Bamboe haarhanddoek: Daarom heb jij er een nodigBekijk alle artikelen

Bamboe haarhanddoek: Daarom heb jij er een nodig

Vraag het een haarstylist en ze zullen het waarschijnlijk allemaal met elkaar eens zijn - het is geen goed idee om een gewone handdoek te gebruiken om je haar te drogen. Als het haar nat is, wordt het veel kwetsbaarder en vatbaarder voor breuk dan normaal. Niet alleen kan het gebruik van een gewone lichaamshanddoek na verloop van tijd haarschade veroorzaken, het kan er ook voor zorgen dat je haar extra gaat pluizen.

Als je je haren beter wil laten drogen, is dit het perfecte moment om je gewone handdoeken te dumpen. In de blog van vandaag bespreken we hoe het gebruik van een haarhanddoek of een bamboe handdoek voor het haar een revolutie kan betekenen voor je haarroutine.

Van de basis, hoe en waarom een sneldrogende handdoek werkt, tot de beste soorten materialen in een bamboe handdoek voor het haar (en meer), wij zorgen ervoor dat je alle kennis hebt. Klaar om een haarhanddoek expert te worden en je haarverzorgingsroutine te upgraden? Laten we er dan maar eens in duiken.

Inhoud

Wat is een haarhanddoek?

Ken je die katoenachtige, ietwat ruwe handdoeken die we gebruiken om ons af te drogen na een douche? Nou, die zijn dus niet zo goed voor ons haar. Gewone lichaamshanddoeken zijn goed in het afvoeren van vocht na een lekkere, warme douche, maar een slechte keuze als je wil voorkomen dat je pluizig haar en gebroken haar krijgt. Daarvoor heb je een sneldrogende handdoek nodig. Deze haarhanddoeken zijn speciaal gemaakt om al het extra vocht in je haar perfect te absorberen, terwijl hij goed op je hoofd blijft zitten.

In tegenstelling tot badstof handdoeken, absorbeert een sneldrogende handdoek vocht zonder aan je lokken te trekken. Dankzij de materialen waar ze van gemaakt zijn, helpen ze je haar in minder tijd te drogen zonder dat het breekt. Later zullen we enkele van de meest voorkomende materialen waar haarhanddoeken van gemaakt zijn doornemen en ontdekken welke het beste is voor je haar.

Waarom zou je een haarhanddoek moeten kopen?

Een haarhanddoek biedt niet alleen meer gemak in je haarverzorgingsroutine, ze kunnen ook leiden tot gezonder haar bij langdurig gebruik. Hieronder bespreken we enkele van de belangrijkste redenen om een sneldrogende handdoek te overwegen.

1. Een haarhanddoek beschadigt je haar minder

In tegenstelling tot de traditionele katoenen handdoeken die we gebruiken om ons lichaam af te drogen, is een haarhanddoek speciaal gemaakt voor onze delicate lokken. Het haar is zeer kwetsbaar als het nat is en ruwe handdoeken zorgen voor schadelijke wrijving als ze op delicaat nat haar worden gebruikt. De keuze om in plaats daarvan een sneldrogende handdoek te gebruiken is een goede stap als je de gezondheid van je haar een boost wilt geven.

2. Je haar droogt sneller

Dankzij de gebruikte materialen helpt een sneldrogende handdoek je haar te drogen in de helft van de tijd die het zou kosten met een gewone handdoek. Dit geeft je veel extra tijd in je routine om je haar te stylen, je make-up te doen of gewoon lekker te slapen! Afhankelijk van het gebruikte materiaal kan je haar veel sneller drogen met een haarhanddoek dan met een gewone katoenen handdoek!

3. Een haarhanddoek is comfortabeler

Nog een groot voordeel van een haarhanddoek is dat je hem comfortabel op je hoofd kunt laten zitten, terwijl je je routine uitvoert. Een sneldrogende handdoek heeft een knoop, zodat je hem snel en gemakkelijk op je hoofd kunt vastzetten en er vervolgens niet meer aan hoeft te denken!

4. Met een haarhanddoek heb je geen föhn meer nodig

Na verloop van tijd kan er ernstige beschadiging door hitte ontstaan door het drogen van je haar. Maar als je eenmaal een haarhanddoek gebruikt, heb je misschien nooit meer zin om de föhn te pakken - zo goed zijn ze.

Als je je haar af en toe blijft stylen met hitte, vergeet dan niet om altijd eerst een hittebeschermer voor haar op te spuiten. Lees hier meer over heat protection.

Welk materiaal is het beste voor een haarhanddoek?

In je zoektocht naar de juiste haarhanddoek kom je waarschijnlijk drie belangrijke materialen tegen waar de meeste wraps van gemaakt zijn. Maar niet elke haarhanddoek is hetzelfde. Zo zal bijvoorbeeld een bamboe handdoek voor het haar veel beter zijn voor je haar dan een microvezel haarhanddoek. Van de voor,- en nadelen van katoen vs bamboe tot de negatieve effecten van een microvezel haarhanddoek, er is veel te leren als het gaat om de materialen waar haarhanddoeken van zijn gemaakt.

Katoenen haarhanddoek

Als materiaal is katoen vrij veelzijdig. Als een haarhanddoek maakt het een duurzaam en ademend product dat goed kan werken voor alle haartypes. Maar: katoen heeft ruwe vezels die je haar kunnen laten breken en uit kunnen laten drogen. Bovendien zijn voor katoen veel grondstoffen nodig, 3% van het wereldwijde watergebruik houdt verband met katoenproductie, samen met 7% van alle agriculturele chemicaliën die worden gebruikt voor landbouw. Gelukkig zijn er meer duurzame opties voor de perfecte haarhanddoek. Maar eerst kijken we naar de slechtste keuze: de microvezel haarhanddoek.

Microvezel haarhanddoek

Hoewel een microvezel haarhanddoek handig is om je haar snel te drogen, is het een van de slechtste opties voor het milieu. Synthetische microvezels zorgen voor enorm veel vervuiling wereldwijd, die schade aan onze waterbronnen veroorzaken en ons waterleven aantasten. Zeg nee tegen het gebruik van een microvezel haarhanddoek.

Bamboe handdoek voor het haar

Als het gaat om het kiezen van een duurzaam materiaal, is een bamboe handdoek voor het haar de juiste keuze. Bamboe is een van de meest duurzame opties die je kunt kiezen. In tegenstelling tot bomen, kunnen bamboescheuten worden geoogst zonder de oorspronkelijke plant te beschadigen en groeien ze ongelooflijk snel. Daarnaast is bamboe ultra-absorberend, geurloos en helpt het je haar op natuurlijke wijze drogen. Het is dus in principe alles wat je zou willen in een handdoek voor je haar! Lees hier meer over het gebruik van bamboe in een bamboe kussensloop of bamboe dekbedovertrek.

Waar je op moet letten bij een haarhanddoek

Wanneer je op zoek bent naar een haarhanddoek, zijn er een paar dingen waar je op moet letten. We beschrijven ze hier:

Let op een keurmerk op je haarhanddoek

Een kwalitatieve haarhanddoek zal voorzien zijn van een keurmerk dat je verzekert van de kwaliteit van het product. Zoek naar een keurmerk van Oeko-Tex, dat is een onafhankelijk en betrouwbaar certificeringsbedrijf.

Kies een handdoek voor het haar van natuurlijke materialen (geen microvezel haarhanddoek)

Zorg er vervolgens voor dat je een haarhanddoek kiest die gemaakt is van natuurlijke, duurzame materialen. Een bamboe handdoek voor het haar is het beste, maar katoen is ook oké. We raden af om een microvezel handdoek voor het haar te kopen vanwege de negatieve gevolgen voor het milieu.

Welke haarhanddoek moet ik gebruiken?

Bij Hairlust hebben we hard gewerkt om een bamboe handdoek voor het haar te maken waar we trots op kunnen zijn. Onze Bamboe Haarhanddoek is makkelijk te gebruiken en veel beter voor je haar. Het is een superzachte, betaalbare en duurzame keuze als je je haarroutine wilt upgraden. Onze haarhanddoek heeft een enorm absorptievermogen en kan je haar daardoor veel sneller drogen dan een normale katoenen handdoek. Bovendien is onze haarhanddoek gemaakt van milieuvriendelijk materiaal, hij is antibacterieel en geurloos!

Een haarhanddoek gebruiken in 4 eenvoudige stappen

Hairlust Bamboo Hair Towel Wrap Wrap instructie

Het gebruik van een bamboe handdoek voor je haar is super gemakkelijk. Volg deze 4 korte stappen om te leren hoe je er één moet gebruiken! Je bent in een mum van tijd een expert.

Ontklit eerst je haar

Allereerst is het belangrijk om je natte haren uit te borstelen om de klitten te verwijderen. We raden onze Wet Hair Detangler Brush aan om nat haar gemakkelijk te ontklitten zonder dat het breekt of beschadigd raakt.

Doe je haar in de sneldrogende handdoek

Zwiep vervolgens je haar ondersteboven en leg het brede gedeelte van de handdoek over de achterkant van je hoofd zodat het haar voor je in het smallere gedeelte van de handdoek valt.

Draai de haarhanddoek

Hierna sluit je de handdoek om je haar en draai je hem een paar keer voorzichtig om. Let op: als het pijn doet, draai je hem waarschijnlijk te strak. Vergeet niet om altijd voorzichtig te zijn met je haar!

Zet de haarhanddoek vast

Zet de handdoek vast door het lusje aan het uiteinde van je handdoek om de knoop achteraan in je nek te steken. Top, nu ben je klaar! Relax en laat je haar genieten van het nieuwe spa-gevoel!

Haar test

Producten speciaal voor jouw haar

Doe de test

Meer praktische haarverzorgingstips

Naast een bamboe handdoek voor je haar zijn er verschillende andere manieren waarop je de gezondheid van je haar gemakkelijk kunt verbeteren. Hieronder vind je een aantal van onze top haarverzorgingstips om ervoor te zorgen dat je haar zo gezond en glanzend mogelijk wordt.

Probeer een pre-shampoo behandeling

Voordat je je haar wast, raden we je aan om de Moisture Hero™ Pre-Shampoo Balm te proberen. Een keer per week een haarmasker gebruiken kan al helpen om je droge lokken te verzachten en schade te voorkomen! Voor het beste resultaat raden wij aan om het masker minimaal 20 minuten te laten zitten voordat je het uitspoelt. Vergeet niet om daarna ook je favoriete conditioner te gebruiken!

Gebruik één keer per week een detox scrub

Als je regelmatig veel haarproducten gebruikt, is het waarschijnlijk dat je hoofdhuid behoorlijk wat buildup of productresten heeft. Je hoofdhuid scrubben kan je hier bij helpen! Scrub eenmaal per week, of wanneer je hoofdhuid een verfrissing nodig heeft, de buildup zachtjes weg met een scalp detox scrub. Consequent gebruik van een detox scrub zal helpen bij het voorzichtig verwijderen van de resten van je favoriete producten, evenals die van mineralen uit hard water en overtollige talg. Dit kan je ook erg helpen bij een gevoelige hoofdhuid.

Geef jezelf een hoofdhuidmassage

Zoals we al eerder zeiden, is een borstel voor nat haar de gezondste manier om je haar te ontwarren na het douchen. We zijn gek op onze Hairlust Wet Hair Detangler Brush omdat hij zowel op nat als op droog haar kan worden gebruikt. Een andere uitstekende borstel om onder de douche te gebruiken is de Scalp Massage Brush! Hij kan gebruikt worden op zowel nat als droog haar, en zorgt voor een geweldige hoofdhuidmassage onder de douche tijdens het wassen!

Gebruik een haarhanddoek en dump je föhn

Een van de grootste voordelen van het consequent gebruiken van een handdoek voor het haar is dat je na verloop van tijd waarschijnlijk zult merken dat je je föhn gewoonweg niet meer hoeft te gebruiken. Door je föhn te dumpen, word je op den duur wakker met zachter, glanzender en gezonder haar. Na een tijdje zou je willen dat je eerder was begonnen met het gebruik van een bamboe handdoek voor het haar!

Nu je alles weet wat er te weten valt over de bamboe handdoek voor het haar, is het tijd om de juiste keuze voor jou en je unieke haartype te ontdekken! Van het verminderen van schade tot het vrijmaken van meer tijd om aan andere delen van je haarverzorgingsroutine te besteden, haarhanddoeken hebben een veelvoud aan voordelen, en zijn bovendien compact klein en eenvoudig te gebruiken.

Onze klanten zeggen

Uitstekend

4.2 van de 58.500+ reviews
op

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle artikelen
  • De 6 beste natuurlijke haarmaskers om droog en beschadigd haar te herstellen

    De 6 beste natuurlijke haarmaskers om droog en beschadigd haar te herstellen

  • Hoe gebruik je een haarmasker? Volg dit deep conditioner stappenplan

    Hoe gebruik je een haarmasker? Volg dit deep conditioner stappenplan

  • De beste hydraterende conditioners tegen droog en pluizig haar

    De beste hydraterende conditioners tegen droog en pluizig haar

  • Haar Porositeit Gids: Hoog versus laag poreus haar en waarom het uitmaakt

    Haar porositeit gids: Hoog versus laag poreus haar en waarom het uitmaakt

  • Beste haarolie voor droog haar

    Beste haarolie voor droog haar - 9 redenen om natuurlijke haarolie te gebruiken

Bekijk alle artikelen