geen zorgen: een anti-roos shampoo zonder sulfaten schuimt nog steeds! Tal van natuurlijke ingrediënten zijn minder hard voor het haar en zorgen voor hetzelfde schuimende effect.

Zoek naar de bovengenoemde hydraterende en schimmelwerende ingrediënten wanneer je op zoek gaat naar de beste natuurlijke anti-roos shampoo zonder sulfaten.

Mijn keuze: de beste natuurlijke anti-roos shampoo

Naar mijn mening is de beste natuurlijke anti-roos shampoo Instant Relief™ Dandruff Shampoo. Deze shampoo tegen roos heeft alles waar een schilferende hoofdhuid naar verlangt: hydratatie, jeukverlichting en natuurlijke antischimmelmiddelen. Naast glycerine, aloë vera, tea tree olie en dermosoft® decalact MB bevat deze shampoo tegen schilfers ook nog eens biologisch appelextract.

Appelextract heeft een hoog gehalte aan antioxidanten dat het haar en de hoofdhuid beschermt tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Bovendien is appelextract rijk aan een natuurlijk polyfenol, procyanidine B2 genaamd, waarvan is aangetoond dat het de haargroei stimuleert. Dus als je op zoek bent naar extra ondersteuning op het gebied van haargroei (en laten we eerlijk zijn, wie niet?), dan is dit de beste shampoo tegen roos voor jou. Lees hier meer over andere haargroeimiddelen.

Natuurlijk vind ik het ook geweldig dat Instant Relief™ Dandruff Shampoo geformuleerd is zonder uitdrogende sulfaten. Bovendien is het veganistisch en biologisch gecertificeerd. En de effecten zijn onmiddellijk te zien. Vanaf de eerste wasbeurt werken de hydraterende ingrediënten om de droge, jeukende hoofdhuid die vatbaar is voor roos te kalmeren. Daarom is het de beste natuurlijk anti-roos shampoo, althans in mijn leven!

Hoe gebruik je een shampoo tegen roos?

Nu je weet wat de beste natuurlijke anti-roos shampoos zijn, kunnen we het hebben over hoe je ze kunt gebruiken!

Het gebruik van een shampoo tegen schilfers is iets anders dan het gebruik van een gewone shampoo, dus let op:

  • Stap één: : Maak het haar nat en breng de anti-roos shampoo aan. Gebruik vervolgens je vingertoppen om het product voorzichtig in de hoofdhuid te masseren. Je kunt ook een scalp massager gebruiken om hardnekkige schilfers weg te poetsen. Hoofdhuid scrubben is zelfs essentieel voor de gezondheid van het haar en kan roos helpen verminderen.
  • Stap twee: Om de beste resultaten te krijgen, laat je de beste shampoo tegen roos een paar minuten in je haar en hoofdhuid trekken. Op deze manier kun je het meeste uit de actieve ingrediënten halen.
  • Stap drie: Goed uitspoelen met lauw water. Heet water droogt het haar en de huid uit, dus gebruik het niet bij het wassen van je haar.
  • Stap vier: Breng conditioner aan op je haar. Als je een conditioner gebruikt die speciaal is samengesteld om de gezondheid van de hoofdhuid te bevorderen, zoals Scalp Delight™ Detox Conditioner, kun je deze op de hoofdhuid en haarwortels aanbrengen. Bij het gebruik van een ander product richt je je het best op de uiteinden van je haar in plaats van op je hoofdhuid.
  • Stap vijf: Grondig uitspoelen met lauw water. En als ik zeg "grondig", meen ik het! Ophoping van producten op de hoofdhuid (inclusief overgebleven conditioner) kan irritatie van de hoofdhuid en roos veroorzaken. Je kunt je haar ook uitspoelen met koud water, wat de glans kan bevorderen.

Maar hoe zit het dan met hoe vaak je je haar moet wassen? Meestal raad ik aan om je haar twee of drie keer per week te wassen. Maar als je roos hebt, kan het nodig zijn om je haar vaker te wassen.

Experimenteer om een ​​was schema te vinden dat voor jou werkt. En dat experimenteren, dat meen ik! Ik bewaar zelf een klein notitieboekje in mijn badkamer om bij te houden welke haarproducten ik gebruik en hoe vaak, zodat ik kan zien hoe ze mijn haar en hoofdhuid beïnvloeden. Het klinkt misschien een beetje nerdy, maar ieders haar is anders, en de beste manier om erachter te komen wat het beste bij jouw haar past, is door verschillende dingen te proberen en te zien hoe je haar reageert.

De beste producten voor een schilferige hoofdhuid

Als je de gezondheid van je hoofdhuid en haar serieus neemt, heb ik een aantal andere producten die ik je graag kan aanbevelen. Investeren in de juiste producten kan het verschil maken in de gezondheid (en het uiterlijk) van je haar. Naast het gebruik van een natuurlijke anti-roos shampoo, raad ik het volgende aan:

Scalp Delight™ Bundle

Deze ultieme hoofdhuid verzorging set bevat Scalp Delight™ Detox Scrub, Conditioner, en de Scalp Massage Brush, die allemaal samenwerken om je hoofdhuid en haar te reinigen, exfoliëren, stimuleren en voeden. Maar maak je geen zorgen over uitdroging; deze diepreinigende producten hydrateren het haar en de hoofdhuid terwijl ze reinigen.

Ik raad deze producten aan, aan iedereen met roos door vettig haar of het niet genoeg wassen van het haar. Deze reeks producten resetten je haar en verwijderen de opeenhoping van dode huid, talg en haarproducten.

Grow Perfect™ Thickening Spray

Last van een jeukende hoofdhuid? Probeer dit. Deze leave-in hoofdhuid behandeling zorgt voor onmiddellijke rustgevende hydratatie van een jeukende hoofdhuid. Bovendien verbetert het de bloedsomloop om de normale functie en groei van de haarzakjes te ondersteunen (en wie wil dat niet?). Wat ik echter het meest fijne van dit product vind, is het ingrediënt RootBioTec™, waarvan is aangetoond dat het haaruitval met maar liefst 31% vermindert na twee maanden gebruik.

Natuurlijke stylingproducten

Waarom zou je daar stoppen als je al de beste natuurlijke anti-roos shampoo gebruikt? Veel mensen vinden dat haarverzorgingsproducten met synthetische ingrediënten hun hoofdhuid irriteren en doffe resten op hun haar achterlaten. In plaats daarvan raad ik aan om natuurlijke stylingproducten te kiezen, zoals Mineral Clay Wax en Ocean Water Sea Salt Spray die kunnen helpen de gezondheid van het haar te bevorderen, zelfs als je je haar alleen maar aan het stylen bent!

Benieuwd hoe je het juiste stylingproduct voor jouw haar kiest? Lees hier over de verschillen tussen haarwax, haarklei en haargel.

Hoewel het normaal is om roos te hebben, voelt het ook gênant. Weet gewoon dat je niet de enige bent en dat de meeste mensen van tijd tot tijd last hebben van roos. Maar door voor de beste natuurlijke anti-roos shampoo te kiezen en een gezonde haarroutine voor je hoofdhuid te volgen, verdwijnen de meeste gevallen van roos zonder medische tussenkomst. Indien je toch roos blijft hebben nadat je je haarroutine hebt veranderd, neem dan contact op met een medische zorgverlener.

Wist je dat roos zich ook bij baarden kan voorkomen? Om baardroos te behandelen kan je een speciale baardshampoo gebruiken.

Onze klanten zeggen

Uitstekend

4.2 van de 58.500+ reviews
op

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle artikelen
  • Krullend haar stijlen: een uitgebreid handboek

    Krullend haar stijlen: een uitgebreid handboek

  • De voordelen van aloë vera voor haar + aloë vera verzorging

    De voordelen van aloë vera voor haar + aloë vera verzorging

  • De Wet hair look: zo krijg je het + de benodigde producten

    De Wet hair look: zo krijg je het + de benodigde producten

  • Bamboe haarhanddoek: Daarom heb jij er een nodig

    Bamboe haarhanddoek: Daarom heb jij er een nodig

  • Curly Girl Methode

    Dé Curly Girl methode: Mijn favoriete CG producten & stappenplan

Bekijk alle artikelen