shampoo tegen haaruitvalBekijk alle artikelen

Werken shampoos tegen haaruitval echt? Dé ingrediënten om naar uit te kijken

Wist je dat de haargroei shampoo die je kiest invloed heeft op de hoeveelheid haar op je hoofd?

Sommige veelgebruikte shampoo-ingrediënten, zoals natriumlaurylsulfaat, kunnen haaruitval verergeren. Van andere ingrediënten, zoals cafeïne en rozemarijnolie, is aangetoond dat ze een gezonde haargroei bevorderen.

Als je wilt weten hoe je een anti haaruitval shampoo kiest, lees dan verder. We vertellen je op welke ingrediënten je moet letten, welke je moet vermijden en wat onze keuze is voor de beste shampoo tegen haaruitval.

Inhoud

Wat is haaruitval en wat is de oorzaak?

Het is normaal om elke dag 30 tot 150 haren te verliezen. Als je echter meer verliest, kan het zijn dat je last hebt van haaruitval en op zoek moet naar een haargroei shampoo.

Bij de meeste mannen is de oorzaak van hun haaruitval genetisch bepaald. Hormonale veranderingen, aan de andere kant, veroorzaken veel gevallen van dunner wordend haar bij vrouwen. Er zijn echter veel andere mogelijke oorzaken van haaruitval waaronder vitamine- of mineralen tekort, stress, veroudering, en schimmel. Haaruitval kan ook een symptoom zijn van een andere ziekte. Dus als je denkt dat je meer haar verliest dan normaal, maak dan een afspraak met je huisarts om te praten over de mogelijke oorzaken.

Haar test

Producten speciaal voor jouw haar

Doe de test

Hoe werkt anti haaruitval shampoo?

Ongeacht de oorzaak van je haaruitval helpt een anti haaruitval shampoo om je haar er beter uit te laten zien. In sommige gevallen draagt een anti haaruitval shampoo zelfs bij tot een toename van de haargroei.

De meeste commerciële shampoos helpen niet tegen haaruitval. Sommige haargroei shampoos bevatten zelfs ingrediënten die het dunner worden van het haar verergeren. Door over te schakelen op shampoo voor haaruitval, vermijd je die schadelijke ingrediënten. Bovendien kan je ingrediënten aan je haar toevoegen die een optimale gezondheid van haar en hoofdhuid bevorderen.

Haaruitval ondersteunen

De beste anti haaruitval shampoos bevatten ingrediënten die het haarvolume verbeteren, de gezondheid van de hoofdhuid bevorderen, het haar hydrateren en de circulatie naar de haarzakjes stimuleren.

De beste shampoo tegen haaruitval: dé 4 belangrijkste ingrediënten

AnaGain™

Als je op zoek bent naar een shampoo tegen haaruitval, zoek dan naar AnaGain™ op het ingrediëntenetiket. AnaGain™ is een botanische verbinding afkomstig van biologische erwtenscheuten. Onderzoek heeft aangetoond dat AnaGain™ de haargroei stimuleert en haaruitval aanzienlijk vermindert. En het werkt al na drie maanden! Daarom is AnaGain™ een ster-ingrediënt in onze Grow Perfect™ Shampoo en Grow Perfect™ Hair Growth Serum.

Rozemarijnolie

Geloof het of niet, rozemarijnolie is effectiever bij het bevorderen van de haargroei dan de gebruikelijke minoxidil! Bovendien zorgt het niet voor vervelende bijwerkingen. Rozemarijnolie is een belangrijk ingrediënt in veel van de Hairlust producten, waaronder de Grow Perfect™ Shampoo en Grow Perfect™ Thickening Spray.

Aloë vera extract

Als je op zoek bent naar een shampoo tegen haaruitval, zal het je opvallen dat veel formules aloë vera extract bevatten. En dat is niet voor niets! Aloë vera wordt van oudsher gebruikt om haaruitval te behandelen. Hoewel er geen wetenschappelijke onderzoeken zijn die een direct verband leggen tussen aloë vera en het voorkomen van haaruitval, is deze plant rijk aan vitamine A, C en E, die allemaal bijdragen aan gezonde cellen en schade door vrije radicalen voorkomen.

Beste shampoo tegen haaruitval: vermijd deze ingrediënten

Welke ingrediënten moet je vermijden als je op zoek bent naar een shampoo voor dun haar? Let op de volgende ingrediënten:

Natrium lauryl sulfaat (SLS)

Veel commerciële haargroei shampoos zijn geformuleerd met SLS, een agressief chemisch reinigingsmiddel en oppervlakte-actieve stof. SLS ontdoet het haar en de hoofdhuid van hun natuurlijke beschermende oliën, waardoor je uitgedroogd, broos haar en een droge hoofdhuid krijgt.

Maar wat misschien nog beangstigender is, is dat uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat SLS een degeneratief effect heeft op de celmembranen van de hoofdhuid. SLS irriteert de huidcellen van je hoofdhuid, wat de haargroei kan belemmeren. Sla dit ingrediënt zeker over als je op zoek bent naar een shampoo voor haaruitval!

Parabenen

Shampoo fabrikanten voegen vaak conserveringsmiddelen genaamd parabenen toe aan hun formules om de houdbaarheid te verlengen. Jammer genoeg kunnen parabenen, net als SLS, de hoofdhuid irriteren en zelfs allergische reacties veroorzaken. Vermijd elke shampoo tegen haaruitval die dit ingrediënt bevat!

Methylchloorisothiazolinone (MCI)

Veel haarproducten bevatten methylchloroisothiazolinone, ook bekend als MCI. MCI is een conserveringsmiddel dat cosmetica beschermt tegen de groei van bacteriën, gist en schimmels. MCI wordt vaak gemengd met methylisothiazolinone (MI). MCI-MI wordt in verband gebracht met allergische reacties. Volgens een onderzoek, kreeg maar liefst 8% van de deelnemers te maken met een allergische reactie. Om deze reden heeft de EU het mengen van MCI-MI in leave-on formules zoals lotion verboden.

MCI-MI is echter nog wel toegestaan in uitwasbare producten zoals haargroei shampoo en conditioner. Zorg er dus voor dat je het etiket controleert op deze ingrediënten-combinatie voordat je een shampoo tegen haaruitval koopt!

Hoe kies je een shampoo voor dun haar?

Welke shampoo kies je?

Volg deze stappen als je op zoek bent naar een shampoo voor haaruitval:

  • Lees altijd het ingrediënten-label voordat je iets koopt. Trap niet in marketing trucjes! Voordat je een shampoo tegen dun haar koopt, moet je eerst het ingrediënten-label bekijken.
  • Blijf bij bewezen, effectieve ingrediënten. Nu je weet welke ingrediënten het beste zijn tegen haaruitval (en welke je moet vermijden), kan je het etiket van het product bestuderen om er zeker van te zijn dat de haargroei shampoo meer goed dan kwaad zal doen voor je haar. Als een shampoo tegen haaruitval bepaalde ingrediënten vermeldt, ga dan na of die vermeldingen gegrond zijn en zoek naar wetenschappelijke resultaten.
  • Zoek naar een keurmerk. Om er zeker van te zijn dat je shampoo voor haaruitval veilig en duurzaam is vervaardigd, moet je op het label naar een kwaliteitsstempel zoals de Ecocert COSMOS-norm zoeken.

Onze keuze voor de beste shampoo tegen haaruitval

Dit zijn onze topkeuzes voor de beste shampoo tegen haaruitval.

De beste shampoo tegen haaruitval

Grow Perfect™ Shampoo heeft een eiwitrijke formule die een optimale gezondheid van de hoofdhuid en sterk, gezond haar bevordert. De formule van deze haargroei shampoo bevat biologische rozemarijnolie, die effectiever is dan minoxidil als het gaat om het bevorderen van haargroei!

De beste shampoo tegen haaruitval en gespleten haarpunten

We hebben Split Fix™ Shampoo samengesteld om droog, beschadigd haar te voeden en te herstellen en een gezonde haargroei te bevorderen. Dus of je nu een vrouw bent met haaruitval als gevolg van haar dat afbreekt of beschadiging of door een andere oorzaak, deze anti haaruitval shampoo kan helpen.

De beste shampoo tegen haaruitval voor blondines

Blondjes hebben misschien meer plezier, maar hun haar heeft wat extra liefde nodig. Deze shampoo voor blond haar is geformuleerd met versterkende veganistische microproteïnen en antioxidantrijke, hydraterende ingrediënten zoals organisch mango-extract en organisch bosbessenextract. Deze anti haaruitval shampoo bevat ook paarse pigmenten, die koperkleurige tinten tegengaan.

Naast haargroei shampoo: Je haarverzorgingsroutine

Wat kan je, naast het gebruik van shampoo voor dun haar, nog doen om gezond, dikker haar te krijgen? Volg deze haarverzorgingstips, waarvan bewezen is dat ze een gezonde haargroei stimuleren en breuk voorkomen voor voller uitziend haar.

Scrub je hoofdhuid

Wanneer heb je voor het laatst je hoofdhuid gescrubd? Je hoofdhuid is tenslotte huid, dus is het logisch dat hij regelmatig moet worden gescrubd om goed te functioneren. Waarom? Omdat een ophoping van overtollig talg, dode huidcellen en haarproducten op de hoofdhuid de haarzakjes kan verstoppen en een gezonde haargroei kan belemmeren. Om haaruitval tegen te gaan, moet je je hoofdhuid regelmatig scrubben.

Om je hoofdhuid effectief te scrubben, raden we je Scalp Delight™ Detox Scrub aan. Deze milde scrub is samengesteld met plantaardige ingrediënten zoals organisch aloë bladsap, rozemarijnolie en haverextract die opbouw verwijderen voor een gezonde, evenwichtige hoofdhuid die in optimale conditie is voor de haargroei.

Bevorder de doorbloeding van je hoofdhuid

Een andere manier om een gezonde haargroei te bevorderen is het stimuleren van de doorbloeding van de hoofdhuid. Je haarzakjes hebben bepaalde voedingsstoffen nodig om haar te laten groeien. Deze voedingsstoffen worden geleverd door je rode bloedcellen, dus is het logisch dat je een gezonde haargroei kunt bevorderen door de bloedtoevoer naar je hoofdhuid te stimuleren.

Er zijn twee manieren om de doorbloeding van de hoofdhuid te bevorderen: handmatige stimulatie (ook wel hoofdhuidmassage genoemd) en chemische stimulatie (bijvoorbeeld met rozemarijnolie).

Onze Scalp Delight™ Scalp Massage Brush maakt het gemakkelijk om hoofdhuidmassages in je routine op te nemen, dankzij de zachte siliconen borstelharen en het gemakkelijk vast te pakken handvat. Daarnaast bevat onze Grow Perfect™ Thickening Spray biologische rozemarijnolie, waarvan wetenschappelijk is bewezen dat het helpt bij haaruitval. Voor het beste resultaat, gebruik je deze haargroei boosters samen!

Neem een haargroeisupplement

De doorbloeding van de hoofdhuid stimuleren is echter alleen effectief als je de juiste voedingsstoffen eet voor een optimale haargroei.

Daarvoor hebben we Hair Formula Gummies for Women. Deze heerlijke haarsupplementen bevatten alle mineralen en vitaminen voor haar voor een optimale werking, waaronder biotine, vitamine C, foliumzuur en zink. Bovendien zijn ze veganistisch, glutenvrij en gemaakt van natuurlijke ingrediënten, dus je weet dat ze goed voor je zijn!

Tip: onze haarsupplementen zijn er ook in een krachtig tablet-formaat, en we hebben ook speciale gummy and tablet formules voor mannen.

Gebruik conditioner voor je haar

Je hoofdhuid produceert natuurlijke oliën die door de haarschacht gaan en je haar gezond en gehydrateerd houden. Maar als je lang haar hebt, is het moeilijker voor die natuurlijke oliën om je punten te bereiken. Daarom is lang haar vaak droger, vooral aan de punten. Als je lang haar hebt, gebruik dan altijd een conditioner na de haargroei shampoo.

Tip: je kunt 15% besparen als je een set van shampoo en conditioner koopt!

Wees voorzichtig met ontklitten

Ook al is je haaruitval niet direct te wijten aan haarbeschadiging en haarbreuk, uitvallen door haarbreuk helpt zeker niet. Om haaruitval door haarbreuk te voorkomen, moet je extra voorzichtig zijn met het ontklitten van nat haar.

Haar is het kwetsbaarst als het nat is, dus gebruik een grove bamboe kam of onze wet brush als je nat haar ontklit. Begin altijd aan de uiteinden van je haar en werk zo naar de wortels toe, waarbij je de klitten voorzichtig uit elkaar trekt.

Onthoud dat haargroei een langzaam proces is, dus het kan tot vier maanden duren voordat je zeker weet of een shampoo tegen haaruitval voor jou werkt of niet. Om je vooruitgang te volgen, zorg ervoor dat je voor en na foto's maakt wanneer je de beste shampoo tegen haaruitval gebruikt!

Onze klanten zeggen

Uitstekend

4.2 van de 58.500+ reviews
op

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle artikelen
  • De voordelen van aloë vera voor haar + aloë vera verzorging

    De voordelen van aloë vera voor haar + aloë vera verzorging

  • Bamboe haarhanddoek: Daarom heb jij er een nodig

    Bamboe haarhanddoek: Daarom heb jij er een nodig

  • Droge hoofdhuid? 9 tips voor een jeukende hoofdhuid

    Last van een droge en jeukende hoofdhuid? Probeer deze 9 tips

  • pluizig haar

    Wat te doen tegen pluizig haar? 9 Bewezen tips tegen pluishaar

  • zwaar beschadigd haar door blonderen herstellen

    Zwaar beschadigd haar door blonderen herstellen: 10 makkelijke stappen!

Bekijk alle artikelen