Hvad skyldes hårtab hos kvinder? 8 årsager til at kvinder taber håretBekijk alle artikelen

Last van plotselinge haaruitval bij vrouwen? Dit zijn 8 triggers!

 Ongeacht de leeftijd, vrouwen raken enorm gefrustreerd als ze merken dat hun haar dunner wordt en als ze in plaats van af en toe wat haren te verliezen, last krijgen van daadwerkelijke haaruitval.

Haaruitval is altijd vervelend, maar het is vooral moeilijk voor vrouwen. Haaruitval kan het zelfvertrouwen van een vrouw ernstig aantasten, vooral als het haarverlies snel en hevig is.

Het goede nieuws? In veel gevallen van plotselinge haaruitval bij vrouwen is de verdunning omkeerbaar. Lees verder om meer te weten te komen over plotselinge haaruitval en kaalheid bij vrouwen. Bovendien vertel ik je de beste behandelingen van haaruitval voor vrouwen.

Inhoud

Symptomen van plotselinge haaruitval bij vrouwen

Iedereen verliest haar als een normaal onderdeel van de haargroeicyclus. Het is zelfs normaal om tot 150 haren per dag te verliezen! Dat klinkt misschien als veel, maar aangezien we 90.000 tot 150.000 haarfollikels op onze hoofdhuid hebben, vallen die 150 haren per dag helemaal niet op.

In sommige gevallen van haaruitval bij vrouwen beginnen dames meer dan 150 haren per dag te verliezen, wat uiteindelijk leidt tot dunner uitziend haar. Dit is bijna altijd het geval bij plotselinge haaruitval bij vrouwen. Plotselinge haaruitval bij vrouwen kan ook diffuus zijn. Als je kale plekken of een dunnere paardenstaart opmerkt, kun je last hebben van dit soort haarverlies bij vrouwen. Soms is plotselinge haaruitval bij vrouwen echter geconcentreerd in bepaalde gebieden, zoals de kruin of de slapen.

Het belangrijkste symptoom van plotselinge haaruitval is dat het snel gebeurt. Vrouwen die last hebben van plotselinge haaruitval melden soms dat hun haar met plukken tegelijk uitvalt.

Het goede nieuws is dat vrouwen met plotselinge haaruitval meestal niet al hun haar verliezen. In sommige gevallen kan plotselinge haaruitval echter wel duidelijk merkbaar zijn.

Voor & Na met HairLust

Hairlust før og efter
Voor
Resultaat tot nu toe
Hairlust før og efter
Voor
Resultaat tot nu toe
Hairlust før og efter
Voor
Resultaat tot nu toe
Hairlust før og efter
Voor
Resultaat tot nu toe
Hairlust før og efter
Voor
Resultaat tot nu toe

*Resultaten kunnen variëren per persoon.

Bekijk alle reviews

Wat veroorzaakt plotseling haarverlies bij vrouwen?

Wat veroorzaakt plotselinge haaruitval bij vrouwen? De meeste gevallen van plotselinge haaruitval bij vrouwen zijn veroorzaakt door telogen effluvium.

Telogen effluvium is de op een na meest voorkomende vorm van haaruitval bij vrouwen. Telogen effluvium begint wanneer een stressvolle gebeurtenis ervoor zorgt dat actief groeiende haren niet meer groeien. Ongeveer twee maanden na deze stressvolle gebeurtenis kan tot 70% van de haren uitvallen.

8 triggers voor telogen effluvium:

 • Een bevalling
 • Veranderingen in de anticonceptie
 • Medische bijwerkingen
 • Crashdiëten
 • Psychologische stress
 • Operaties
 • Ongelukken (zoals een auto-ongeluk)
 • Ziekte

Maar hoe behandel je deze plotselinge haaruitval bij vrouwen? Helaas, als je op dit moment al last hebt van plotselinge haaruitval, kun je niet veel doen om dit te stoppen. Zoals ik al eerder zei, begint telogeen effluvium wanneer een trigger ervoor zorgt dat je haar niet meer groeit. Tegen de tijd dat je merkt dat je haaruitval hebt, is het vaak al te laat om iets te doen om te voorkomen dat het haar uitvalt.

Wat je echter wel kunt doen tegen haaruitval bij vrouwen is een gezonde haargroei stimuleren door het nemen van haargroeisupplementen, zoals de Hairlust Hair Growth Formula Tablets, en het starten van gezonde haarverzorging gewoontes (meer daarover later).

HairLust - Hair Growth Formula Gummies HairLust - Hair Growth Formula Gummies
Bespaar tot 50%

Hair Growth Formula Gummies

Suikervrije kauwbare vitaminen voor vrouwen met natuurlijke aardbeiensmaak.

€32.95

Lees meer
HairLust - Hair Growth Formula Tablets HairLust - Hair Growth Formula Tablets
Bespaar tot 50%

Hair Growth Formula Tablets

Tabletten voor het haar voor vrouwen, rijk aan essentiële vitaminen, mineralen en aminozuren.

€32.95

Lees meer

Andere veelvoorkomende oorzaken van haaruitval bij vrouwen

Als je haarverlies meer geleidelijk dan plotseling is, heb je misschien last van een ander soort haaruitval bij vrouwen. Andere vormen van kaalheid bij vrouwen ontstaan doordat de haarfollikels stoppen met het groeien van haar, of omdat het haar dat groeit brozer is en daarom vatbaarder voor breuk. Kaalheid bij vrouwen kan ook ontstaan door beschadiging van het haar of de haarfollikels als gevolg van over-styling of chemische behandelingen.

Oorzaken van haaruitval bij vrouwen zijn onder andere:

 • Androgenetic Alopecia – Ook wel bekend als vrouwelijke kaalheid of erfelijke kaalheid. Dit is de meest voorkomende oorzaak van kaalheid bij vrouwen.
 • Alopecia Areata - Deze auto-immuunziekte veroorzaakt kale plekken op de hoofdhuid.
 • Alopecia met Littekenvorming – Deze inflammatoire aandoening vernietigt de haarfollikels, wat leidt tot fragmentarisch haarverlies.
 • Tinea Capitis – Deze schimmelinfectie van de hoofdhuid veroorzaakt haaruitval. Het wordt ook wel hoofdhuid-ringworm genoemd.
 • Hypotrichosis – Dit is een zeldzame genetische aandoening die haaruitval over het hele lichaam veroorzaakt.
 • Tractie Alopecia – Dit is een vorm van haaruitval die wordt veroorzaakt door het langdurig trekken of wrijven van het haar.
 • Overstyling – Dit type haaruitval is te wijten aan chemische behandelingen zoals bleekmiddel of relaxers.
 • Schildklierziekte – De schildklier produceert hormonen die de haargroei reguleren. Wanneer de schildklier niet goed functioneert, kan er haaruitval optreden.

Als je haaruitval opmerkt, is het essentieel dat je naar je huisarts gaat. Je huisarts kan tests uitvoeren en andere oorzaken van haaruitval zoals een vitaminetekort uitsluiten. Alleen je huisarts kan een echte diagnose stellen voor de oorzaak van je haaruitval.

Hoeveel vrouwen hebben last van haaruitval?

De meeste mensen beseffen niet hoe vaak haaruitval bij vrouwen voorkomt. Volgens sommige schattingen krijgt 50% van alle vrouwen last van haaruitval op een bepaald moment in hun leven. Dus als je last hebt van haaruitval bij vrouwen, ben je zeker niet de enige!

De meest voorkomende oorzaak van kaalheid bij vrouwen is alopecia androgenetica, ook wel bekend als haaruitval bij vrouwen. Dit type van vrouwelijke haaruitval begint meestal tussen de leeftijd van 12 en 40 jaar, hoewel het haarverlies dan meestal niet extreem genoeg is om merkbaar te zijn. Echter, vanaf 65 jaar heeft meer dan 50% van de mensen merkbaar haarverlies door alopecia androgenetica.

Totale kaalheid bij vrouwen is veel zeldzamer. Dit soort kaalheid bij vrouwen wordt alopecia universalis genoemd. Alopecia universalis is vergelijkbaar met alopecia areata, maar in plaats van het verliezen van plukken haar, wordt al het haar compleet afgestoten. Alopecia universalis treft 1 op de 4000 mensen.

Totale kaalheid bij vrouwen kan ook optreden als gevolg van chemotherapie. Het goede nieuws is dat het haar na de behandeling weer gaat groeien.

Middel tegen haaruitval bij vrouwen: Mijn 8 beste keuzes

Als je last hebt van plotselinge haaruitval, wat zijn dan de behandelingsmogelijkheden? In het algemeen zal alles wat je kunt doen tegen haaruitval en om een gezonde haargroei te bevorderen het haar dat je hebt onderhouden. Dus wat is er te doen tegen deze vervelende haaruitval? De meeste gevallen van telogeen effluvium zullen vanzelf verdwijnen, zolang de stressfactor maar wordt weggenomen. Haarbreuk door slechte haarverzorgingsgewoontes zal de situatie echter alleen maar verergeren en het haar nog dunner doen lijken.

Middel tegen haaruitval bij vrouwen #1: Focus op voeding

Focus op voeding

De belangrijkste tip voor de behandeling van kaalheid bij vrouwen is om het haar van binnenuit te voeden. Door je te concentreren op voeding kun je je haarfollikels stimuleren om het verloren haar terug te laten groeien.

Ik raad aan om de Hairlust Hair Growth Formula Tablets te nemen, die zijn geformuleerd met ingrediënten waarvan klinisch is bewezen dat ze een optimale haargroei ondersteunen. Slechts twee tabletten per dag bevatten maar liefst 5.000 mcg biotine, plus hoge gehaltes aan zink, siliciumdioxide, vitamine B12 en aminozuren. Bovendien zijn ze gemaakt met natuurlijke, veganistische ingrediënten

Tip: als je moeite hebt met het slikken van pillen, heeft Hairlust ook Hairlust Hair Growth Formula Gummies!

HairLust - Hair Growth Formula Gummies HairLust - Hair Growth Formula Gummies
Bespaar tot 50%

Hair Growth Formula Gummies

Suikervrije kauwbare vitaminen voor vrouwen met natuurlijke aardbeiensmaak.

€32.95

Lees meer
HairLust - Hair Growth Formula Tablets HairLust - Hair Growth Formula Tablets
Bespaar tot 50%

Hair Growth Formula Tablets

Tabletten voor het haar voor vrouwen, rijk aan essentiële vitaminen, mineralen en aminozuren.

€32.95

Lees meer

Middel tegen haaruitval bij vrouwen #2: Verbeter de doorbloeding van je hoofdhuid

Verbeter de doorbloeding van je hoofdhuid

Een gezonde hoofdhuid laat gezond haar groeien, dus zorg ervoor dat je goed voor je hoofdhuid zorgt! Geef je hoofdhuid een verfrissing met de Scalp Follicle Treatment & Volumizer. Deze voedende behandeling kalmeert en hydrateert de droge en geïrriteerde hoofdhuid met biologisch aloëbladsap, muntolie, extract van bergbraambessen en olijfolie-extract. Muntolie bevordert de doorbloeding van de hoofdhuid en voedt je haarfollikels met alle vitaminen en mineralen die ze nodig hebben voor een gezonde haargroei.

Om je resultaten te maximaliseren, combineer je de Scalp Follicle Treatment & Volumizer met de Scalp Massage Brush. Deze Scalp Massage Brush heeft zachte siliconen haren die de hoofdhuid zachtjes scrubben en de doorbloeding verbeteren.

HairLust - Scalp Follicle Treatment & Volumizer HairLust - Scalp Follicle Treatment & Volumizer

Scalp Follicle Treatment & Volumizer

Een kalmerende behandeling voor een jeukende, droge hoofdhuid, verrijkt met RootBioTec™ tegen haaruitval.

€29.95

Lees meer
HairLust - Scalp Massage Brush HairLust - Scalp Massage Brush
Verkoopt snel ⚡️

Scalp Massage Brush

Hoofdhuid massage borstel voor een zachte peeling en ontspannende stimulatie.

€12.95

Lees meer

Middel tegen haaruitval bij vrouwen #3: Een gezonde haarwasroutine

Een gezonde haarwasroutine

Geloof het of niet, zowel teveel als te weinig wassen kan het volume, de structuur en de gezondheid van je haar beïnvloeden. Je haar te vaak wassen kan zorgen voor droog, breekbaar haar en een droge of jeukende hoofdhuid. Aan de andere kant kan het te weinig wassen van je haar ervoor zorgen dat talg zich ophoopt in je haar en op je hoofdhuid. Voor je haar betekent dit dat je lokken er vet uitzien. Voor je hoofdhuid betekent dit roos en verstopte haarfollikels.

Een goede vuistregel is om je haar twee tot drie keer per week te wassen. En sla de conditioner na het wassen niet over! Conditioner helpt je haar te hydrateren en te beschermen na het wassen.

HairLust - Hair Growth & Repair Shampoo HairLust - Hair Growth & Repair Shampoo
Verkoopt snel ⚡️

Hair Growth & Repair Shampoo

Sulfaatvrije shampoo met eiwitten die optimale omstandigheden creëren voor een gezonde haargroei.

€23.95

Lees meer
HairLust - Hair Growth & Repair Conditioner HairLust - Hair Growth & Repair Conditioner

Hair Growth & Repair Conditioner

Natuurlijke conditioner met proteïnen die de optimale voorwaarden creëert voor gezonde haargroei.

€23.95

Lees meer

Zorg er ook voor dat je een sulfaatvrije shampoo en conditioner duo gebruikt dat specifiek is samengesteld om te helpen bij haaruitval bij vrouwen. De Hair Growth & Repair Shampoo & Conditioner zijn geformuleerd met veganistische microproteïnen die diep in de haarvezel doordringen, waardoor de kracht en veerkracht van de haarstreng toeneemt. Dit helpt om breuk te voorkomen en om te voorkomen dat je haar nog dunner wordt!

Bekijk de video om te zien hoe gemakkelijk het is om deze stap in jouw haarroutine te implementeren:

Middel tegen haaruitval bij vrouwen #4: Wees voorzichtig met ontklitten

Wees voorzichtig met ontklitten

Een andere optie voor de behandeling van kaalheid bij vrouwen is om extra voorzichtig te zijn bij het ontklitten van nat haar. Haar is het meest kwetsbaar als het nat is, en als je het te ruw behandelt, kan je haar afbreken en de haaruitval verder verergeren. Dus wat kan je het beste doen tegen haaruitval als het haar nat is?

Ik raad aan om een leave-in behandeling aan te brengen op nat haar alvorens het te ontklitten, zoals de Hair Strengthening & Protection Oil. Deze leave-in behandeling hydrateert en beschermt het haar met een combinatie van natuurlijke voedende oliën. Kam vervolgens zachtjes door het haar met behulp van een Detangle Wet Brush. Deze unieke siliconenborstel is speciaal ontworpen voor gebruik op nat haar. Dankzij de flexibele, gladde siliconen borstelharen glijdt de Detangle Wet Brush moeiteloos door klitten zonder dat het haar breekt.

HairLust - Hair Strengthening & Protection Oil HairLust - Hair Strengthening & Protection Oil

Hair Strengthening & Protection Oil

Multifunctionele haarolie die pluizig haar glad maakt voor een glanzende en zachte afwerking.

€19.95

Lees meer
HairLust - Detangle Wet Brush, Roze HairLust - Detangle Wet Brush, Roze

Detangle Wet Brush, Roze

Haarborstel ontworpen voor gebruik op nat, warrig haar om haarbreuk te verminderen.

€9.95

Lees meer

Middel tegen haaruitval bij vrouwen #5: Versterk je haar van buiten

Versterk je haar van binnenuit

Een andere manier om breuk te voorkomen is door gebruik te maken van een versterkende diepe voedende behandeling, zoals dit Hair Growth & Protection Mask. Dit haarmasker bevat een krachtige mix van versterkende gehydrolyseerde tarweproteïnen en plantaardige proteïnen die het haar van buitenaf weer opbouwen voor gezonder en veerkrachtiger haar. Bovendien geeft dit masker uitgedroogd haar lichtgewicht hydratatie dankzij de formule die organisch aloëbladsap, haverextract en acai-vruchtextract bevat. Voor de beste resultaten gebruik je het masker één tot twee keer per week.

Tip! Probeer ook het haargroeiserum met een veganistische haarformule die effectief de hoofdhuid binnendringt en diep in de haarfollikels werkt om zichtbaar dikker haar te creëren in korte tijd.

HairLust - Hair Growth & Protection Mask HairLust - Hair Growth & Protection Mask
Bespaar 50%

Hair Growth & Protection Mask

Haarmasker voor droog en beschadigd haar die gespleten haarpunten herstelt en voorkomt.

€26.95

€13.47

Lees meer
HairLust - Hair Growth Serum HairLust - Hair Growth Serum
Nieuw 🎉

Hair Growth Serum

Geconcentreerd haargroeiserum ontwikkeld met Redensyl™, RootBioTec™, CAPIXYL™ en AnaGain™.

€59.95

Lees meer

Middel tegen haaruitval bij vrouwen #6: Vermijd triggers van haarverlies

Vermijd triggers van haarverlies

Als het gaat om de behandeling van kaalheid bij vrouwen, is voorkomen beter dan genezen! Dus wat kun je het beste doen tegen haaruitval? Als je weet dat bepaalde dingen, zoals een crashdieet, bij jou telogeen effluvium veroorzaken, is het een goed idee om die triggers vooral te vermijden. Natuurlijk is dat veel makkelijker gezegd dan gedaan! Praat met je huisarts over de beste manier om te voorkomen dat telogeen effluvium wordt getriggerd.

Middel tegen haaruitval bij vrouwen #7: Voorkom stress

Voorkom stress

Aangezien stress plotselinge haaruitval bij vrouwen kan veroorzaken, is een andere haaruitvalbehandeling voor vrouwen het ontwikkelen van enkele gezonde gewoontes om met stress om te gaan. Een dagboek bijhouden, sporten, mediteren en tijd doorbrengen in de buitenlucht kunnen helpen om de stress te verminderen. Door het verminderen van stressniveaus kan je sneller herstellen van telogen effluvium of zelfs helemaal voorkomen dat het gebeurt.

Middel tegen haaruitval bij vrouwen #8: Gebruik betere producten

Gebruik betere producten

Als je haarstylingproducten gebruikt, kan het tijd zijn om te upgraden. Veel stylingproducten zoals haarlak, wax en droogshampoo bevatten namelijk veel chemicaliën die het haar en de hoofdhuid extreem uitdrogen, waardoor het haarbreuk veroorzaakt en haaruitval bij vrouwen verergert.

In plaats daarvan is het tijd om over te stappen op haarstylingproducten die zijn ontwikkeld met biologische plantenextracten en natuurlijke ingrediënten. Ik adviseer bijvoorbeeld de Hair Finishing Spray, een haarspray vrij van aerosol. De Hair Finishing Spray geeft het haar medium fixatie en een mooie glans, zonder het haar te verzwaren of jeukende productresten op de hoofdhuid achter te laten.

Om haarverlies tegen te gaan is het verstandig om je haar zo min mogelijk bloot te stellen aan agressieve chemicaliën.

HairLust - Hair Finishing Spray HairLust - Hair Finishing Spray
Bespaar 20%

Hair Finishing Spray

Haarlak zonder aerosol die het haar een medium fixatie, textuur en glans geeft.

€23.95

€19.16

Lees meer
HairLust - Hair Finishing Stick HairLust - Hair Finishing Stick

Hair Finishing Stick

Innovatieve haarspray stick die babyhaartjes en pluizig haar op zijn plaats houd.

€12.95

Lees meer

Wat je wel kunt doen tegen haaruitval? Stap over op stylingproducten met plantaardige biologische extracten en een natuurlijke inhoud. Het verminderen van de blootstelling aan agressieve chemicaliën zou een ander middel tegen haaruitval voor vrouwen kunnen zijn.

Vergeet niet: als je als vrouw last hebt van haaruitval, zorg er dan voor dat je met je huisarts praat om eventuele onderliggende problemen uit te sluiten. Ik hoop dat je dit artikel over kaalheid bij vrouwen nuttig vindt.

Onze klanten zeggen

Uitstekend

4.4 van de 56.500+ reviews

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle artikelen
 • Gevoelige & pijnlijke hoofdhuid - Wat veroorzaakt hoofdhuid pijn en hoe behandel je het?

  Gevoelige & pijnlijke hoofdhuid - Wat veroorzaakt hoofdhuid pijn en hoe behandel je het?

 • Extreem breekbaar haar oorzaken & behandeling: hoe voorkom je gebroken haar

  Extreem breekbaar haar oorzaken & behandeling: hoe voorkom je gebroken haar

 • Werken haargroei serums echt? Lees meer over haarserums en haaruitval serums.

  Werken haargroei serums echt? Voordelen & hoe je deze gebruikt

 • Haarverlies vs. shedding: Hoe ga je veel haaruitval tegen?

  Haarverlies vs. shedding: Hoe ga je veel haaruitval tegen?

 • Scrub jij je hoofdhuid? Verwen je scalp met een hoofdhuidscrub!

  Hoofdhuid scrub: het belang van een scalp scrub en je haar scrubben!

Bekijk alle artikelen