Heatless Curls overnight: stap voor stap je haar krullen zonder hitteBekijk alle artikelen

Heatless curls overnight: stap voor stap je haar krullen zonder hitte

Met zachte krullen zit je eigenlijk altijd goed. Of je nu een feestje hebt of gewoon thuis blijft, met weelderige golven en krullen creëer je moeiteloos een chique look.

Inhoud

Geweldig haar kan je hele uitstraling veranderen, ongeacht voor welke look je gaat. Maar als je van nature niet gezegend bent met prachtige krullen, kan het lastig zijn om deze haarstijl na te bootsen.

Kijk maar naar mij. Ik heb van nature een dikke bos supersteil haar. Als ik mijn haar wil laten krullen, ben ik urenlang bezig om elke lok zorgvuldig om een krultang te wikkelen. En dan maar hopen op een mooi resultaat! Gelukkig heb ik een manier gevonden om mijn haar te krullen zonder hitte, voor de perfecte overnight curls. Zonder mijn haar te martelen met schadelijke hitte, kan ik nu prachtige krullen maken zonder hitte door heatless hair curlers te gebruiken.

Wil je weten hoe hitteloze krullen precies in zijn werk gaan? Het is eenvoudiger dan je zou denken!

Wat zijn heatless curls precies?

Hitteloze krullen zijn precies wat de naam al doet vermoeden! In plaats van een verwarmde stylingtool te gebruiken, zoals een krultang, om perfecte krullen te creëren, heb je voor overnight curls of heatless curls geen hitte nodig. Het is de perfecte techniek om je haar even rust te geven of om gewoon eens te experimenteren met een nieuwe krulmethode. Bovendien zijn de meeste heatless waves/heatless curls methodes heel eenvoudig aan te leren!

Straks vertellen we je stap voor stap hoe je krullen zonder hitte kunt maken, maar laten we eerst de voordelen van heatless curls bekijken.

De beste redenen om heatless curls te proberen

Probeer heatless curls

1. Hitteloze krullen zijn beter voor je haar

Dit is waarschijnlijk de belangrijkste reden om heatless overnight curls te proberen: het is zoveel beter voor je haar. Het is niet erg om af en toe hitte te gebruiken om je haar te stylen als je hittebescherming voor haar gebruikt, zoals een heat protectant spray. Maar als je elke dag een krultang gebruikt, kan je haar na verloop van tijd beschadigd raken. Hierdoor wordt het dof, kwetsbaar en gevoelig voor gespleten punten.

Dankzij de heatless curls methode hoef je je geen zorgen te maken over beschadigde lokken. En met enige oefening creëer je algauw net zo’n prachtige krullen als met je vertrouwde hittestylingtool!

Overstappen op heatless curls/heatless waves is een eenvoudige manier om je haar gezond en schadevrij te houden, vooral als je je haar even rust wilt gunnen of als je geverfd of beschadigd haar hebt.

2. Heatless curls zijn makkelijk

Een ander groot voordeel van overnight heatless curls is dat ze super makkelijk zijn! Met onze Bamboo Heatless Curls Kit ben je in minder dan 5 minuten klaar. Als je het eenmaal onder de knie hebt, kun je het zonder erbij na te denken. Zo bereid je jezelf elke avond voor op een great hair day.

En als je je misschien afvraagt of je comfortabel kunt slapen met haarkrullers zonder hitte, maak je dan geen zorgen! Ze zijn super zacht, dus je zult niet eens voelen dat je ze in hebt. Daarom zijn overnight curls zo geweldig!

3. Haarkrullers zonder hitte zijn een duurzaam alternatief

Je staat er misschien niet bij stil, maar dagelijks gebruik van hittestylingtools verbruikt veel energie, vooral als je de apparaten de hele dag in het stopcontact laat zitten. Overnight heatless curls is een eenvoudige manier om je ecologische voetafdruk te verkleinen. Bovendien is onze Bamboo Heatless Curls Kit 100% diervriendelijk en gemaakt van duurzaam gewonnen bamboe.

4. Overnight curls zijn voordeliger

Toen ik voor het eerst de heatless curls methode gebruikte, stond ik niet alleen versteld van hoeveel tijd ik elke dag bespaarde, maar ook hoeveel geld ik kon overhouden. Het kopen en vervangen van krultangen en wands kan honderden euro’s kosten, vooral als je hoogwaardige producten aanschaft.

Maar toen ik ontdekte dat ik dezelfde resultaten kon bereiken zonder die dure tools, liet ik ze voortaan links liggen. Nu heb ik meer geld om opzij te zetten of om uit te geven aan producten die mijn haar gezond houden, in plaats van het te beschadigen.

Hoe gebruik je stap voor stap haarkrullers zonder hitte

Nu je vast staat te springen om zelf heatless curls te proberen, is het tijd om te leren hoe je krullen kunt maken zonder hitte (geen zorgen, het is eenvoudig!). We leggen stap voor stap uit hoe het werkt. En vergeet niet om de video hieronder te bekijken!

  1. Je begint met schoon, droog of bijna droog haar. Plaats de hoofdband bovenop je hoofd, zodat elk uiteinde aan één kant van je hoofd valt. Als je wilt, kun je de hoofdband vastzetten met een haarclip.
  2. Vervolgens verdeel je je haar in twee gedeeltes. Dit zorgt ervoor dat je overnight curls gelijkmatig worden verdeeld.
  3. Nu komt het leuke gedeelte! Voor prachtige heatless curls, wikkel je je haar zorgvuldig om de hoofdband. Dit doe je verdeeld over een aantal strengen. Pak steeds wat meer haar bij elke streng.
  4. Zodra al je haar om de hoofdband zit gewikkeld, zet je het geheel vast met een scrunchie. Gebruik liever geen elastiekjes, omdat die je haar kunnen beschadigen of doen ‘knikken’.
  5. Nu weet je hoe je krullen kunt maken zonder hitte! Laat de haarkrullers zonder hitte de hele nacht zitten of wacht een paar uur voordat je je prachtige overnight curls tevoorschijn tover!

Een handige truc die ik help geleerd om krullen te maken zonder hitte, is het gebruik van een aantal producten voor én na het krullen van je haar. Voordat ik mijn haar om de haarband wikkel, gebruik ik graag Volume Wizard™ Pre-Styling Spray of Ocean Water Sea Salt Spray voor meer volume en textuur. Vooral als je steil haar hebt, kan een paar keer sprayen wonderen doen voor het eindresultaat.

Nadat ik mijn prachtige krullen ’s ochtends heb losgemaakt, gebruik ik een Final Touch Hair Spray om ervoor te zorgen dat ze de hele dag mooi blijven.

De beste manieren om heatless waves en meer textuur te creëren

Naast het gebruik van haarkrullers zonder hitte, zijn er meer manieren om je hitteloze krullen nog beter te laten krullen. Bijvoorbeeld door je haar vooraf te behandelen met de juiste producten. Dit zijn mijn aanbevelingen om je heatless curls echt te laten stralen.

Curl Crush™ Defining Cream

Beschikt je haar van nature al over wat textuur? Gebruik dan onze Curl Crush™ Defining Cream samen met Bamboo Defining Brush. Deze leave-in krullencrème hydrateert, verzacht en verstevigt je haar voor meer gedefinieerde, veerkrachtige krullen! Hier lees je meer over de voordelen van een crème voor krullen.

Heb je steil haar? Dan zijn de volgende twee producten voor jou gemaakt!

Sea Mineral Salt Spray

Of je nu graag beach waves zonder hitte of klassieke krullen zonder hitte wilt maken, een zeezoutspray is een eenvoudige manier om je haar meer volume en textuur te geven. Mijn favoriete Ocean Water Sea Salt Spray is vederlicht en geschikt voor alle haartypes. Bovendien is deze spray verrijkt met biologische aloë vera en andere hydraterende ingrediënten die je haar verzachten en voeden – geen harde laag dus!

Final Touch Hair Spray

Natuurlijk heeft elk geweldig kapsel de perfecte finishing touch nodig om het urenlang in model te houden. Onze anti-pluis haarspray biedt je haar een medium fixatie en gewichtloze glans. Of gebruik Mineral Clay Wax als je op zoek bent naar een 100% natuurlijke haarstyling dat een sterke hold en een matte finish geeft. Zo blijven je krullen de hele dag stralen!

Hoe herken je haar met hitteschade?

Hoe herken je haar met hitteschade?

Als je de tekenen van haarschade door hitte vroeg opmerkt, kun je het probleem aanpakken voordat het uit de hand loopt. Dit zijn enkele belangrijke tekenen van hitteschade die je moet onthouden. Merk je een van deze tekenen op bij je eigen haar? Laat de hittestyling dan links liggen en probeer in plaats daarvan heatless curls!

Haaruitval

Haar bestaat uit proteïnen. Wanneer het haar beschadigd raakt, worden deze proteïnen in haar afgebroken en worden de haarstrengen zwakker. Dit kan haaruitval veroorzaken. Het is normaal om elke dag zo’n 50 tot 100 haren te verliezen, maar als je merkt dat je veel meer haar verliest dan normaal, kan het een teken zijn van hitteschade. Er zijn veel dingen die je kunt doen om deze situatie te verhelpen, naast het gebruik van haarkrullers zonder hitte om toekomstige haarschade te voorkomen.

Haar test

Producten speciaal voor jouw haar

Doe de test

Gespleten punten

Gespleten punten zijn een van de meest voorkomende tekenen van haarschade en vrij eenvoudig te herkennen. Ze ontstaan wanneer het haar elasticiteit en vocht verliest, waardoor de punten gemakkelijk splijten. Gespleten punten beginnen onderaan de haar. Zonder ingrijpen kunnen ze doorlopen tot de haarschacht en zo leiden tot haarbreuk. Klassieke elastiekjes kunnen gespleten punten verergeren, daarom is het belangrijk om scrunchies te gebruiken om je overnight curls vast te zetten.

Droog haar

Ziet je haar er na het wassen glanzend of dof uit? Als het antwoord dof is, is dit waarschijnlijk te wijten aan hitteschade. De haarschubben laten het haar glanzen, maar wanneer deze schubben schade oplopen, zal het haar zijn glans verliezen. Dofheid en droogheid kunnen dan leiden tot gebroken haar en gespleten punten.

Vervaagde kleur

Dit is een teken van haarschade dat je misschien nog niet kende. Als je haar geverfd is, is het een goed idee om je haarkleur in de gaten te houden.

Haar dat door hitte is beschadigd, kan namelijk zijn kleur niet goed vasthouden. Dit komt omdat beschadigd haar vaak poreuzer wordt, waardoor het te veel haarverf absorbeert en je haar te donker wordt. Daarnaast kan de kleur sneller vervagen, iets waar je natuurlijk niet op zit te wachten. Als je deze tekenen opmerkt, is het misschien tijd om je krultang op te bergen en overnight curls te proberen.

Pluizend haar

Hoewel sommige mensen worden geboren met haar dat van nature sneller pluist, is het toch een belangrijk teken om in je achterhoofd te houden. Als je haar echt onhandelbaar wordt, kan het een teken van hitteschade zijn.

Iets anders om op te letten, zijn korte haren die omhoog staan. Deze haartjes zijn afgebroken als gevolg van droogheid. Je haar met zorg behandelen en op een Silky Bamboo Pillowcase kan helpen om pluishaar op afstand te houden, naast het uitproberen van heatless curls natuurlijk!

Ik weet niet hoe het bij jou zit, maar ik kan hittestyling niet volledig vermijden. Als ik mijn haar dan toch met hitte behandel, bescherm ik het vooraf altijd met de Thermal Shield™ Heat Protectant. Deze olie helpt om haarbreuk en gespleten punten te voorkomen, en laat mijn haar bovendien prachtig glanzen. Voor extra glans kun je ook een kleine hoeveelheid aanbrengen op je haarpunten, nadat je hitteloze krullen hebt ingezet.

Nu je alles weet over krullen maken zonder hitte, kun je zelf eenvoudig de mooiste krullen van je leven maken – zonder hitte én zonder schade.

Wil je ook graag sterker en langer haar krijgen? Wij hebben een paar geweldige tips voor je!

Onze klanten zeggen

Uitstekend

4.2 van de 58.500+ reviews
op

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle artikelen
  • Krullend haar stijlen: een uitgebreid handboek

    Krullend haar stijlen: een uitgebreid handboek

  • Bamboe haarhanddoek: Daarom heb jij er een nodig

    Bamboe haarhanddoek: Daarom heb jij er een nodig

  • Curly Girl Methode

    Dé Curly Girl methode: Mijn favoriete CG producten & stappenplan

  • beste krullen gel

    Krullen gel: hoe krijg je veerkrachtige en gedefinieerde krullen?

  • Co-washing, je haar wassen met conditioner

    Wat is co-washing? Hoe gebruik je co-wash & de beste co-wash producten

Bekijk alle artikelen